Minecraft FPS Performansı!

supremohd

Sudan Çıkmış
En iyi cevaplar
0
İlk başta gerekli açıklamalardan sonra Fps arttırma gibi diğer konulara başvuracağım.

Minecraft Yazılım Şekli
Minecraft,kolaya kaçılmış daha doğrusu sağlam zemini olmayan bir oyun.Yani Java'yla yapılması en büyük kanıt.Örneğin Valve oyunlarını kendi geliştirdiği Source oyun motoru ile tasarlanmıştır,yapılmıştır bu demek oluyor ki her şey düşünülmüş ve oyun iyi performans versin diye optimize edilmiş.Oyunların grafikle bitmediğini bilin.Bu oyunda çok önemli bu.Grafikleri iyi değil ama chunk olayı olduğu için,partikiller ayrıntılar fazla olduğundan grafik kartı aşırı olmasa da önemli. Minecraft bu şekilde.

Bilmeniz Gerekenler
Evet normal bir kullanıcının bile ya da performans arttırmak istiyen birisinin bilmesi gerekenler:
1.Ram vermek: RAM vermek her zaman yaramaz belki de düşündüğünüzün tam tersini sağlar.Normalde insan herhangi bir mod paketi yüklediğinde oyuna RAM vermeli çünkü oyuna mod yükleyince oyununuz RAM ister.Peki normalde RAM verilirse ne olur?Oyun aslında kendi RAM miktarını ayarlar ama bunu arttırınca OYUNDA OPTİFİNE YOKSA kendiliğinden chunk oranını yükseltir,bu da FPS düşürür.
2.Ayarlar: Gerekli gereksiz ayar düşürmeyin ayarların anlamını öğrenin ve bilgisayarınıza bir bakın belki asıl ekran kartını kullanmıyordur..Bu yüzden boşuna kalite düşürmeyelim.

Zaman Kısıtlılığından devamı yok.

Minecraft FPS Yükseltme
  • Optifine kullanın ve ayarları kendinize göre ayarlayın.
  • Bilgisayarınız 32bit ise 32bit java kullanın aynısı 64 bit içindde geçerli.
  • Bilgisayarınızı hızlarıdırın.
EN DETAYLI AYRINTILAR GELECEK OLAN VİDEOMDA:
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.

Kusuruma bakmayın yeniyim zaman kısıtlılığı yüzünden eksik yerler olmuş son yerde ama o FPS Yükseltmeyi video ile telafi edeceğim.

Quesky

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Aga iyi konu açmışsın ama sistemin kötüyse bunlar geçici şeyler :( Ben bile Pc alıyorum fps benim için çok önemli.