Minecraft İcatları / FastPlayers #3: Bulutların Üzerinde Yağmur Yağmaması [Creative]

PwParadox

Konun için düşüncem profil kapağımda
En iyi cevaplar
0
şimdi minecraftta bulutlar 2 katmanlı (gerçek dünyada 10l'arca) 1. katmana Sirrus denir biz buna minecraftta kolaylıkla değebiliyoruz bu bulutlar genelde yağmur oluşturmaz 2. katmana Kümülüs denir minecraftta kümülus değemezsin ve büyük bir ihtimallede yağmur kümülus yağamaktadır minecraft faillamamış
(Dayanamdım üzgünüm)

Son düzenleme:

muhammed1841

Bedrock Kaşifi
En iyi cevaplar
0
şimdi minecraftta bulutlar 2 katmanlı (gerçek dünyada 3 ,3. katmanı bilmiyorum) 1. katmana Kümülüs denir biz buna minecraftta kolaylıkla değebiliyoruz bu bulutlar genelde yağmur oluşturmaz 2. katmana Stratus denir minecraftta stratusa değemezsin ve büyük bir ihtimallede yağmur stratustan yağamaktadır minecraft faillamamış
(Dayanamdım üzgünüm)
Stratosferden sonra İyanosfer vardı galiba. Ya da son katmanlarda mıydı? Beyin dondu :I
Tabi bunun bulutlarla alakası yok pek :I

PwParadox

En iyi cevaplar
0
Stratosferden sonra İyanosfer vardı galiba. Ya da son katmanlarda mıydı? Beyin dondu :I
Tabi bunun bulutlarla alakası yok pek :I
yok o maddelerin iyon olduğu yer oranın bulutla alakası yok benim dediğim katman stratusun altında hatta kümülüsünde altında ve genelde ince kristalimsi bir şey büyük bir ihtimalle kırağı veya çiğ
(gene dayanamadım)

muhammed1841

Bedrock Kaşifi
En iyi cevaplar
0
yok o maddelerin iyon olduğu yer oranın bulutla alakası yok benim dediğim katman stratusun altında hatta kümülüsünde altında ve genelde ince kristalimsi bir şey büyük bir ihtimalle kırağı veya çiğ
(gene dayanamadım)
Kırağı ve Çiğ alt katmanlarda su buharının havanın aniden soğuması sonucu yoğuşması ya da donmasıydı.
Senin dediğin kümülüsün altında pek bir şey yok yani :I

PwParadox

En iyi cevaplar
0
Kırağı ve Çiğ alt katmanlarda su buharının havanın aniden soğuması sonucu yoğuşması ya da donmasıydı.
Senin dediğin kümülüsün altında pek bir şey yok yani :I
Bir site buldum burda anlatılanları yazıyim
1. Sirrus (Tüybulut): Buz kristallerinden oluşan, tüy ya da ince iplikler biçimindeki beyaz bulutlardır. Sirruslar yerden 8 km ya da daha yukarıda oluşur.
2. Kümülüs (Kümebulut): Dış çizgileri keskin, yoğun kümeler biçimindeki bu bulutların tabanı genellikle düz, üst bölümleri kabarık ve yuvarlaktır. Tabanı çoğu kez yerden 1,5 km kadar yüksektedir; ama bütün kümenin yüksekliği birkaç kilometreyi bulabilir.
3. Stratus (Katmanbulut): Gökyüzünde yol yol ya da yerin üstünde asılı gri bir tabaka gibi görünen, genellikle karanlık görünümlü bulutlardır. Belli bir biçimi olmayan, yüksekte yayılmış bir sis katmanını andıran stratuslar yerden ancak 1 km kadar yüksekte oluşur.
Dünya Meteoroloji Örgütü'nün önermiş olduğu sınıflandırmada bu 10 bulut cinsinin yanı sıra birçok bulut türü ve bulut çeşidi de belirlenmiştir.
Kaynak:
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.
ve evet isimleri karıştırmışım düzeltiyim

muhammed1841

Bedrock Kaşifi
En iyi cevaplar
0
Bir site buldum burda anlatılanları yazıyim
ve evet isimleri karıştırmışım düzeltiyim
Özel şekilli, dünyada sadece bir kere görülmüş bulutlar da var. Mesela kuzey yarımkürede dalgalı, oval ve hiç köşesi olmayan devasa bir bulut gözlemlenmişti. Bir daha hiç görüldü mü bilmiyorum :I
Hatta çok klasik bir fotoğrafı da vardır ama bulmaya üşeniyorum, belki atarım :I

PwParadox

En iyi cevaplar
0
Özel şekilli, dünyada sadece bir kere görülmüş bulutlar da var. Mesela kuzey yarımkürede dalgalı, oval ve hiç köşesi olmayan devasa bir bulut gözlemlenmişti. Bir daha hiç görüldü mü bilmiyorum :I
Hatta çok klasik bir fotoğrafı da vardır ama bulmaya üşeniyorum, belki atarım :I
ben köpek şeklinde bulut görmüştüm...(fabrika ayarlarına geri döndü)

efe2002ozyay

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
çok basit olmuş ayrıca
*pek pratik değil :p
*bulutların altında her zaman yağmur yağar.
ama düşünce tarzını sevdim..

EminG

Em El Ci Pıro Oğ may Gat !
En iyi cevaplar
0
''Karşı Çıkmak İçin ve ya Hakaret olsun diye söylemiyorum''
İyi bir fikir fakat
biraz diksiyon dersleri alman lazım youtube da çok var öyle videolar.
konuşmanda küçük bir sıkıntı var da