Minecraft Skript Nedir

kadimkadem

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
arkadaşlar skript nedir
1:skript nedir
2:skript nerede nasıl yazılır
3:skript javaskrip ile mi yazılır yoksa java dili ile yazılır
4:eğer java ile yazılıyor lar ise java kodlarını atarmısnız (bu kısım olmasa da olur :):
5:skripti hangi puligine nasıl yazacağız ve neye göre yazacağız
bana bunları açıklyaca arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim

98SarıBücür98

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
1.Skript bir plugindir, kendi içinde plugin yani skriptleri vardır ve bunlar kolayca yazılabilir.
2.Notepad'le bile yazılabilir. Ama Notepad++ tavsiye edilir.
3.Kendine ait kolay bir dili vardır.
4.*Boş*
5.Skripti kendi diline göre yazacaksın.

Pledix

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Kaliteli scriptler yazmak programlama mantığını kullanmayı ve tabikide Skript içerisindeki local variable, variable ve variable list yapılarına hakim olmayı gerektirir. Ayrıca türlere: text, int, item, date vb. hakim olmakta işini bir hayli kolaylaştırır.

Programlama mantığını geliştirmek senin verdiğin uğraşa, kafanı ne kadar yorduğuna bağlı.

Elfen

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Skript hakkında bilgi verecek kapasitede olan adam bile adını yanlış yazıyorya...

Pledix

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Script senaryo anlamına gelir ve ingilizcede bir kelimenin birçok anlama gelebileceği ve birçok yerde kullanılabileceğini biliyoruz.
Küfrederek seviyeni belli ettiğin için ayrıca teşekkür ederim bu arada.

Son düzenleme:

Salim159

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Skript oyunun özelliklerini değiştirerek hareket yapı mantığını yönlendirmektir.

kullanmasını bilene müthiş bir araçtır.

kadimkadem

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
Arkadaşlar hepinize teşekür edrim ilginiz ve yorumlarınız icin bir kac arkdaş fazlasiyla yorumunu guzel bir şekilde aciklamaya calışmış ayrıca teşekür edrim akript yazmayı bilen arkadaşlara tekrar sorum bildigim diler c# ve birazda olsa java .uzantilara da hakimim ama yazdigımiz skriptlerin hangi dilde yazıldıginı tahmin edebiliyorum java skript ile ama şöyle bi düşünüyirum da minecraft java dilie ile yazıldı ozamankafamda bi soru oluşuyor java ole javaskriptin ne alakası var diyorum not(java ile javaskript ayrı diler dir) simden teşekurler :) :) :)

kahverengi

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
1) Skript Minecraft mekanikleri üzerinde olabildiğince oynamaya imkan sağlayan basit kendine özgün bir Spigot / Bukkit pluginidir.
2) Her türlü IDE, text düzenleyicisinde yazılabilir. (Tavsiye ettiğim; Atom Text Editor
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.
-> bu editör de eklenti olarak eklenebiliyor)
3) Skript bir dil değildir, kendine has bir yazım şekli vardır. Amacı ingilizce cümlelerle görev yapabilmek Minecraft ile ilgili bişiler üretebilmektir.
4) Skript Java ile yazılmıştır. Skript'in nasıl çalıştığı konusunda merak ediyorsanız, GitHub'ta yapımcısı kodlarını açık kaynak bir şekilde paylaşmıştır.
5) Skript bir plugin üretmez. Fakat Skript eklentilerini kullanarak (bir çoğunu buradan edinebilirsiniz:
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.
) diğer pluginlerle (örneğin; SkillAPI) uyumlu şeyler yapabilirsiniz. (kendiniz de bir plugine destek için Skript eklentisi üretebilirsiniz eğer Java biliyorsanız)

Skript çok yaratıcı, imkanları çok güzel sunan, pratik bir fikirdir aslında. Fakat kullanma şeklinize göre değişir. Mesela iyi bir sunucu üretiyorsanız ve çok emek sarf edecekseniz Skript ile uğraşmayın. Skript'i daha basit şeyler için eğer Faction sunucunuz veya benzeri daha basit sunucu türleriyle uğraşıyorsanız Skript'i kullanabilirsiniz...

Skript ne kadar gelişmiş olsa da belirli bir yerden sonra size yetmeyecektir. Gereksiz bir zaman kaybı yaşayabilirsiniz... Ama öğrenmenizde hiçbir sakıncası yok en azından programlama bilmiyorsanız öğrenip biraz daha ilgi duyabilirsiniz programlamaya.

Skript'i çok basit, iyi öğreten ve fikir mantığını beğendiğim için her zaman destekledim, destekliyorum da. Fakat dediğim gibi proje şeklinize göre düşünün Skript kullanmak mantıklı mı değil mi. (Kaynak tüketimi; RAM, CPU, Disk vs.. vs..)

kadimkadem

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
İlginiz icin teşekür ederim saygılarımla :) :)
[automerge]1523889693[/automerge]
Anladigıma göre java dili ile yazılıyor peki skript yazmayı bilen arkadaşlardan yardım istiyorum ve puligib yazma ile yardım (bu olmasada olur ) ilk başta cakma lobi skripti istiyorum
[automerge]1523889736[/automerge]
İlginiz için şimdiden teşekürler

Son düzenleme:

Darkkandadr

❌⚖❌ Everybody knows the good guys lost...
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
Arkadaşlar hepinize teşekür edrim ilginiz ve yorumlarınız icin bir kac arkdaş fazlasiyla yorumunu guzel bir şekilde aciklamaya calışmış ayrıca teşekür edrim akript yazmayı bilen arkadaşlara tekrar sorum bildigim diler c# ve birazda olsa java .uzantilara da hakimim ama yazdigımiz skriptlerin hangi dilde yazıldıginı tahmin edebiliyorum java skript ile ama şöyle bi düşünüyirum da minecraft java dilie ile yazıldı ozamankafamda bi soru oluşuyor java ole javaskriptin ne alakası var diyorum not(java ile javaskript ayrı diler dir) simden teşekurler :) :) :)
Skript'in bir dili yoktur java falan filan skript plugini javadır. Skript plugini ise yazdığınız skriptleri javaya çevirir. Skript'i yazmanız için orta düzey bir ingilizce yeterlidir. Ayrıca araştırmalısınız da.
İngilizce biliyorum hemen yazıyım da olmaz basitten zora doğru gitmeniz gerekir yapılmış skriptleri inceleyip anlamaya çalışırsanız size faydası olur ayrıca bazı skript rehberleri var onları da izleyebilirsin fakat kaliteli rehberler çok yok @Switcher'ın falan iyi gibi.

kadimkadem

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
Kafama takılan şey herkezin bu konu hakında dedigi bir şey var arkadaşlar beli bir sil yo ise herkes kendi kafasından mı yazıyor bu dandik kodu ya kafam kızdı vala yazilım dil hakında bilgisi olan arkadaşlara sesleniyorum ya bu kodların bir dizilimi ve kuraları yoksa cok sacama ve anlamsız bir şey halinde olurdu bir konuyu da ben aydınlatayım html dildir aynı ingilizce dili ile yazılmıştir sırf ingilizcedir ama bu dizilimi ve kuralara dayanır bu yuzdede dil haline gelmştir programlamacı olmama ma ragmen benim bike mantıgıma yatmadı her halde de skript puligininden bahsetmiyirum skript puligine yazılan skriotker den bahsediyorum bunlarında mantiken minecrafta kulanılacagı icin java diline baıdir diye düsunüyorum NOT:MİNECRAFT YAZILDIGI dil java dir
[automerge]1523890936[/automerge]
Ama bir sey daha geliyor aklima javakript dili de not++ da yazilir java da not++ dayazılırmı bilmiyorum ama ban yazılmaz diye geliyor o yuzdende javaskriot ile yazilılmış gibi geliyor

Darkkandadr

Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
Ne olur skript kodu inceleyin nasıl yazıldığını sormak yerine herhangi bir dili yok diyoruz madem bu kadar iyi biliyorsunuz neden soruyorsunuz?

kadimkadem

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
Bu konu hakında yani kodlama dili hakinda birazcıkda olsa bilginiz varmidır acaba oncikle bunu sorayım hem herşiyi bilende de bir acıgı vardır bunuda söylemiş olayım

Darkkandadr

Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
Birazcık değil çok bilgim var. Ayrıca açığım yok falan filan da demedim sadece lafı niye anlamadığınızı sordum ?
Soruyorsunuz cevap veriyoruz ama hala umrunuzda değilmiş gibi java script diyorsunuz.
Lütfen daha fazla uzatmayın iyi forumlar.