Minecraft Hakkında...

• Konuyu başlatan WitherMan
  • Başlangıç tarihi
W

WitherMan

Ziyaretçi
Dün geceden itibaren aklıma birşeyler takıldı ve sizlerle paylaşmak amacıyla buraya yazıyorum. Merak ettiğim şu ; Oyun sektöründe Türkler olarak neden diğer ülkelerden daha gerideyiz ? Diğer yabancıların düşündüklerini neden düşünemiyoruz ? Bu sorulara cevap bulmaya çalışacağız.
Dün bir hesaplama yaptım ortalama 20.000 lira geliri olan yada parası olan bir insan [SON OYUNCU hariç] şu ana kadarki ister bukkit ister hostlu olsun en iyi serverı yapabilir.Fakat neden bunlar aklımıza gelmiyor ? Cevabını aradığım soru budur. Mesela başka bir konu MCSG. Bilmeyenler için Minecraft Survival Games. Yani otomatik hunger games serverları. Ortalama 50.000 ila 100.000 lira parası olan her insan bir hunger games serverı açabilir. Hemde en alasından. [ŞAHSİ GÖRÜŞÜMDÜR. YANLIŞ BİLİYORSAM LÜTFEN UYARINIZ] Hatta MCSG'yi Türkiye'ye bile getirebilir. Peki en çok merak edilen sorulardan bahsedelim ;

NOT: Şu ana kadar karşılaştığım en iyi serverlardan bazıları ; Hinovia Türk, ZetoxCraft,Son Oyuncu. Daha başka adam akıllı server yok.

*Neden bunları akıl edemiyoruz ?
*Neden biz Türkler diğer ülkelerden geriyiz ?
*Neden diğerleri gibi düşünemiyoruz ? Bu soruların en iyi cevabı tembel ve sorumsuz olmamızdır. (Bana göre) Sizde kendi görüşünüzü yazarak katkıda bulunabilirsiniz. Dün gece aklımda 7 sayfalık bir yazı vardı fakat aklıma bu kadar geldi. Aklıma gelirse yazacağım.​

owen_1

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
0
Sen kaç tane oyun oynayan ve geliri 20.000-100.000 olan adam gördün ?

W

WitherMan

Ziyaretçi
Sen kaç tane oyun oynayan ve geliri 20.000-100.000 olan adam gördün ?
Misal olarak söyledim gerçek olarak mı anladın sen ?
Çünkü türk olduğumuz için üşeniyoruz,sermaye yok,ve hiç oyun sektöründe çok az yer alıyoruz.
Çek bankadan kredi yap kardeşim. Hiç mi V.I.P almayacaklar ? Bak sonoyuncuya 2.000 tane üyesi var ?[DOUBLEPOST=1391685854,1391685821][/DOUBLEPOST]
Ülkemizin %60 i yobaz ve böyle şeyleri günah olarak algılıyor kalan %40 da yeterli paraya sahip değil

GT-S5360 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
Aynen katılıyorum.

Warrior01

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Öncelikle şunu söyleyeyim sadece ilk paragrafı okudum.
Gelişemiyoruz çünkü bu sektöre önem veren yok ülkemizde. İnsanlar ''Şu oyun çıksa da torrentten indirsek hemen'' düşüncesindeler. Ortalama olarak da zengin bir ülke olmadığımızdan insanlar oyuna para vermiyorlar. Korsan kullanıyorlar. Şöyle bir gerçek var ki oyun yapımcıları yaptıkları oyunun nerde çok satıldığını, nerde çok indirildiğini takip ediyorlar. Mesela Avrupa ülkeleri orijinal oyuna daha fazla önem verdiğinden yapımcılar bir oyun yaparken Almanca Fransızca İtalyanca İspanyolca vs. diller ekliyorlar oyunlara.(Burda kastettiğim sadece dil değil basit bir örnek) O kadar korsan oyun kullanıyoruz sonra bu oyunda neden Türkçe desteği yok, pes te neden Türkçe spiker yok.

Ama bir yandan parası olmayanın da eğlenmeye oynamaya hakkı var. Parası yok mecbur indiriyor. Bunun pek engellenebileceğini de sanmıyorum açıkçası.

Hachiro-sama

Hayalet Avcısı
En iyi cevaplar
0
Gelişemiyoruz çünkü bu sektöre önem veren yok ülkemizde. İnsanlar ''Şu oyun çıksa da torrentten indirsek hemen'' düşüncesindeler. Ortalama olarak da zengin bir ülke olmadığımızdan insanlar oyuna para vermiyorlar. Korsan kullanıyorlar. Şöyle bir gerçek var ki oyun yapımcıları yaptıkları oyunun nerde çok satıldığını, nerde çok indirildiğini takip ediyorlar. Mesela Avrupa ülkeleri orijinal oyuna daha fazla önem verdiğinden yapımcılar bir oyun yaparken Almanca Fransızca İtalyanca İspanyolca vs. diller ekliyorlar oyunlara.(Burda kastettiğim sadece dil değil basit bir örnek) O kadar korsan oyun kullanıyoruz sonra bu oyunda neden Türkçe desteği yok, pes te neden Türkçe spiker yok.

Ama bir yandan parası olmayanın da eğlenmeye oynamaya hakkı var. Parası yok mecbur indiriyor. Bunun pek engellenebileceğini de sanmıyorum açıkçası.
Aslında marketten alacağı paraları biriktiremediği için oyunları alamıyorlar.

W

WitherMan

Ziyaretçi

Aynen katılıyorum :/ Yapacak bir şey yok :/ Keşke az daha bilinçli olabilseydik :/