Minecraft Türkçe Kullanıcı Adı Önerisi

supiii

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Merhaba arkadaşlar. Ben Minecraft'ın resmi forumunda bir önerisi konusu açtım. Konuda kullanıcı adı oluştururken Türkçe karakter(Ç-Ş-İ-ı-vb.) yazamadığımızdan bahsettim. Konuya şu anda sekiz oy atıldı ve altısı önerime destek verdi. Sizinde destek vermenizi umuyorum :) Her ne kadar resmi forumu olsa da reklam olabileceğinden isteyenlere özel mesaj ile atacağım.

Fikirlerinizi hem buradan hem de oradan da belirtirseniz sevinirim :)

Not: Konuyu daha önceden de açmıştım ama bir kaç kere başıma gelmiş bir olay olan sebepsiz olarak konu silindiği için tekrar açıyorum.

ErenBeyazkurt

WhiteGraphic | Tasarımcı
En iyi cevaplar
0
Pre değilim ama dilimiz için destek #1

ByAehn

Lhaewion Reveth
Süper Üye
En iyi cevaplar
0
Ruh hali
Ç ş gibi şeyler &*@$ gibi değişik kelimelere dönüşüyor sanırım ondan kullanılmıyor diye biliyorum

LordTs

Umut
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
Sadece ingilizce dil desteği var buda Çok önemli bir şey Siz "Ş-ı-İ-Ğ" gibi İngilizce dışında karakterler kullanırsanız illaki sorun çıkacaktır.

supiii

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Alt bir kaç dil daha eklenebilir ^_^ Çince, Rusca, Türkçe..

supiii

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Beyler bunlar Mojang'ın elinde çok basit şeyler. Tek gereken şey istek ve destek. Ayrıca şöyle bir olayda var ki
Türkler Türk serverinde
Ruslar Rus serverinde
İngilizler İngiliz serverinde takılır. Yani çok sorun teşkil etmeyecek. Ama olursa büyük serverlerde olur o da yönetici ile alakalı olur ki, bir ayar ile nickler onlarda farklıda görünebilir

bgencacat

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Siz bir eklentinin ayar dosyasına dahi Türkçe karakter yazamazken bunun sorun çıkaracağını neden düşünmediniz ki.

Sent from my ASUS_T00I using Tapatalk

supiii

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Siz bir eklentinin ayar dosyasına dahi Türkçe karakter yazamazken bunun sorun çıkaracağını neden düşünmediniz ki.

100 milyon oyuncusu olan bir şirketten bahsediyoruz 1 değil :)

bgencacat

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
100 milyon oyuncu, 100 milyon oyuncusu olan şirketin sunucularında değil, bukkit / spigot olan ve java yazarlarının Türkçe karakter desteklemeyen eklentilerinin çalıştığı sunucularda oynuyor.

supiii

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
100 milyon oyuncu, 100 milyon oyuncusu olan şirketin sunucularında değil, bukkit / spigot olan ve java yazarlarının Türkçe karakter desteklemeyen eklentilerinin çalıştığı sunucularda oynuyor.

İsteyen kişi serverine türkçe plugin kodlar atar.

O bu değilde nedir bu Türkçe düşmanlığı :(

bgencacat

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
İsteyen kişi serverine türkçe plugin kodlar atar.

O bu değilde nedir bu Türkçe düşmanlığı :(
Bunu Türkiye'de yapabilecek kaç kişi var? Ayrıca kimse essentials gibi bir eklentiyi sırf Türkçe olsun diye yeniden de kodlamaz. Amerikayi yeniden keşfetmenin anlamı yok.

Türkçe'ye karşı kesinlikle düşmanlığım yok. Ben yazılım ve tasarımlarımı dahi Türkçe kodluyorum ki benden sonraki yazılımcı zorluk çekmesin.

supiii

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Bunu Türkiye'de yapabilecek kaç kişi var? Ayrıca kimse essentials gibi bir eklentiyi sırf Türkçe olsun diye yeniden de kodlamaz. Amerikayi yeniden keşfetmenin anlamı yok.

Türkçe'ye karşı kesinlikle düşmanlığım yok. Ben yazılım ve tasarımlarımı dahi Türkçe kodluyorum ki benden sonraki yazılımcı zorluk çekmesin.

Zaten herkese "BUNU KODLAYACAKSIN!" tarzı ya da sunucunda "TÜRKÇE KARAKTER ZORUNLU OLACAK" diye bir şey demedim isteyen plugini alır düzelte düzelte kıdlar yapar. İsteyen için hiç zor değil

bgencacat

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Zaten herkese "BUNU KODLAYACAKSIN!" tarzı ya da sunucunda "TÜRKÇE KARAKTER ZORUNLU OLACAK" diye bir şey demedim isteyen plugini alır düzelte düzelte kıdlar yapar. İsteyen için hiç zor değil
Sorun şu ki Türkçe karakter içeren bir kullanıcı adı aldığınızda oynayabildiğiniz sunucu sayısı bir elin parmaklarını geçmeyecektir. Ayrıca yabancı sunuculara girdiğinizde yabancı yetkililer sizi sunucularında banlayamayacak bile. Çünkü klavyeleri izin vermiyor.

supiii

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Sorun şu ki Türkçe karakter içeren bir kullanıcı adı aldığınızda oynayabildiğiniz sunucu sayısı bir elin parmaklarını geçmeyecektir. Ayrıca yabancı sunuculara girdiğinizde yabancı yetkililer sizi sunucularında banlayamayacak bile. Çünkü klavyeleri izin vermiyor.

Hayır girebilir. Zaten girdiği zaman otomatik olarak nicki bir şekil alır. Örnek Pastırma ysa nicki Pastrma olur genede oynar. Adminlerde ise loglara ya da panele girmek çok zor olmasa gerek :)