Minecraft Benzeri Oyunlar

Bernard

Бернард
Site Danışmanı
Geliştirici
Mesajlar
1,286
En iyi cevaplar
61
Beğeniler
2,129
Puanları
5,790


mc-benzeri-oyunlar.png


Minecraft Benzeri Oyunlar

Hepinize selamlar sevgili okurlar. Bu konumda Minecraft fanlarının yeni oyun arayışına girdiği zaman sorup soruşturdukları konu olan "Minecraft benzeri oyunlar" mevzusunu masaya yatıracağız.

Minecraft oyuncuları Minecraft'ın en küçük detayına kadar oynadıktan sonra kendilerini boşluğa düşmüş gibi hissedebiliyorlar. Bu boşluğun olmaması içinde oyunu çok oyunculu ve modlu gibi farklı şekillerde oynamaya yöneliyorlar. Bazı oyuncular ise yeni oyunlar aramaya başlıyor. Bu oyun arayışlarının başında sevdiği oyun türlerini kovalamak bulunuyor. Eğer sevdikleri oyun türlerinden hoşlarına giden bir şey çıkmaz ise bu soruyu sorarak yeni oyun arayışına devam ediyorlar. Şahsen bende bir zamanlar bu sorunun cevabını araştırmıştım. Neden diye sorduğunuzu duyar gibiyim. Cevabı oldukça basit. Minecraft içerisinde yapılanlar bir noktaya kadar sınırlı. Biz oyuncular ise Minecraft gibi blok üzerine kurulmuş oyun türlerini araştırarak daha fazla neler bulabileceğimize bakmak istiyoruz. Şimdi gelelim Minecraft'a benzeyen oyunların ne olduklarını öğrenmeye.

Terraria
birçok Minecraft oyuncusu tarafından bilinen Terraria, Minecraft'a benzeyen ve en çok bilinen oyunlardan birisi. Oyun Minecraft gibi 3D değil. 2D olmasına rağmen oyun oldukça modüler. Oyun içerisinde bloklar Minecraft'ta olduğu gibi küp değil. Yine blok şeması kullanılıyor fakat küp yerine bloklar daha farklı şekil ve boyutlarda olabiliyor. Oyun 2D olduğu için nasıl oynanacağını düşünüyor olabilirsiniz. Etrafınızdaki blokları kırmak veya karakterinize yakın alanda bulunan canavarlar ile savaşmak için imlecinizi ilgili objenin üzerine getirip tıklamanız yetiyor. Eğer Terraria'yı oynamak istiyorsanız hemen aşağıda bulunan butonun içerisinde ki link aracılığı ile Steam sayfasına gidebilirsiniz.

store.steampowered.com/app/105600/Terraria/?l=turkish

SI_WiiU_3DS_Terraria_image1600w.jpg


Starbound
Bu oyun görünüşü itibari ile Minecraft yerine Terraria'ya daha fazla benziyor. Bu oyunda yine Terraria gibi 2 boyutlu. Oyun, uzay geminizin bir gezegene düşmesi ile başlıyor. Başladığınız konumdan sonra yapacağınız her şey size bağlı. Kendi oyununuzu kendiniz şekillendiriyorsunuz. Bu özellikleri sayesinde ise listemizde yer almayı başarıyor. Oyunun Steam profiline gitmek veya kısa videosunu izlemek için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

store.steampowered.com/app/211820/Starbound/


ss_52eec525eb618ff5b34cd3d0c0c388cb13772f73.1920x1080.jpg


Total Miner
Bu oyun ise Minecraft'ın kuzeni denilebilecek kadar benzer. Total Miner, yukarıdaki oyunların aksine 3 boyutlu açık bir dünyaya sahip. Fotoğrafa baktığımda ben Minecraft için yapılmış bir mod olarak görmüş olsam bile yinede bu farklı bir oyun. Ağacın yaprakları, kapı, odun blokları ve çimler neredeyse Minecraft ile tamamen aynı. Gökyüzüne baktığımızda ise bulutların aynı görünüşe sahip olduğu göze çarpıyor. Eğer Total Miner oynamak isterseniz hemen aşağıda bulunan butonun içerisinde Steam linki yer alıyor. Fakat şunu da unutmamak lazım ki, oyun henüz beta sürümünde. Anlayacağınız oyun tam versiyonunu yayımlamamış bulunuyor. Beta sürümü içerisinde eksiklikler ve hataların bulunması oldukça doğaldır.

store.steampowered.com/app/347600/Total_Miner/

maxresdefault.jpg


Crea
Yine bu oyunda Minecraft'tan çok Terraria'ya benzerliği ile kendini öne çıkartıyor. Crea, 2 boyutlu olması ve genel görünümünün Terraria'yı andırması ile listemize girmiş bulunmakta. Blokları Terraria'ya göre daha büyük ve kare şeklinde bulunuyor. Ayrıca Crea içerisinde bulunan sandık ve masalar, Terraria'ya göre daha farklı şekillere sahip. Hasar alındığında ilgili karakterin üzerinde çıkan - (eksi) puan işaretleri de neredeyse Terraria ile aynı. Terraria'nın tek yumurta ikizi şeklinde yorumlayabileceğimiz bir oyun. Eğer bu oyunu oynamak istiyorsanız hemen 2 satır aşağıda bulunan butonun içerisinde ki link aracılığıyla, oyunun Steam sayfasına gidebilirsiniz.

store.steampowered.com/app/280520/Crea/

Crea-Review-1-1024x576.jpg


LEGO Worlds
LEGO oyununu neredeyse tüm okurların bildiğini düşünüyorum. Ülkemizde neredeyse her çocuğun aldığı hediyelerin başında gelir. Bu fiziksel oyunun bilgisayar versiyonu olduğunu tahmin edebiliyorsunuzdur. Fakat bende dahil çoğumuz bu oyun hakkında fazla bir bilgiye sahip değiliz. Oyun içerisinde Minecraft'a nazaran daha çok eğlenmeyi barındıran bir dünya barındırıyor. Fotoğraftan da görüldüğü üzere oyun içinde birçok alet bulunuyor. Ejderha, helikopter, uçak, köpek balığı, fil ve daha birçok araca binebiliyoruz. Fotoğrafın sol alt tarafında yer alan aracı gördüğümde oyunu oynamak istemediğimi söylemem mümkün değil. Özellikle ejderha sürdüğümüz sırada oyunun nasıl gözükeceğini oldukça merak ediyorum. Eğer LEGO Worlds oyununu oynamak istiyorsanız aşağıda bulunan buton içerisindeki linkten oyunun Steam sayfasına ulaşabilirsiniz.

store.steampowered.com/app/332310/LEGO_Worlds/

worldsmainstage.jpg


Bu başlığımızda buraya kadardı. Konumu okuduğunuz için teşekkür ederim! Eğer Minecraft'a benzeyen başka oyunlar biliyor ve bu listede göremiyorsanız hemen yorumlardan söyleyebilirsiniz!
 


Bernard

Бернард
Site Danışmanı
Geliştirici
Mesajlar
1,286
En iyi cevaplar
61
Beğeniler
2,129
Puanları
5,790
Total Miner test etmeye değer gibi duruyor :hmm1:
 

Üst