Minecraft FPS Düşüşüne Tek Çözüm ! // Texture Pack Gereksizdir. //

SasukeTRz

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
Merhaba forumun değerli üyeleri. Bugün başıma gelen bir konuyu anlatacağım. Çoğumuzun gamer bilgisayarı yok ve çoğumuzun ramı&ekran kartı fazla iyi değil. Arkadaşlar şu FPS düşüşü benim 3-4 aydır başımın belası oldu. Ciddi diyorum,Minecraftta 11Fps üstüne 3 aydır çıkamadım. Bütün Texture Packleri denedim ayarlara hiç bulaşmıyorum bütün ayarlar en kötüde minimumda,Evet bugün minecraftı bilgisayardan komple silip tekrar yükledim.Ve gördüğüme şaşa kaldım.Arkadaşlar açtığımda 60fps alıyordum.Bir arkadaş daha denedi benim gibi az fps alan ondada aynı şey oldu.60fps çok büyük bir rakam olmıyabilir fakat inanın 9-11fps de 3-4 ayımı geçirdim ve 60fps ye birden geçince birden devir atlamış gibi oldum.Bunun bana yararı oldu kesin emin değilim ama denemekten zarar gelmez az fps alanlar minecraftı silip tekrar yükleyin.Bu arada Texture Packın hiçbir işe yaramadığını gördüm.Fps düşüşlerinde Texture Pack kullanmayın.

Ekli dosyalar

• 2017-02-08_23.43.28.png
    2017-02-08_23.43.28.png
    340.2 KB · Görüntüleme: 582
Son düzenleme:

Admicos

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
1
1. "FPS arttıran texture pack" diye bir şey, eğer texture boyutunu düşürmüyorsa (normalde 16x16dr, pack 8x8, 4x4 falan yaparsa 1-2 fps kazanabilirsiniz) yoktur.
2. Oyunu silip yüklemek büyük ihtimalle hiçbir şey değiştirmemiştir, ama bundan emin değilim.
3. Yazı rengini kapatırsanız sevinirim, eski temayı kullananlar beyaz okyamıyor.

Personinblack

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Eğer 60 FPS sabit ise muhtemelen VSync açıktır veya FPS cap 60'dadır (VSync tavsiyemdir). @Admicos 'unda söylediği gibi Minecraft'ı silip tekrar kurman muhtemelen bir şey değiştirmemiştir, o süre zarfında ekran kartı driverını güncellemiş falan olmalısın.

SweetNetwork

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
1x1 Texture pack benim 1.8 sürümünü bile zor açtığım diz üstü bilgisayarımda optifine kullanmadan FPS yi 20 lere kadar çıkarmıştır. Ayrıca 1x1 Olunca grafikler aynı unturned adlı oyuna benzemekte. Diz üstüde 1x1 kullanmaktan pişman değilim. Yine olsa yine kullanırım. Elbette optifine ile kombine edildiğinde inanılmaz bir performans alıyorsunuz.

Ayrıca minecraft'ı haftada bir silip yüklemek pek bir şeyi değiştirmez. Sadece belleğin ağzına kadar doluysa save dosyaları ve benzeri dosyalar silineceğinden bilgisayar bir tık daha rahatlar. Ama bunun FPS konusunda bir yararı olacağını düşünmüyorum.

Temizlik uygulamalarıyla bilgisayarını temizleyebilirsin, Haftada bir defrag ( Disk birleştirme sıkıştırma işlemi ) yapabilirsin. Haftada bir bilgisayarındaki tüm tarayıcıların çerezlerini silebilirsin. Bu da bilgisayarını hızlandırma yöntemleri.

Yukarıdaki diğer dostların yorumlarına tamamen katılıyorum. iyi forumlar.

SasukeTRz

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
Eğer 60 FPS sabit ise muhtemelen VSync açıktır veya FPS cap 60'dadır (VSync tavsiyemdir). @Admicos 'unda söylediği gibi Minecraft'ı silip tekrar kurman muhtemelen bir şey değiştirmemiştir, o süre zarfında ekran kartı driverını güncellemiş falan olmalısın.
Hayır ekran kartını güncellemedim vsync de 60 da değildi.Fakat konuyu sanırım biraz yanlış anlatmışım düzenleme yapılmıştır.

Personinblack

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
1x1 Texture pack benim 1.8 sürümünü bile zor açtığım diz üstü bilgisayarımda optifine kullanmadan FPS yi 20 lere kadar çıkarmıştır. Ayrıca 1x1 Olunca grafikler aynı unturned adlı oyuna benzemekte. Diz üstüde 1x1 kullanmaktan pişman değilim. Yine olsa yine kullanırım. Elbette optifine ile kombine edildiğinde inanılmaz bir performans alıyorsunuz.

Ayrıca minecraft'ı haftada bir silip yüklemek pek bir şeyi değiştirmez. Sadece belleğin ağzına kadar doluysa save dosyaları ve benzeri dosyalar silineceğinden bilgisayar bir tık daha rahatlar. Ama bunun FPS konusunda bir yararı olacağını düşünmüyorum.

Temizlik uygulamalarıyla bilgisayarını temizleyebilirsin, Haftada bir defrag ( Disk birleştirme sıkıştırma işlemi ) yapabilirsin. Haftada bir bilgisayarındaki tüm tarayıcıların çerezlerini silebilirsin. Bu da bilgisayarını hızlandırma yöntemleri.

Yukarıdaki diğer dostların yorumlarına tamamen katılıyorum. iyi forumlar.
Temizlik uygulamaları şeklinde bahsettiklerin "Advanced SystemCare" tarzı şeyler ise onlardan uzak durmanı şiddetle tavsiye ederim. Bilgisayarını düzgün kullanırsan (bilmediğin uygulamaları çalıştırmaz, gereksiz yazılımlar yüklemez, regedit / services üzerinde gereksiz düzenlemeler yapmaz, bir yazılımı kurarken; kurulum sırasındaki talimatları iyi okuyup adware tarzı zararlıları ve toolbarları yüklemesine izin vermezsen) bu tarz yazılımlara ihtiyacın olmayacaktır kesinlikle. 1x1 texture pack ile oyunu nasıl oynadığını da merak ediyorum doğrusu :) 8x8 tarzı packlerle oynadım fakat 1x1 ayrı bir olay...

Hayır ekran kartını güncellemedim vsync de 60 da değildi.Fakat konuyu sanırım biraz yanlış anlatmışım düzenleme yapılmıştır.
İlla ki ekran kartını güncellemişsindir demiyorum, buna benzer şeyler yapmış olmalısın. Gereksiz yere sistem kaynaklarını kemiren bir yazılımı kaldırmak, gereksiz bir servisi / işlemi kapatmak buna örnek verilebilir.

SasukeTRz

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
Temizlik uygulamaları şeklinde bahsettiklerin "Advanced SystemCare" tarzı şeyler ise onlardan uzak durmanı şiddetle tavsiye ederim. Bilgisayarını düzgün kullanırsan (bilmediğin uygulamaları çalıştırmaz, gereksiz yazılımlar yüklemez, regedit / services üzerinde gereksiz düzenlemeler yapmaz, bir yazılımı kurarken; kurulum sırasındaki talimatları iyi okuyup adware tarzı zararlıları ve toolbarları yüklemesine izin vermezsen) bu tarz yazılımlara ihtiyacın olmayacaktır kesinlikle. 1x1 texture pack ile oyunu nasıl oynadığını da merak ediyorum doğrusu :) 8x8 tarzı packlerle oynadım fakat 1x1 ayrı bir olay...

İlla ki ekran kartını güncellemişsindir demiyorum, buna benzer şeyler yapmış olmalısın. Gereksiz yere sistem kaynaklarını kemiren bir yazılımı kaldırmak, gereksiz bir servisi / işlemi kapatmak buna örnek verilebilir.
Yok aslında şöyle oldu minecraftı appdatadan kaldırdım bilgisayardan tamamen kaldırdım setubundada sil yaptım sonra direk sitesinden indirdim minecraftı kurdum bu olay 2-3dklık bişeydi hiçbir dosyayı bile açmadım bu süreçte :D

Personinblack

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Yok aslında şöyle oldu minecraftı appdatadan kaldırdım bilgisayardan tamamen kaldırdım setubundada sil yaptım sonra direk sitesinden indirdim minecraftı kurdum bu olay 2-3dklık bişeydi hiçbir dosyayı bile açmadım bu süreçte :D
Minecraft'ı tekrar kurduğunda Java güncellenmiş olabilir :) Minecraft kendi Java'sıyla birlikte gelir.

Mulfucer

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Texture pack hiçbir zaman FPS arttırmaz en kötü Texture Pack bile olsun yine o FPS'i düşürür. Örneğin oyunda yeni bir chunka doğru gidiyorsunuz texture pack kullanırken oyun kendi blok görünümüne yeni bir görünüm katmayada çalışır ve bu senin işlemcini kullanmasına neden olur bu yüzden Default en stabilidir.

Optifine kullanabilirsin sadece animasyonları değil Fast Render Smooth FPS gibi seçenekleride açarsan hızlanır.

Save dosyalarının oyundan silinmesi FPS'i arttıracak diye bir şey yoktur, Minecraft ta haritayı açtığınızda o harita işleme alınır bellek anca o zaman kullanılır. Haritadan çıktığınızda harita kaydedilip bellekten atılır.

Personinblack

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Texture pack hiçbir zaman FPS arttırmaz en kötü Texture Pack bile olsun yine o FPS'i düşürür. Örneğin oyunda yeni bir chunka doğru gidiyorsunuz texture pack kullanırken oyun kendi blok görünümüne yeni bir görünüm katmayada çalışır ve bu senin işlemcini kullanmasına neden olur bu yüzden Default en stabilidir.

Optifine kullanabilirsin sadece animasyonları değil Fast Render Smooth FPS gibi seçenekleride açarsan hızlanır.

Save dosyalarının oyundan silinmesi FPS'i arttıracak diye bir şey yoktur, Minecraft ta haritayı açtığınızda o harita işleme alınır bellek anca o zaman kullanılır. Haritadan çıktığınızda harita kaydedilip bellekten atılır.
Texture (resource) packler hakkında söylediğin yanlış. Oyun hem default hemde custom packleri yüklerken eşit efor sarfeder. Default pack jar dosyası içerisindedir, senin mantığınla düşünürsek jar içerisindeki packi düzenlediğimizde FPS'imizin daha düzgün olması gerekir. Kısacası eğer default packden daha düşük çözünürlüğe sahip bir pack kullanırsan FPS'in artabilir.

Optifine'ın smooth FPS özelliği, FPS'i daha stabil yapmaya çalışırken düşürür.

AtomyTR

yerli webtoon & manga destekçisi
Grafiker
Emekli
En iyi cevaplar
19
Bazen bende de bu durum oluyor.200 fps alırken 120 lere düşüyor.Chunkları 8 yapmanız en ideal çözümdür.
Yükleme anında drop yemezsiniz.
(Benim gibi PC'ye sahip olanlar için)

mahmud118

Are you?
En iyi cevaplar
4
1x1 Texture pack benim 1.8 sürümünü bile zor açtığım diz üstü bilgisayarımda optifine kullanmadan FPS yi 20 lere kadar çıkarmıştır. Ayrıca 1x1 Olunca grafikler aynı unturned adlı oyuna benzemekte. Diz üstüde 1x1 kullanmaktan pişman değilim. Yine olsa yine kullanırım.

"1x1" :o hocam unturned'a nasıl benziyor :o Deneyecem acaba nasıl gözüküyor. Kullandığın texture packi verir misin?