Haber Minecraft Nasıl Su Altına Batırıldı?

bluera

Fiercely unapologetic.
Site Danışmanı
Geliştirici
Mesajlar
972
En iyi cevaplar
13
Beğeniler
2,046
Puanları
2,480
Ruh hali

res1.jpeg

Minecraft Nasıl Su Altına Batırıldı?
Merhaba değerli Minecraft severler! Çayınızı almayı unutmayın çünkü yepyeni bir su altı güncellemesi hikayelerinden bir tane daha geliyor. Çok şey öğreneceğinizi unutmayınız. Karşınızda su altı güncellemesi ve onun su arkası!

Öncelikle hafta sonunuz nasıldı? Bir süre su altında kaldım, zehirli balıkların ölümcül sokmalarından kaçmaya çalışırken aynı zamanda eski ve batık yapıları keşfettim. Bunları yaparken Forum Gamer üzerinde Pluginsel tarafından açılan ön-izleme konusundan da bilgi almayı unutmadım:
forum.gamer.com.tr/konu/minecraft-1-13-indir-snapshot-18w09a.390541/

res2.jpeg

Java yazarı Agnes, "Araştırmak, Minecraft'ın önemli bir parçasıdır," derken, neden ona su altı yapılarını eklediklerini sorduğumda: "Çünkü batık yapılar okyanusların keşfedilmesini eğlenceli ve heyecanlı kılar!" dedi.
"Derin okyanuslarda, deniz yosunlarının arasında dolaşırken kendinizi hayal edin. Ve aniden batık ve harap olmuş bir köy bulursunuz! Köyün hikayesi nedir? Orada hazineler bulabilir misiniz? Belki de yeni bir su altı üssü için onları tekrardan inşa edebilirsiniz. Hepsi size kalmış!"

res3.jpeg

Agnes, batık yapıların Su Altı güncellemesinin en iyi özelliklerinden biri olduğuna ve Minecraft'ı daha keşfedilebilir yapacağına emin bir durumda. "Okyanusların, farklı biyomlarının araştırılması." diye açıklıyor. "Batık yapılar, sıcak ve soğuk sular için farklı türlerde bulunmakta. Bu yüzden aralarda belirli farklılıklar olabiliyor."
Her ne kadar finalden uzak olsa da, su altı harabelerinin bulunması gereken hazineleri var. Tek yapmanız gereken yukarıda verilen ön-izlemeyi oynamak!

res4.jpeg

Bakın, bunlar bulduğum hazineler! Oh, umarım siz daha şanslı olursunuz!
Fakat siz buraya yer altı harabeleri için gelmediniz.
Bu oyunda şimdiye kadar yaşanacak en heyecanlı şeyi okumak için geldiniz.

Minecraft'ın en popüler özelliği olduğu kabul edilen bir eklentiyi okumak için buradasınız. - Su Yosunları!

res5.jpeg

Su Yosunu! Ha? ve tahminimce yeni bir balık. Ama kimin umurunda? YOSUN! YOSUN! YOSUN!
Üst düzey Pixel Sanatçısı Jasper Boerstra, yosunların sadece bir su altı bitkisi olmadığını, oyunun görsel tanıtımları için de bir zemin oluşturduğunu söyledi. "Su yosunu bir çeşit görsel özelliklerden yararlanılacak olan ilk bitki: Animasyon"
"Daha önce, animasyon kullanılan tek şey su, lav ve bazı bloklardı. Fakat şeffaflık kullanan bir bitkiye asla animasyon yapmadık."
"Bu daha önce hiç yapılmadığı gibi, Minecraft stilleri için yepyeni bir mücadeleydi. Animasyon stillerine uyum sağlamak için hiçbir referans çerçevesi yoktu, bu yüzden bunu bulmak zorundaydık."

res6.jpeg

Ama neden bütün bitkilere animasyon yapılması için uğraşılmıyor?
Jasper, "Suların altında hareket etmeyince çok yapay gözüküyor." dedi. "Karada her şeyin hareketsiz olması iyi çünkü arazilerde daha iyi görünüyor ve tüm arazilerin bitkilerini canlandırmak gereğinden fazla meşgul edici olabilir. Ama su altında daha uzakları göremiyoruz, bu nedenle gözlerde daha iyi duracaktır. Her şey pürüzsüz ve sakin bir şekilde hareket ederken, su altında olmasını beklediğiniz sakin atmosferi verecektir."

res7.jpeg

Güncellenmiş su altının tek keşfedicisi siz değilsiniz, akıl. Denizleri yeni tür balıklar ile doldurduk! Yukarıda ise ekran görüntüsü almak ile meşgul olurken, bani güzel bir şekilde zehirlemeye çalışan kirpi balığı var. :(
Jasper, "Gelip yaklaşırsanız nefes alır ve zehirler." diyor. "Kirpi balığı daha öncesinde bir eşya olarak oyunda bulunuyordu. İronik bir sarı rengi vardı ve yüzü çığlık atarmış gibi görünüyordu." Oh, harika.

res8.jpeg

Jasper,
"Yeni güncelleme için kirpi balığına gerçek bir beden verecektik. Tasarımı oldukça açıktı, gerçek hayatta şişkin bir biçimdeyken yuvarlaktı, bu yüzden biraz adapte olduk ve bunun yerine güzel bir blok hazırladım."
"Zaten mevcut olan simgeyi takip etmek için sarı bir doku başlattık fakat yeni geliştirmeler için değiştirilmesi gerektiğini hissettik. Bu yüzden gerçek bir kirpi balığına benzetmek için tekrar yapmaya karar verdik! Bu nedenle farklı bir kahverengi renk ve bej renkli göbek verdik. Mavi yüzgeçleri, eski dokudan bir anı olarak tutmaya karar verdik."
Gerçekten eşya ikonu çığlık atan bir kirpi balığına benziyor!

Teşekkür Ederiz!
Bu özellikleri kendiniz de deneyebilirsiniz! Kaplumbağalar ile yüzün, yeni balıkları ve yer altı harabelerini keşfedin. Her şey sizin elinizde! Gamer olarak iyi yüzmeler dileriz.
Ayrıca daha fazla su altı güncellemesi için resmi Minecraft Instagram hesabını aşağıdan takip edebilirsiniz, iyi forumlar dileriz!
instagram.com/minecraft/

Bu arada unutmadan söylemiş olalım; Facebook sayfamız güncellendi ve yeniden aktif hale getirildi.
facebook.com/minecraftturkforum/
 


Pluginsel

★ #NerdeOEskiGünler ★
Emekli
Mesajlar
1,120
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
1,460
Puanları
3,180
Ruh hali
Konu hazır olduğuna göre, sırada ki hedef: 18w10a snapshotı!
Güzel konu tebrikler. :D
 

Batuhannxdm

Taş Madencisi
Mesajlar
89
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
80
Puanları
20

UMARIM KURALLARA AYKIRI BİR ŞEY DEĞİLDİR.
Bütün komutlar değişti eğrik çizgi (/) açtıktan sonra herhangi bir komutu yazdığınız da tablo şeklinde direk çıkıyor
gamemode komutu da değişti
/gamemode survival @p,@a,@e,@s veya oyuncunun adı
 

OzkanPvP16

Ağaç Yumruklayıcı
Mesajlar
12
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
0
Puanları
170
Ruh hali
1.14 çıkmış durumda ülkemin insanı hala 1.7-1.8 peşinde :D Çok güzel bir konu olmuş, teşekkürler
1.14 ? Daha 1.13 Çıkıcak 1.9 Dan Sonra Pvp Kötüleştiği İçin Hack Kullananlar Bırakamıyor Hacklar Berbatlaştı Ya 1.9 dan Sonra Bırakmak İstemiyorlar
 

Pluginsel

★ #NerdeOEskiGünler ★
Emekli
Mesajlar
1,120
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
1,460
Puanları
3,180
Ruh hali

UMARIM KURALLARA AYKIRI BİR ŞEY DEĞİLDİR.
Bütün komutlar değişti eğrik çizgi (/) açtıktan sonra herhangi bir komutu yazdığınız da tablo şeklinde direk çıkıyor
gamemode komutu da değişti
/gamemode survival @p,@a,@e,@s veya oyuncunun adı
/ yazdığında komutlar çıkıyor, evet. Ama onu sohbet ayarlarında ki command suggestions'dan kapatabiliyorsun.
 

EquiliBrium

Elmas Madencisi
Emekli
Mesajlar
885
En iyi cevaplar
1
Beğeniler
1,584
Puanları
2,770
Ruh hali
Ah bir de güncel sürümün güzelliğini sunucu açanlara anlatabilsek. Şu eski sürüme bağlı kalanlar yüzünden güncel sürümde güzel sunucular açan kişilerin emekleri heba oluyor. Ama bu sürüm çıktıktan sonra belki kaplumbağalar ve yunuslar hatırına güncel sürüme geçerler. Kim bilir? :hmm1:
 

Üst