Minecraft Duman Fırını Yapımı

Mugetsu42

Create a Different World
Mesajlar
100
En iyi cevaplar
2
Beğeniler
177
Puanları
580


88c0d97d1a4f1cacb2f04d7f4674dbef-Header.jpg



Minecraft 1.14 sürümü ile birçok yeni özellik, birçok blok, birçok hayvan vb. daha birçok yenilik bizlere sunuldu. Minecraft'ın yeni sürümü olan 1.14 ile gelen yeni bloklardan bazıları; yüksek fırın, duman fırını, varil vb. Ben bu konumda sizlere duman fırını ismine sahip olan yeni minecraft bloğunu tanıtacağım.

Duman Fırını
Minecraft'ta öldürdüğümüz hayvanlardan et düşürebilmekteyiz, bunu herkes biliyor olmalı. Bu etleri çiğ bir şekilde yediğimiz zaman açlık barımıza çok da bir etkisi olmuyor maalesef. Açlık barımızı daha rahat, daha hızlı doldurabilmemiz için bu etleri pişirilmiş bir şekilde tüketmemiz gerekmektedir.
Et pişirmenin iki yönetmi vardır: Birinci yöntemde kılıcımıza örs üzerinde fire aspect yani alevden çehre enchantı basmamız gereklidir. Bunu basabilmeniz için büyü masasında alevden çehre büyüsünü yapmanız gerek. Daha sonra bir örs yapıp içine kılıcınızı ve alevden çehre büyülü kitabınızı koymanız gerek. İki seviye karşılığında büyünüz basılacaktır. Bu şekilde hazırladığınız kılıç ile hangi hayvana vurursanız vurun hayvan yanarak öleceği için eti de pişmiş olacaktır. İkinci yöntem ise tabii ki daha fazla kullanılıyor çünkü oldukça basit bir yöntem. Bu yöntem için tek yapmanız gereken bir kazma ile kırdığınız düz taşlardan çıkan kırıktaşlardan dokuz tanesini çalışma masasında kullanarak bir fırın yapmak ve bu fırının içine koyacağınız odunlarla veya kömürlerle etinizi pişirmek. İşte duman fırını da tam da bununla alakalı bir item. Bu yeni minecraft eşyası sayesinde bütün etleri (balık eti, koyun eti, inek eti vb.) ve tabii ki patateslerinizi kolay ve hızlı bir şekilde pişirmeniz mümkün. Tıpkı normal fırında olduğu gibi bu fırında da tek bir kömür ile 8 adet et pişirebiliyorsunuz. Tabi bu fırın daha hızlı pişirdiği için kömürü de daha hızlı yakacak. Bunu sıradan otomobil ile spor otomobil gibi düşünebilirsiniz. Gidilen yol aynı uzunlukta fakat biri diğerinden daha çabuk varıyor.

Bu fırın evet hızlı. Ama ne kadar hızlı? Duman fırını normal fırından tam olarak 2 kat daha hızlı olmasıyla çok büyük bir avantaja sahip. Artık kullanıcılar için çok büyük bir rahatlık sağlayan itemlere bir yenisi daha eklenmiş oldu. Bu itemi kısa sürede her yerde görmeye başlayacağınızdan emin olabilirsiniz. Çünkü insanlar bu itemi çok sevecek.


Nasıl Craft Edilir?
Bu muhteşem hızlı fırının yapımı da muhteşem hızlı. Bu fırının üretimi için bize gereken şeyler 4 adet odun ve 1 adet fırın. Odunlar herhangi bir ağacın odunu olabilir, odunların soyulup soyulmamaları tamamen size kalmış bir şey. Soyulmuş odunları kullanarak da duman fırını imal edebilirsiniz.
Duman fırını yapmak için çalışma masasını açın. Tam ortaya kırıktaşlarla yaptığınız normal fırını yerleştirin. Sahip olduğunuz 4 adet odunu da bu fırının üstüne, altına, sağına ve soluna koyduğunuz zaman duman fırınını elde edebilirsiniz.


120691


Konumu okuduğunuz için teşekkür ederim. Takipte kalın :)
İyi forumlar.
 


Son düzenleme:

Üst