Portal Minecraft Harita Yapımı İçin Kullanılan Aletler

byElysion

fara á brott með víkingum, standa upp í stafni
Emekli
Mesajlar
458
En iyi cevaplar
58
Beğeniler
1,596
Puanları
2,460
Ruh hali


image.jpg



Minecraft Müthiş Aletler

Herkese selamlar. En popüler yapı yapma programlarından bazılarını sizler için rehber niteliğinde anlatacağım.
Minecraft'ta mimarlara baktığınız zaman ilginç programlar kullandıklarını görebilirsiniz. Belki bazı zamanlar kendinize şu tarz sorular sormuşsunuzdur: WorlEdit ne? Voxel Sniper kim? MCEdit nedir? Tüm bu Minecraft'ta bulunan jargonlar nedir?

Sakin ol, yardım etmek için burdayız! WorldEdit, Voxel Sniper ve daha fazlası, bazı Minecraft mimarlarının yapılarını güzelleştirmek için kullandıkları yararlı araçlardır. Bazı oyuncular blok blok koyarak yapı yapmayı severler, ama dev bir ejderha, kocaman bir malikane ya da güzel bir heykel yapıyorsanız, bu kullanışlı araçlar çok işinize yarar.



ImageOne.jpg


Bu nedenle, Minecraft mimarlarının yapılarında kullandığı, gördüğümüz en yaygın yapı araçlarından birkaçını derleyeceğimizi düşündük.

WORLDEDIT

Oyuncular arasında muhtemelen en çok kullanılan WorlEdit, tek oyunculu oyun modunda kullanabileceğiniz ya da sunuculara ekleyebileceğiniz bir programdır. Her türlü özelliğe sahip olan WorlEdit, her seferinde binlerce blok koyabiliyor, yaptığınız yapıyı kopyalayıp yapıştırabiliyor, ve birden oyundaki yapı sihirbazınız oluyor. Aslında WorlEdit programında kullanabileceğiniz yüzün üzerinde teknik bulunmakta.


ImageTwoFootballStadium.jpg


Mimar Arvid Lind, WorlEdit'in büyük bir hayranı ve bu programı, birçok iç tasarım yapısının parçası olarak gerçek modern görünüşlü evleri oluşturmakta kullanıyor. Mimar Arvid Lind her ne kadar gerekli olmadığını söylese bile, blok blok yerleştirmek yerine WorlEdit kullanmak süreci hızlandırıyor. Birçok oyuncu WorlEdit kullanmakta, bazıları futbol sahası yapmakta, bazıları güzel araçlar oluşturmakta, bazıları ise Shaliquinn'in yarattığı fantastik bir yapı olan "Ay ve Tilki" gibi yapılar yapmakta.


ImageThreeFoxAndTheMoON.jpg


WorldEdit hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz, ilk iş olarak sitesini ziyaret edebilirsiniz. Daha fazla bilgi edinmek isterseniz Youtube'da bulunan eğitici videolara da göz atabilirsiniz. Benim favori WorlEdit videolarımdan birisi 2011 yılında çekilmiş. Bu videoda oyuncu, saniyeler içinde bir dağı nasıl silebileceğinizi göstermekte. Bu çok güzel bir özellik ve yapıya hemen başlamanız için düzgün bir alan oluşturmakta.

MCEDIT

Ejderha yaratıcısı Roman, eski bilgisayarlarda daha abartılı programları çalıştırmakta güçlük çekebileceğinden dolayı bilgisayar gücünde olan daha sakin bir program seçti. Roman, daha az render yapan MCEdit'i kullanmakta. Kendisi bu programda yapılabilecek birçok taktik bilmekte.

ImageFourDragon.jpg


Yukarıdaki fotoğrafta Roman'ın "katman katman" yarattığı görkemli bir ejderha görüyorsunuz - birkaç araç olduğu için bu ejderhayı yaratmak pekte kolay değil. MCEdit hakkında daha fazla bilgiye sitesinden ulaşabilirsiniz.

VOXEL SNIPER

İsminden de anlaşılabileceği üzere Voxel Sniper, uzun mesafelerden değişiklik yapmanıza izin vererek büyük yapılarınızda size yardımcı olmakta. Aslında, bu programda bir ressamın fırçası gibi kullanılabilecek birçok "fırça" var diyebiliriz. Bu program sayesinde bir yeri daha yaşanabilir gösterebilir ya da can alıcı detaylara girebilirsiniz - hepsi oyuncuya bağlı! Minecraft'ta yapı oluşturan birçok mimarın Voxel Sniper'dan yardım eli aldığı bilinmekte. Mimar Gabriel, çocukluğundan ilham aldığı bu müthiş heykeli, Voxel Sniper yardımıyla yaptı.


ImageFiveSculpture.jpg


Bu program diğer programlara nazaran biraz daha karmaşık, bundan dolayı daha fazla bilgi öğrenmek için VoxelSniper Wiki'de dolaşmak şart.

WORLDPAINTER

Bu gördüğünüz faydalı program ise bir heykelden daha büyük bir şey inşa ettiğinizde işe yaramakta - dünya gibi! Kıtalar, okyanuslar, kar biyomları, ağaçlar ve doğada bulunan tüm bu güzel şeylerin yaratılmasında rol alan bir harita oluşturma programıdır.


IMAGESIX.jpg


Evet, şu an gerçekten Minecraft'a bakıyorsun. Yakınlaştır!
Bu program yukarıdaki fotoğrafta gördüğünüz güzel yer şekillendirmeleri, buzul dağları ve güzel orman çayırlarını inşa etmek için kullanıldı.

UNUTMAYIN: ARAÇ GEREKTİRMEZ

Eski tarzda, özenle oluşturulmuş bir yapıyı mı tercih ediyorsunuz? Bu mükemmel! Bu araçların yardımı olsa bile güzel yapılar oluşturmak pratik ve özveri gerektirmektedir, bunu unutmayınız.
 


Majoras

Arcenia Network
Grafiker
Mesajlar
749
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
1,151
Puanları
2,320
Mimarlığa başlayacak olanlar veya yeni başlamış olan çoğu kişinin iyi yapıları görüp "Bunu nasıl yapıyorlar ya?" sorularına cevap niteliğinde bir detaylı ve yararlı bir konu anlatımı olmuş.
 

Üst