Minecraft FPS yükseltme - Ram verme + Optifine kurulum ve Ayarları

Central

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
Bu gelişmeyi kontrol ederken konu altında çok dikkatimi çeken bir yer vardı. Birazdan yazacağım. Ama şimdi bilmeyen arkadaşlar için FPS nasıl maksimuma çıkartılır bunu anlatacağım.

Öncelikle (OLMAZSA OLMAZ!) bilgisayarınızı Advanced System Care ile taratın. Eğer bilgisayarınızın durumu çok kötüyse, detaylı tarama yarım saati bulabilir. Ben sık sık tarama yaptığım için tüm özellikler açık tarama 1 dakikayı geçmiyor.

Mutlaka her hafta disk birleştirme yapın. Windows'un kendi disk birleştirme aracını da kullanabilirsiniz.

Minecraft'ınıza OPTIFINE modunu yükleyin. Oyuna maksimum optimizasyon sağlar. Ayarları en düşüğe aldığınızda kesinlikle çok büyük fps artışı göreceksiniz. Örneğin aylar önce minecraft 15 fps üzerine çıkamayan sisteme optifine kurdum. Şu an 25 fps altına inmiyor. Ayrıca 200-250 fps gören sisteme optifine denediğimizde 300 fps civarlarına çıktığını gördüm.

NVidia ve ATI ekran kartları kullanıyorsanız, ayarlarından fps'i artırmanız mümkün. Detaylı olarak yazarsam çok uzun olur ama google bu günler için.

EVET! GELDİK ŞİMDİ İLGİMİ ÇOK ÇEKEN YERE, optifine'ın yapımcısı demiş ki; minecraft'a verebileceğimiz en düşük ram'i vermeliymişiz. Bu sayede oyun çok daha yüksek performans ile çalışacakmış. Bunun için magic launcher'ı tavsiye ediyor. Minecraft texture pack'siz ve mod'suz (optifine hariç) 350 mb ram ile bile çok rahat çalışabilir diyor. Ama ben size yaklaşık 512 mb ram vermenizi öneririm. Daha az crash olması açısından.

Ayrıca oyundaki herşeyi en düşüğe alin;
Grafikler: Hızlı
Yumuşak Işıklandırma: KAPALI
3D Görüntü: KAPALI
Kullanıcı Arayüzü Ölçeği: Büyük
Bulutlar: KAPALI
Tam Ekran: KAPALI
Mipmap Düzeyleri: KAPALI
Görüş Mesafesi : 2 chunks
Maks. Kare Hızı: Sınırsız
Sarsılmayı Göster: KAPALI
Parlaklık: Parlak
Parçacıklar: En Az
VSync etkin: KAPALI
Anizotropik Süzme: KAPALI

Ram Verme :

Kod _JAVA_OPTIONS Değerede -Xmx1024M -Xms(Miktar)Ve Ram Birimi (Megabayt)
_JAVA_OPTIONS
-Xmx1G -Xms1G

Video:

Optfine Kurulum ve Ayarları

ByAehn

Lhaewion Reveth
Süper Üye
En iyi cevaplar
0
Ram'ı düşük verince hızlanıyor diye bir şey yok.Tam tersi 7-10 FPS arasında dönüp duruyor Ram verince 90-120 arasında.