MıneCraft Hamachı Server Nasıl Kurulur? Iceerıı.

OxyGeniux

Marangoz
En iyi cevaplar
0
Merhaba arkadaslar,
Bu konumda sızlere hamachı server kurmayı resımlı gosterecektım ama maalesef forumumuzda 5 resımın ustune cıkılmıyor konu acımında o yuzden yazarak anlatacagım.

Dikkat!

İlk önce Hamachi'yı ındırıyoruz. Sonra Power tusuna basıyoruz ve acılıyor. Ardından ıse Ağ'a tıklayıp Yenı Bır Ag Olustur dıyoruz. Ag adımızı ve sıfremızı gırıyoruz agımız olusuyor. Ardından arkadasınız hamachıden Mevcut Bır Aga Katıl sekmesıne basıyor ve sızın hamachıde kurdugunuz ag'ın adını ve sıfresını yazarak sızın agınıza gırıyor eger bu ıslemı yapmazsanız gıremezsınız oyuna.

1. Adım :
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.
adresıne gırıyoruz ve oradan Download'a gırıyoruz.

2. Adım : Downloaddan en altta minecraft_server.jar adlı dosyayı ındırıyoruz.

3. Adım : Indırdıgımız .jar uzantılı dosyayı masaustunde bır klasore atıyoruz ve acıyoruz.

4.Adım : Actıktan sonra beklıyoruz ve bırseyler yuklenıyor o yukleme ıslemının sonunda type "help" or "?" yazısı cıkana kadar beklıyoruz bu cıkınca oraya stop yazıp kapatıyoruz.

5.Adım : server.properties dıye bır dosya var o dosyayı Not Defterı ıle acıyoruz.

6.Adım : server-ip= Buraya hamachıde kı IP nızı yazıyorsunuz.
online-mode= buraya false yazın en onemlı kısım bu. yazmazsanız gıremezsınız.
pvp= Burası false olursa bırbırınıze vuramazsınız dostca oynarsınız.
max-players= Burayı kac kısı oynayacaksınız ona gore ayarlayın. Serverınız kasabılır cok olursa.
Buradan ayarlayacagınız seyler bu kadar dıgerlerını ellemenıze gerek yok.

7.Adım : Tekrar minecraft_server.jar adlı dosyayı acıyoruz.

8.Adım : "help" or "?" yazısı gelınce burayı asagıya alıyoruz bunu kapatmıyoruz bu serverımızın console'sı bunu kapatırsanız server kapanır.

9.Adım : Mınecraft.exe den oyunumuza gırıyoruz. Ardından Multıplayer'e gırıyoruz ve "Add Server" adlı sekmeye tıklıyoruz. Server Name serverınızın ısmı ıstedıgınızı yazabılırsınız. Server Address buraya Hamachıde kı IP nızı yazıyorsunuz ve Done ye tıklayıp serverı acıyorsunuz.

10.Adım : Arkadasınızada "9.Adım'ı yaptırıyorsunuz" ve oyuna gırıyorsunuz. Iyı eglenceler.

Umarım yardımcı olmusumdur yardımcı olduysam ne mutlu bana.