Bu konu süresiz olarak sabitlenmiş.

Bernard

Бернард
Site Danışmanı
Geliştirici
Mesajlar
1,286
En iyi cevaplar
61
Beğeniler
2,129
Puanları
5,790
rsz_mcmcmcm.jpg


Minecraft Server Sitesi Scripti

Hepinize selamlar sevgili Minecraft Sunucu sahipleri. Bu başlığımızda sizlerle "Minecraft server sitesi scripti" konusunun üstünden geçeceğiz.

Minecraft sunucularının tüm yönetimini Discord gibi platformlardan yapmak artık sunucu sahiplerine eziyet olmaya başladığı için sunucu sahipleri, sunucularını daha kolay yönetebilmek adına siteler açıyor. Bu sitelerin görünen kısmına ek akabinde çok büyük daha farklı sistemler çalışıyor. Bu sistemlerin ne olduğunu bu konuda detaylıca anlatacağım.

Bu Sitelerde Neler Var?
Bu Minecraft sunucularının sitelerinde oyuncuların oyun içi kullanabildiği özel üyelikler almasından tutun oyuncuların en son ne zaman aktif olduklarına kadar her türlü bilgiyi üzerinde barındıran sistemler bulunuyor. Bu sitelerin admin panellerinden yapacağınız ayarlar ile son ziyaretçinin sitenize girdiğinde ne göreceğini ve nasıl oyun içi yükseltme alacağını tamamiyle ayarlayabiliyorsunuz. Bu sistemler günümüzde çokca tercih edilmeye başlandığı gibi nasıl kullanılacağını öğrenmek ise bir hayli zahmetli. Bu konu içerisinde genel olarak sitenin nasıl hazırlandığına değineceğim.

Bu Siteler İle Neler Yapılabiliyor?
Bu siteler içerisinde Duyurular sayfası, kullanıcıların yeni gönderiler açabilmesini sağlayan sayfalar, oyuncuları report yani raporlayabilmeleri için özel butonlar, adminler için raporları görüp işlem yapabileceği paneller bulunuyor. Aslında sunucunuz hakkında her türlü sorulan soruları sitenize koyabilir ve oyuncuları sitenizden sunucunuza yönlendirebilirsiniz. Siteniz üzerinde sunucunuz içerisinde kaç tane oyuncu bulunduğunu anlık olarak takip edebileceksiniz. Ayrıca yaklaşan event yani etkinliklerinizi de siteniz üzerinden duyurduğunuz zamanlar daha çok oyuncu tarafından görüntüleneceğinden de emin olabilirsiniz. Tabii bu görüntülenmelerin ne düzeyde olacağı tamamen site yöneticisinin tutumuna bağlı.

Site Nasıl Kurulur?
Yukarıda da söylediğim gibi öncelikle "domain" ile "hosting"e ihtiyacınız var. Kısaca domainin ne olduğundan bahsedeyim. Domain sitenizin alan adıdır. Minecraft sunucularından da bilebileceğiniz üzere bir sunucuya girmek için sayılı ip adresi yada harfli olan adresi kullanırız. Sitelerde aynen bu şekilde çalışmaktadır. Sitenizin, internet kullanıcıları tarafından bulunabilmesi için bir kimliğe ihtiyacı vardır. Google gibi arama siteleri, açılan sitelerin alan adını kimlik olarak işler. Fakat alan adının olması zorunlu değil. Numaralı adres ile sitelere erişebilirsiniz. Fakat numaralı adreslerin dezavantajları oldukça bol olduğu için şahsi tavsiyem harfli alan adı kullanmanız.

Domaininiz var ise sitenizi kuracağınız asıl bölüm olan hostinge geçelim. Hostingler sizin sitenizin sürekli aktif kalabilmesi için sunucular yayımlar. Siz kendi sitenize uygun olan sunucuyu alırsınız. Bu olayda tamamen Minecraft sunucuları ile aynı. Fakat bir site açmak için bu kadar uğraşmaya gerek yok. Sadece siteyi test etmek istiyorsanız bilgisayarınıza "wamp64" adlı uygulamayı kurarak kendi yerel ağınız üzerinden siteye erişim sağlayabilirsiniz. Bu durumda wamp64 uygulaması sizin bilgisayarınızı bir sunucuymuş gibi kullanarak yerel ağ üzerinde yayın yapmaya başlar. Minecraft üzerinde yerel ağda oyun oynamak ile aynı mantık. Yerel ağ sizin kullandığınız modemdir. Fakat modemin burada ki görevi internete bağlanmak değil, kendisine bağlı olan cihazlara yayın yapmak. Bilgisayarınızdan yayımladığınız siteyi modem, kendisine bağlı olan cihazlara yönlendirir.


Minecraft Server Sitesi Scripti NamelessMC
Minecraft server siteleri hakkında bolca bilgi verdik. Şimdide bu sitenin nasıl kurulacağından ve tam olarak nasıl gözükeceğinden bahsedelim. Öncelikle bu siteyi kurmak için site domaini ve hostuna sahip olmanız gerekiyor. NamelessMC isimli site scripti tamamen ücretsiz olmakla beraber hala güncellemeler almaktadır. Yani bu da demek oluyor ki, site scripti gün geçtikçe daha da büyüyor.

Şimdi sizlere NamelessMC isimli scriptten görüntüler göstereyim.


1549032316589.png



1549032518748.png


1549032552222.png



1549032586588.png

NamelessMC yapımcıları tarafından paylaşılan fotoğraflar bunlar. 3. fotoğrafta olan başlığın oluşturulma tarihine bakarsak 2014 olduğunu görüyoruz. Yani bu site basit bir matematik hesabı ile neredeyse 5 sene önce yayımlanmış. O günden beri onlarca güncelleme yapıldığını düşünürsek scriptin yeni halini tanıyamaz isek şaşmamak lazım.

Script hakkında bol bol bilgi verdim. Sitenin nasıl kurulacağı hakkında yine çok detaylı olmasa bile bazı şeylerden bahsettim. Fakat her şey bu kadarla sınırlı değil. NamelessMC scriptinin nasıl kurulduğunu hala bilmiyoruz. Nasıl kurulacağının videosu hemen aşağıda bulunan butonun içerisinde bulunmakta.


NamelessMC isimli Minecraft sunucu sitesi scriptinin kaynak kodlarına ve indirme bağlantısına erişmek için aşağıdaki butonun içine göz atabilirsiniz.

namelessmc.com

Eğer daha fazla Minecraft sitesi scripti bulmak istiyorsanız yine aşağıdaki butonun içinde bulunan linke göz atabilirsiniz.

spigotmc.org/resources/categories/web.27/

Elimden geldiğince sizlere Minecraft server sitesinin ne olduğunu, nasıl kurulduğunu ve örnek bir tane Minecraft server site scripti hakkında bilgi verdim. Umarım yazım işinize yaramıştır. :şapka:


 


Moderatör tarafından düzenlendi:

GoldTurkNW

Ağaç Yumruklayıcı
Mesajlar
24
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
24
Puanları
60
İşime çok yarayacak bir konu teşekkürler.
 

Evelances

Ağaç Yumruklayıcı
Mesajlar
10
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
1
Puanları
20
Paylaşım için teşekkürler. gayet hoş bir konu olmuş
 

Üst