Minecraft Kasmasorunu yardım edın çok önemlı oyunda 14-13 fps alıyorum

I

Iskefiyeli18

Ziyaretçi
2 gb ramle xp hariç minecraft oynanmaz. Ben 8b ramlık pcye intel atom taktım zaten o bile anca 25 fps. İntel atom ve 2 gb ramla bu oyun yürümez.
Ne alaka bari mantıklı deney yapaydın ben kendime cahil derdim değilmişim :(
256 MB ram ile oynayan var sen gelmiş 2 GB ram ile oynanmaz diyorsun oldu mu yani şimdi :(

TheBloodyMask

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Hepsinden öte Render Distance i düşürmeyi denedin mi ben fulleyince oynayamıyorum bile. eğer leptopun ekran kartı intelse o da sıkıntı çıkartır diye biliyorum minecraftta benim leptopta ikinci kart olarak Nvidia var (modeli bilmiyorum oyun hariç çalışmadığından gözükmüyor) eğer senin leptopundaki ikinci kartın çalışma sorunu varsa yada öyle bir şey yoksa 8kart yoksa diyorum burada) minecraftı intel ekran kartı oynamak büyük sıkıntıdır. umarım bu yorumumda sana yardımcı olmuşumdur iyi forumlar. @karalayıcılara

Camon32

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
0
2 gb ramle xp hariç minecraft oynanmaz. Ben 8b ramlık pcye intel atom taktım zaten o bile anca 25 fps. İntel atom ve 2 gb ramla bu oyun yürümez.
Yalan söylüyor. İşlemciyi geçtik 2gb ramla mc oynanmaz mı ? Neyin kafasını alıyosun kardeşim :D 2 GB ram ile 100 fps alıyorum ? ?? Win 7 bide. xp falanda değil

rayandu06

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
0
Yalan söylüyor. İşlemciyi geçtik 2gb ramla mc oynanmaz mı ? Neyin kafasını alıyosun kardeşim :D 2 GB ram ile 100 fps alıyorum ? ?? Win 7 bide. xp falanda değil
Bilgisayarın çok bakımlı sanırsam. Bilgisayarına bol bakım yapmaya devam et. En ufak virüste müthiş FPS düşüşleri yaşayabilirsin.

Camon32

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
0
Bilgisayarın çok bakımlı sanırsam. Bilgisayarına bol bakım yapmaya devam et. En ufak virüste müthiş FPS düşüşleri yaşayabilirsin.
Öncelikle sağol. + Bakımlılıkla alakası yok. Bakım yapmıyorum. Sadece 2-3 ayda bir fanları falan tozunu alıyorum. Ekran kartım iyi bir ekran kartı + işlemcim iyi ondan dolayı öyle. Minecraft için İyi Ekran kartı + İşlemci lazım. Ekran kartı yüksek fps ve kasmama için,Chunkların adam akıllı yüklenmesi ve FPS drop'a karşı durmak içinde işlemci iyi olmalı. Ram sorun olmaz çok ama max. 2 GB olmalı bence

rayandu06

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
0
Öncelikle sağol. + Bakımlılıkla alakası yok. Bakım yapmıyorum. Sadece 2-3 ayda bir fanları falan tozunu alıyorum. Ekran kartım iyi bir ekran kartı + işlemcim iyi ondan dolayı öyle. Minecraft için İyi Ekran kartı + İşlemci lazım. Ekran kartı yüksek fps ve kasmama için,Chunkların adam akıllı yüklenmesi ve FPS drop'a karşı durmak içinde işlemci iyi olmalı. Ram sorun olmaz çok ama max. 2 GB olmalı bence
Tabi ekran kartı ve işlemci ne kadar iyi olursa o kadar iyi fps alırsın.
Fakat bu iyilerin depolandığı bir ram var.
Minecraft için gereken ram zaten 1 gb - 800 mb arası doğru dürüst oynamak için (Vanilla)

Tek başına Minecraft açarak 100 fps alabilirsin.
Fakat işlemcin iyi ise 4 çekirdek diyelim
Müzik dinlemek + Modlu mc oynamak + Skypeta konuşmak + video çekmek

bunların 4 ünü birden yapmayı denersen i7 5k bile kurtaramaz seni :)

Camon32

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
0
Tabi ekran kartı ve işlemci ne kadar iyi olursa o kadar iyi fps alırsın.
Fakat bu iyilerin depolandığı bir ram var.
Minecraft için gereken ram zaten 1 gb - 800 mb arası doğru dürüst oynamak için (Vanilla)

Tek başına Minecraft açarak 100 fps alabilirsin.
Fakat işlemcin iyi ise 4 çekirdek diyelim
Müzik dinlemek + Modlu mc oynamak + Skypeta konuşmak + video çekmek

bunların 4 ünü birden yapmayı denersen i7 5k bile kurtaramaz seni :)
4 Çekirdek değil 2 çekirdek Dual core 2.9 ghz işlemci , 1024 GB(dxdiag:2048 mb) Nvidia GeForce 9600 GT var :D Müziği çıkardım da
bir şey soracağım: Normalde minecraftta 100-90 civarı FPS alıyorum. Sadece minecraft. Video çekince bir anda FPS 40 falan oluyor Bu da neüy!? ? resmen 40-60 fps gidiyor. Nasıl çözerim ?

karalayıcılara

Sudan Çıkmış
En iyi cevaplar
0
sız kavgamı edıonuz benlemı ılgelınıyoruz

ark kuzenım xp 2gb ram var kasmadan rahatca oynuo

benle aynı özelliklere sahıp sadece nvdıa

ve nvdıa nasıl kurcaz

ThtrkmN

King of the Wild Hunt
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
sız kavgamı edıonuz benlemı ılgelınıyoruz

ark kuzenım xp 2gb ram var kasmadan rahatca oynuo

benle aynı özelliklere sahıp sadece nvdıa

ve nvdıa nasıl kurcaz
XP istersen yüklet xp de 796 mb ramla rahat oynanıyor.
Ekran kartını sormuştuk cevap alabilir miyiz?
Benim bilgisayarım şu an kullandığım laptop 130 fps alıyor:
İntel Celeron 1.86 ghz 2x cpu
6 GB Ram 4gb ramı yeni aldım önceden max 30 fps idi.
Windows 10
İntel HD graphics 5500
Ben bu laptopla 130 fps alıyorum. Ramı eskiden 2 gb idi 20-30 fps alıyordum.

karalayıcılara

Sudan Çıkmış
En iyi cevaplar
0
EKRAN KARTI :Intel(R) Graphics Media Accelerator 3150
Dac turu:Internal

Bağdaştıncı dizesi Intel(R) GMA 3150
Toplam kullanılabılır bellek Grafık belleği :256MB[DOUBLEPOST=1427980944,1427980879][/DOUBLEPOST]EKRAN KARTI :Intel(R) Graphics Media Accelerator 3150

Toplam kullanılabılır bellek Grafık belleği :256MB

Camon32

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
0
XP istersen yüklet xp de 796 mb ramla rahat oynanıyor.
Ekran kartını sormuştuk cevap alabilir miyiz?
Benim bilgisayarım şu an kullandığım laptop 130 fps alıyor:
İntel Celeron 1.86 ghz 2x cpu
6 GB Ram 4gb ramı yeni aldım önceden max 30 fps idi.
Windows 10
İntel HD graphics 5500
Ben bu laptopla 130 fps alıyorum. Ramı eskiden 2 gb idi 20-30 fps alıyordum.
:) Tabii ki Ram birazcık işe yarıyor ama Sorun şu: Eskiden 20-30 FPS almanın nedeni == İşlemci ve Ekran kartıymış meğerse. Kaç MB acaba senin ekran kartın :D İntel HD Graphics Oyunlar için değil ne yazıkki. Ram 2 GB'den 6 GB'ye çıkarınca İşlem depolama yeri arttığı için rahat oynarsın. Ama tabi 2 gb ram dayken arka planda 10 tane şey açıksa(Sadece görev yöneticisinden görülebilen) Kasması normaldir. Birde Sanırım 2 GB ramdayken sen o işlemler fazla sıkışıyor ondan 30 fps alıyormuşsun. yani ramla çok bir alakası yok maalesef.[DOUBLEPOST=1427996741,1427996622][/DOUBLEPOST]
EKRAN KARTI :Intel(R) Graphics Media Accelerator 3150

Toplam kullanılabılır bellek Grafık belleği :256MB[DOUBLEPOST=1427980944,1427980879][/DOUBLEPOST]EKRAN KARTI :Intel(R) Graphics Media Accelerator 3150

Toplam kullanılabılır bellek Grafık belleği :256MB
Hm.. Ekran kartın oldukça kötü görünüyor. İntel HD Graphics iyi bir ekran kartı değil. Oyunlar için pek ideal değil. Çoğunlukla Tarayacılı oyunlar için iyi. 256MB olması kötü olmuş. Bence Ekran kartını değiştirmen gerekiyor. İntel HD iyi değil söyleyeyim. Yeni Ekran kartı alırken ya AMD(ATI) 4650 ve üstü ya da NVIDIA Geforce veya GTX serilerinden alabilirsin. Biraz daha rahatlar. Ve İşlemcin fena değil. Eh işte :) Yardımcı olursam ne güzel BANA + Optifine yüklemen TAVSIYEMDIR :D

TheLoner

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
Kardeş üzülmeni istemem o sistemde minecraft'ı kasmadan hayatta oynayamazsın..uğraşmayı deneme bile anca zamanını boşa harcarsın..yeni bilgisayar almayı dene..bence toplama bilgisayar al..hem daha f/p , hem de ilerde parçalarını değiştirebilirsin..