Minecraft Hızlandırmanın Çeşitli Yolları DEV KONU!

Konuyu Beğendinizmi Ey Ahali ?

• Kullanılan toplam oy
    3
  • Anket kapatılmış .

PanS

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Merhaba arkadaşlar ben PanS minecraft hızlandırmanın çeşitli yollarını göstericeğim bu size her türlü yarar sağlıyacaktır diye düşünüyorum.

1-Minecraft'a Ram Verme

Bu işlemi Minecraft Launcher'ındaki Edit Profile bölümünden yapıyoruz.Edit Profile tıkladıktan sonra JVM Arguments yazısının yanındaki kutucuğu işaretliyoruz.Sonra sağ alt taraftaki alandan bilgisayarımıza uygun olanı yazmamız gerekiyor.Altta bulununan rakamlar ayırdığımız ram miktarını belirtiyor.

Örnek: “-Xmx2048M -Xms2048M” yazınca 2gb ram ayırmış oluyoruz.

2-Performans Ayarları

Denetim Masasını Açıp Sistem ve Güvenlik Bölümüne Geçiyoruz,oradan da “Sistem” ve daha sonra sol taraftaki “Gelişmiş sistem ayarları” bölümüne gidin.Açılan sistem özellikleri adlı pencereden gelişmiş sekmesine tıklıyoruz buradan Performans bölümündeki Ayarlar kısmına tıklıyoruz görsel efektlere tıklayıp özeli seçiyoruz. Ve Size Söyliceğim Ayarları Kaldırıyoruz.

Masaüstü Oluşturmayı Etkinleştir KAPAT
Simgeler Yerine Küçük Resimleri Göster KAPAT
Sürüklerken Pencere İçeriğini Göster KAPAT
Ekran Yazı Tipi Kenarlarını Düzelt KAPAT

• Masaüstündeki simge etiketlerinde bırakma gölgesi kullan KAPAT
    Pencere Ve Düğmelerde Görsel Stil Kullan KAPAT

3-64 Bit Sistem Varsa Ona Göre Java
    Eğer 64 Bit Sistemin Varsa Javanın 64 Bitler için olan sürümünü kullanmalısınız.
    Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.

4-Ekran Kartı Güncelleme
    Ekran kartınızın üreticisinin sitesini ziyaret ederek en son çıkan sürücülerini indirip kurmalısınız.
    Ve Böylece “No accelerated OpenGL found” hatasınıda çözmüş olursunuz.

5-Ekran Kartı Ayarları Yapma
    Denetim Masasındaki Görüntü ayarlarından ekran kartınızın ayarlarını yapın.Bazı Seçenekleri düşürmeniz gerekir.

6-Yeni Ekran Kartı Alma
    İnternet'den Bütçenize Uygun Bir Ekran Kartı Almalısınız.Ve bu aldığınız ekran kartı anakartınızla uyumlu olmalıdır yoksa hiçbir işe yaramaz.

7-Gereksiz Sekmeleri Kapatma
    CTRL+ALT+DEL yapıp görev yöneticisine giriyoruz.İşlemlerden gereksiz arkada çalışan uygulamaları siliyoruz.

8-Tray İkonları Kapatma
    Genellikle bilgisayar açılınca dolu dolu uygulamalar açılır.Bunları kapatmamız gerek bunun için sağ altta saatin yanında bulunan gizli simgeleri göstere tıklayıp programları Exit,Çıkış veya Kapata tıklayarak kapatın.Biraz performans artışı oluyor.

9-Java'yı Güncelleme
    Java’nın sitesini ziyaret edin ve en son güncellemeri indirin. Yeni sürümler sisteminizin daha performanslı çalışmasını sağlayabilir.

10-Bilgisayarın Tam Açılmasını Beklemek
    Bilgisayar açıldıktan hemen sonra Minecraft'ı açmaya çalışırsanız hemen açılmıcaktır.Bunun için PC açıldıktan sonra 5 - 8 dakika beklemek lazım ondan sonra açmanız daha mümin olur.

11-Oyun Oynarken Müzik Dinleme Ve Video İzleme
    Minecraft oynarken arkada müzik veya video açık olmasın bunlar oyun içinde çoğunlukla donmalara nadirende olsa ara ara crashlere sebep olabiliyor.

12-Bilgisayarınız Çok Eskiyse Yeni Bir Bilgisayar Alın
    Bilgisayarınız çok eskiyse yeni bir bilgisayar alın.Bu oyunu daha akıcı bir şekilde oynamanıza yarar sağlıyacak.

13-Küçük Pencerede Oynama
    Minecraft tam ekranda iken donmalar yapıyorsa pencere modunda oynamanız lazım.Ben tavsiye etmiyorum ama donuyor ve sizde çok oynamak istiyorsanız pencere modunda oynamalısınız.

14-İnternetinize Bağlananları Uyarma
    Siz oyun oynarken internetinize bağlanan akraba komşu kardeş kuzen vs. onların internetle iletişimini kesmeniz lazım çünkü bağlanmaları internet hızını düşürüyor helede bir uygulama indiriyolarsa.

15-Arada Bilgisayarı Temizleme
    Bilgisayarın kasasını arada temizlemeniz lazım.İçinde biriken tozlar bilgisayarınızın ısınmasına ve performans düşüşüne sebep olabilir.

16-Optifine Yükleme
    Optifine HD modunu kurarak gözle görülür bir performans artışı sağlayabilirsiniz.
    Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.

17-Pelerin Göstermeyi Kapatma
    Çoklu Oyuncu Ayarlarından Pelerini Göster (Show Capes) ayarını kapatın.

18-Minecraft Video Ayarı
    Güzel Performans İçin Aşağıdaki Ayarları Yapmanızı Tavsiye Ederim.
    • Grafikler: Hızlı Graphics: Fast
    • Yumuşak Işıklandırma: Kapalı Smooth Lighting: Off
    • 3B Görüntü: Kapalı 3D Anaglyph: Off
    • Parlaklık: İstediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz Birghtness
    • Parçacıklar: En az Particles: Minimal
    • Tam Ekran: Kapalı Fullscreen: Off
    • Görüş Mesafesi: Düşürdükçe performans artar Render Distance
    • Sarsılmayı Göster: Kapalı View Bobbing
    • Bulutlar: Kapalı Clouds: Off
    • Sunucu Doku Paketleri: Kapalı Server Textures: Off
    • VSync etkin: Kapalı Use VSync: Off
    19-Minecraft Ses Kapatma
  • Minecraftda sesin açık olması ara sıra donmalar yaşatabilir bunun için sesleri tamamen kapatmamız lazım.

20-Resource Pack
    Eğer minecraft klasörünüzde Resource Pack 10 veya 10dan daha fazlaysa bu kastırabilir ondan birkaç tane Resource Pack silmeniz lazım.Veya hepsini silip kastırmayan bir Resource Pack yüklemelisiniz.Arkadaşlar
  • Konu Burda Bitmiştir Böyle Yararlı Güzel Konular Gelmesini İstiyorsanız Beğenmeyi Unutmayın.1-2 Saatimi Aldı Bu Konu İyi Günler İyi Forumlar.

Patrick_1235

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Benim arkadaşımda oluyor en son javayı indiriyoruz ama hala çaılmıyor minecraft Konu Gayet iyi Tutar