Minecraft için İşlemcimi Yükseltmek İşe Yararmı ?

Skrillox

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
Merhaba arkadaşlar konu umarım doğru yerdedir :D
Benim işlemcim İntel Pentium Dual CPU T3200 2.00GHz ve Mincraft'da MCSG serverinde Survival Games oynarken 20-30 fps arası alıyorum 2.00 GHz 'yi 2.40GHz yapsam kaç fps alırım ?

4GB Ram
Windows 8.1 Pro x64
NVIDIA GeForce 9200M Ge

ThtrkmN

King of the Wild Hunt
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
Ekran kartı değişimi daha yararlı olur gibi.

umut_

┌────────────┐ [ 1881 - 193∞ ] └────────────┘
En iyi cevaplar
0
Sadece İşlemciye Para Vermek Mantıksız Bir Durum Komple Pc Yenilemek Daha Mantıklı
Sanırsam Ekran Kartınız M Olduğu İçin Bir Laptop Kullanıyorsunuz Laptoplarda İşelmci Değişimi Teknik Servise Göndermeden Mümkün Olmuyor Diye Biliyorum
2.4 Ghz Yapmaktan Kastın OC Yapmakmı Ne Tür Bir Şey Kastettin
Ekran kartı değişimi daha yararlı olur gibi.
Bilgisizce Konuşmayın Lütfen
Eğer Oyunu Default Ayarlada Oynuyorsan Farklı Shader Veya Benzeri Modlar Kullanmıyorsan Tüm Yük İşlemcide Bitiyor Ekran Kartı İle Hiçbir Alakası Yok

Skrillox

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
Shader veya Mod kullanmıyorum ?

Bu arada istediğimi bilgisayarı toplim dedim 10.000 tl tuttu bosver dedim :D[DOUBLEPOST=1433856535,1433856465][/DOUBLEPOST]
Sadece İşlemciye Para Vermek Mantıksız Bir Durum Komple Pc Yenilemek Daha Mantıklı
Sanırsam Ekran Kartınız M Olduğu İçin Bir Laptop Kullanıyorsunuz Laptoplarda İşelmci Değişimi Teknik Servise Göndermeden Mümkün Olmuyor Diye Biliyorum
2.4 Ghz Yapmaktan Kastın OC Yapmakmı Ne Tür Bir Şey Kastettin

Bilgisizce Konuşmayın Lütfen
Eğer Oyunu Default Ayarlada Oynuyorsan Farklı Shader Veya Benzeri Modlar Kullanmıyorsan Tüm Yük İşlemcide Bitiyor Ekran Kartı İle Hiçbir Alakası Yok

Yani 2.00GHz yerine 2.40GHz yapmak daha iyi olur diye düşündüm ne bilim 20-30 fps 60 fps'ye yükselir sandım

Shido

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
Java İşletim Sistemi Olduğu İçin En Çok Fps Artışını Ram Arttırmak Sağlıcaktır Çünkü Java Ramlerden Yiyor Diye Biliyorum .[DOUBLEPOST=1433857121,1433857074][/DOUBLEPOST]

Bu arada istediğimi bilgisayarı toplim dedim 10.000 tl tuttu bosver dedim :D[DOUBLEPOST=1433856535,1433856465][/DOUBLEPOST]

Yani 2.00GHz yerine 2.40GHz yapmak daha iyi olur diye düşündüm ne bilim 20-30 fps 60 fps'ye yükselir sandım
Sani orta seviye bi pc önerebilirim ama 3 bin tlciği gözden çıkartıcaksın :D

umut_

En iyi cevaplar
0

Herkes İstediği Gibi Pc Toplayacak İmkanda Olsaydı :p
Sadece Hz Değerleri İle Anlaşılır Olsaydı İ7 İle i3 Arasında Fark Olmazdı B)
Bu Arada 30 Fps Neyine Yetmiyor Anlamıyorum Çoğu Oyunu 15 Fps De Oynuyorum 30 Olsa Takla atacağım :p
Minecraft Gelince Senin Mantığınla 3.3 Hz Bir İ3 İşlemciyle Max 40 Fps Alıyorum Yani Dediğin Mantıklı Değil B)

Raptork

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
İşlemci alcaksan azcık yükseltmen bir şeye yaramaz bence direk yeni nesil işlemcilerden almalısın.Pc toplayacaksanda 2500-3000 tlye günümüz oyunlarını rahat kaldıran bir pc toplayabilirsin.

umut_

En iyi cevaplar
0
Sani orta seviye bi pc önerebilirim ama 3 bin tlciği gözden çıkartıcaksın :D
3K Fiyata Piyasadaki Tüm Oyunları En İyi Ayarlarda Oynatacak Bir Sistem Toplanır Ve Buna orta Seviye Bir Pc Diyorsun Çoğumuz Onun Hayliyle Yaşıyoruz
Orta Seviye Bir Pc İçin Max 1200 - 1500 TL Bir Fiyat Çıkartması Gerekir Gözden 3000 Tl Gibi Bir Fayata Yüksek Seviye Oyun Bilgisayarı Toplamış Olursun ( Sadece Oyun Render Vb İşin İçinde Değil )

Shido

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0

Önemli Olan Ghz Değil Saniye başına İşlem ve İşlemci sayısıdır Mesela Senin İşlemci 2 Çekirdek saniye başı işlem sayısı 6 olsa 2x6= 12 Mb Saniye başı İşlem Diyelim
ama 8 çekirdek saniye başı 12 mb işlem hızı 8x12= (bilmiyorum ) daha iyi Çıkıyor burdan yola çıkarsan anlarsın :)[DOUBLEPOST=1433857375][/DOUBLEPOST]
3K Fiyata Piyasadaki Tüm Oyunları En İyi Ayarlarda Oynatacak Bir Sistem Toplanır Ve Buna orta Seviye Bir Pc Diyorsun Çoğumuz Onun Hayliyle Yaşıyoruz
Orta Seviye Bir Pc İçin Max 1200 - 1500 TL Bir Fiyat Çıkartması Gerekir Gözden 3000 Tl Gibi Bir Fayata Yüksek Seviye Oyun Bilgisayarı Toplamış Olursun ( Sadece Oyun Render Vb İşin İçinde Değil )
Bana bulsana 3000 tlye iyi bi pc :D Dolar , Euro Coştu Farkındamısın Fiyatlarda tavanda :D

umut_

En iyi cevaplar
0
Önemli Olan Ghz Değil Saniye başına İşlem ve İşlemci sayısıdır Mesela Senin İşlemci 2 Çekirdek saniye başı işlem sayısı 6 olsa 2x6= 12 Mb Saniye başı İşlem Diyelim
ama 8 çekirdek saniye başı 12 mb işlem hızı 8x12= (bilmiyorum ) daha iyi Çıkıyor burdan yola çıkarsan anlarsın :)[DOUBLEPOST=1433857375][/DOUBLEPOST]
Bana bulsana 3000 tlye iyi bi pc :D Dolar , Euro Coştu Farkındamısın Fiyatlarda tavanda :D
Farklı Teknoloji Forumları Var Orada Bütçene Göre Toplatabilirsin

Axel102

Hayalet Avcısı
En iyi cevaplar
6
Öncelike minecraft indirirken 2 çeşiti vardır.Biri ekran kartına biri ise Ram miktarına bakar.Öncelike iyi bir ekran kartı alıp
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.
sitesinden minecraft.msi dosyasını indirir isen bu ekran kartını kullanır, minecraft.exe kurar isen buda ram miktarına bakar.