turak0770
Ağaç Yumruklayıcı
- En iyi cevaplar
- 0
Selamlar millet!
Bugün sizlere çoğu kişinin başını ağrıtan ve durumdan muzdarip kişilere özel, Minecraft'ta yüksek FPS'lere ulaşmanıza yardımcı olacak bir rehber hazırlayacağım.
1. Optifine Yüklemek
Eğer Optifine modunu hiç kullanmadıysanız öneririm. Çünkü bu mod, çoğu kişinin bildiği ve oyununda uyguladığı bir moddur. Modun kısaca tanımı; Minecraft'ınıza özelleştirilebilir ayarlar ekleyerek FPS'inizi arttırmanıza yarar. Oyununuza optimizasyon katarak oyun performansını ve FPS'in arttırmaya yardımcı olur.
Ayrıca birçok özelliği de mevcut. Eğer hâlâ kurmadıysanız aşağıdaki linklerden oyununuza kurup ayarlamaları yapmaya geçebilirsiniz.
optifine.net/downloads
2. Optifine Ayarlarını Yapmak
Optifine'yi kurduktan sonra bu ayarlamaları yapmanız gerekmektedir. Yapmazsanız zaten Optifine modunun size pek bir faydası olmaz. Aşağıdaki adımları izleyerek performansınızı arttırmak için gerekli olan ayarlamaları kendi oyununuza uygulayabilirsiniz.
(Bunlar benim oyun ayarlarım, bu sayede performansım 110 FPS'in üstüne çıkmayarak oyunumda kaymalar meydana getirmiyor.)
3. Minecraft'a RAM Vermek
Minecraft'a RAM vererek FPS artışı gözlemleyebilirsiniz. Fakat bu durum bilgisayarınıza göre değişebilir. Bazı bilgisayarlarda işe yarayan bu yöntem, bazı bilgisayarlarda da işi daha kötü hale getiriyor. Bunu deneyerek test edebilirsiniz. Verdiğiniz RAM'in fazlasını almak bile bazı bilgisayarlarda işe yarayabilir.
Bu kısımdaki "G" kısmı Gigabyte anlamına gelir. Eğer RAM'i yükselttiyseniz ve işe yaramadıysa, RAM'i azaltıp deneyin. "G" kısmını silerek "M" yazarsanız; oyun bunu Megabyte olarak algılar ve en düşük 512MB vermeniz önerilir.
4. Java'ya Öncelik Vermek
Bir diğer performans arttırmanıza yarayak işlem ise; Java'ya öncelik vermek.
Bildiğiniz üzere Minecraft, Java ile çalışan bir oyun ve Java'ya öncelik vererek FPS'imizin artmasını sağlayabiliriz.
4. Java'ya Öncelik Vermek
Bir diğer performans arttırmanıza yarayak işlem ise; Java'ya öncelik vermek.
Bildiğiniz üzere Minecraft, Java ile çalışan bir oyun ve Java'ya öncelik vererek FPS'imizin artmasını sağlayabiliriz.
Gösterdiğim bu işlemleri oyununuza uyguladığınızda, emin olun yüksek FPS'lere ulaşabileceksiniz. Benden size tavsiye; oyunum güzelleşecek diye ağır kaynak paketleri kullanmayınız. Benim önerim 16x16 piksel kaynak paketleri.
Kendinize iyi bakın, yardımcı olabildiysem ne mutlu bana...
Herhangi bir sorun olursa konunun cevaplar kısmında bana iletebilirsiniz.