Mucosoft

Bedrock Kaşifi
En iyi cevaplar
1
Zaten işlemcinde iyi değil normal oldugunu dusunuyorum.

U8816 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
Ben düşünmüyorum. 64 bit destekli işlemci 32 bit kullanıyorum. Daha önce olmuyordu. En azından tüm programları kapatınca hafifliyor sorun hatta hiç olmadığı da oluyor napacaz idare edecez böyle. Daha sonradan başlaması ilginç.

Andromurat

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
minecraft java üstünde çalıştıgından görev yönetisinde minecraft olarak göremessin senin o %100 cpu kullanıyor dedigin minecraft degilde arkaplanda çalışan bir java uygulaması olabilir yada java uygulaması olarak görünen bir virüs bu benim başıma çok geldi cpu kasması oluyorsa cihazının içindeki işlemci fanını temizle güncelleştirmeleri kapat cpu %30 bile geçmeyecektir işlemciler ısındıkça işlemcilerin içindeki iletkenlik azalır ve iletkenlik artması için işlemci kendini çok çalıştırır haliyle işlemci kasar ve ısınır

Edit:Notebook Teknisyeniyim

Mucosoft

Bedrock Kaşifi
En iyi cevaplar
1
minecraft java üstünde çalıştıgından görev yönetisinde minecraft olarak göremessin senin o %100 cpu kullanıyor dedigin minecraft degilde arkaplanda çalışan bir java uygulaması olabilir yada java uygulaması olarak görünen bir virüs bu benim başıma çok geldi cpu kasması oluyorsa cihazının içindeki işlemci fanını temizle güncelleştirmeleri kapat cpu %30 bile geçmeyecektir işlemciler ısındıkça işlemcilerin içindeki iletkenlik azalır ve iletkenlik artması için işlemci kendini çok çalıştırır haliyle işlemci kasar ve ısınır

Edit:Notebook Teknisyeniyim
Bu konuda haklı olabilirsin baktım tozlanmış baya temizleyeceğim kısa süre içerisinde.
Zaten biliyorum Java.exe veya Javaw.exe iki Java var zaten biri sunucu diğeri oyun Java.exe oyun Javaw.exe olan sunucu. Java çok yiyor.

Andromurat

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Bu konuda haklı olabilirsin baktım tozlanmış baya temizleyeceğim kısa süre içerisinde.
Zaten biliyorum Java.exe veya Javaw.exe iki Java var zaten biri sunucu diğeri oyun Java.exe oyun Javaw.exe olan sunucu. Java çok yiyor.
Çözüldügüne sevindim :) eger bir sorunun olursa profilime özel mesaj atabilirsin

Mucosoft

Bedrock Kaşifi
En iyi cevaplar
1
Çözüldügüne sevindim :) eger bir sorunun olursa profilime özel mesaj atabilirsin
Şimdi bu gün temizledim. Fanda aşırı tozlanma olmuş. Fanın ızgarasını tamamen toz kaplamış hiç gözükmüyordu ızgaralar. En son alalı 2 ay oldu galiba temizleyeli yani. Birde balkonun yanında ondan heralde çok tozlandı bu sefer. Tarih öncesinden kalma pc gibi örümcek ağları aşırı tozlar vs. vardı. (örümcek ağları yok tabi) Sonra temizledim açtım pc hızlı açıldı ama şu an bir %30 bir %70 bir %99 sürekli değişiyor yani pek fark yok gibi yine yükseliyor.

ThtrkmN

King of the Wild Hunt
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
Bence de çok ilginç benim işlemcim celeron 1.8 ghz sunucu ve mc yi aynı anda açsam da sorun olmuyor.

Mucosoft

Bedrock Kaşifi
En iyi cevaplar
1
Bence de çok ilginç benim işlemcim celeron 1.8 ghz sunucu ve mc yi aynı anda açsam da sorun olmuyor.
Bende de olmuyor :)
@Andromurat yazmayı unuttum az önce. 3 saat Minecraft oynadım o kadar laga, zorlamama rağmen sorun olmadı haklıymışsın bu konuda işlemci tozlanması çok büyük bir etki oluşturuyormuş. Cpu yüksek gözükse de düşükte olsa hızlı akıcı performans alıyorum. Artık yazılımla mı alakalı bilemem ama sorun çözüldü cpu ile ilgili.

Andromurat

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Bende de olmuyor :)
@Andromurat yazmayı unuttum az önce. 3 saat Minecraft oynadım o kadar laga, zorlamama rağmen sorun olmadı haklıymışsın bu konuda işlemci tozlanması çok büyük bir etki oluşturuyormuş. Cpu yüksek gözükse de düşükte olsa hızlı akıcı performans alıyorum. Artık yazılımla mı alakalı bilemem ama sorun çözüldü cpu ile ilgili.
Windows Güncelleştirmeleri, Antivirüs Yazılımı gibi Uygulamalar işlemciyi ve harddiski çok zorlar oyun oynarken kapatmanı tavsiye ederim bunlar açıkken 20 saniyede açtıgın bir oyunu bunları kapatarak 10 15 saniyeye düşürebilirsin

Mucosoft

Bedrock Kaşifi
En iyi cevaplar
1
Windows Güncelleştirmeleri, Antivirüs Yazılımı gibi Uygulamalar işlemciyi ve harddiski çok zorlar oyun oynarken kapatmanı tavsiye ederim bunlar açıkken 20 saniyede açtıgın bir oyunu bunları kapatarak 10 15 saniyeye düşürebilirsin
Çok önemli değil acelem yok zaten cpu ile ilgili sorun düzeldi o yeterlidir :) Antivirüsü kapatmasak iyidir bu zamana kadar bir kere bile kapatmadım kaç senedir kullanıyorum.

Mucosoft

Bedrock Kaşifi
En iyi cevaplar
1
görev yöneticisnden bakar mısın WMI Provider host diye bir şey işlemciye işkence ediyor mu?
Evet haklısınız, bazen 2. sıraya çıkıyor bazen aşalara iniyor sürekli değişiyor yeri. İkide bir cpu artıp düşüyor o işlemde yani. En fazla Cpu harcayan işlem %13 ile görev yöneticisi görünüyor o dediğin %3 2. sıradayken gerisini toplasan %20'yi geçmez.

Procon1337

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
Evet haklısınız, bazen 2. sıraya çıkıyor bazen aşalara iniyor sürekli değişiyor yeri. İkide bir cpu artıp düşüyor o işlemde yani. En fazla Cpu harcayan işlem %13 ile görev yöneticisi görünüyor o dediğin %3 2. sıradayken gerisini toplasan %20'yi geçmez.
Onu kapatmanın bir yolu vardı youtubede bir videoda.
O benim bf3 fpsmi 20 düşürmüştü fakat uyarıyorum eğer kapatılırsa hamachi kullanamazsınız.