Portal Minecraft ve NVIDIA RTX Ortaklığı ile Gerçekçi Minecraft Oynama Fırsatını Yakalayın! Minecraft BETA'ya Kaydolma & Minecraft RTX İndirme

Bu konu süresiz olarak sabitlenmiş.

bayoreo

the lord of oreos
Mesajlar
426
En iyi cevaplar
11
Beğeniler
787
Puanları
1,060
Ruh hali
157486



Minecraft ve NVIDIA RTX Ortaklığı ile Gerçekçi Minecraft Oynama Fırsatını Yakalayın!

Minecraft BETA'ya Kaydolma & Minecraft RTX İndirme


Merhaba değerli Forum Gamer takipçileri. Bu konumda sizlere daha dün yayınlanan Minecraft RTX betasını tanıtacağım ve ayrıca nasıl beta'ya kaydolup indirebileceğinizi göstereceğim. Dilerseniz başlayalım.

Bildiğimiz üzere Minecraft için Ray Tracing özelliği Nvidia tarafından 2019'un Ağustos ayında duyurulmuştu ancak gelecek olan Super Duper Graphics kaynak paketi ise iptal edilmişti. Bizde trailer videolarından nasıl göründüğünü görünce ağzımız açık kalmıştı tabii. Dün yani 16 Nisan 2020 tarihinde ise Minecraft RTX betası resmi olarak duyuruldu. Yayıncılar, youtube kanalları gibi platformlarda bir sürü videosu çekildi. Bu özelliği daha iyi deneyimlemek için ise marketplace'e yeni haritalar geldi. Açıkçası bende göz attım ve harika gözüküyor.

Biz burada Ray Tracing diyerek geçiyoruz ama burada Minecraft ekibinin oyuna eklediği bir grafik motoru da var. Bu grafik motoru ray tracing'e Minecraft'ta bir form getiriyor. İsmi "Render Dragon" olarak geçiyor. Bu sayede ise ray tracing özelliğini gerçekçi ışıklar, şeffaf su ve diğer blokları daha gerçekçi görebiliyorsunuz. Birde mimarlar tarafından yapılmış yapıları da görebiliyorsunuz onları unutmayalım.

Betaya geçmeden önce şunu bilmekte fayda var ki öyle her bilgisayar maalesef ki ray tracing'i kaldıramıyor. Minecraft tarafından belirlenmiş sistem özellikleri var. İşte şöyle; Minimum ekran kartınız Nvdia Geforce RTX2060 ya da daha fazla, işlemciniz İntel Core i5 ya da daha fazla, belleğiniz ise 8 GB'dan fazla olmalıdır. Hazır mısınız? Hadi yolculuğa başlayalım.

Beta'ya katılmadan önce, "Neden Beta'ya katılmalı ve bunu deneyimlemeliyim?" sorusuna yanıt verelim. Öncelikle bütün bu özellikler çok havalı ve ayrıca daha önce Minecraft tarihinde bu kadar güzel bir şey görülmedi. Render Dragon'un marifetlerini göstermek için, Marketplace'teki bazı yapılar herkes için ücretsiz hale getirildi. Yani coinleriniz bugün de cepte kaldı. Ortaçağ'a ait evlerin üzerine nasıl güneş düştüğünü ya da neon şehrin ışıklarını görmek ister miydiniz? O zaman marketplace'e uğrayın.


157439


157440


157441


157442

Elbette ki sadece bunlarla sınırlı değil. Işıkları, blokların pürüzlülüğünü, gölgeleri ve yansımaları gibi şeyleri ayarlayabileceğiniz kendi kaynak paketlerinizi de yapabileceksiniz. Kulağa havalı geliyor, değil mi?

Betayı indirmeden önce son birşeyi daha hatırlatalım. Betalardan uzak durmanız Minecraft ekibi tarafından öneriliyor ve eğer girecekseniz de dünyalarınızın yedeğini almanın faydası var. Çünkü her betada olduğu gibi işler yolunda gitmeyebilir, kararsız olabilir ve bazı yerlerde (genellikle nether veya end) çalışmayabilir. Eh, bu da gelişmenin bir parçası. Aklınızda kalsın, Minecraft ekibi yardımınızı istiyor. Aşağıdaki linklerden görüş öneri ve bugları bildirin ki onlara yardım edebilesiniz.

Görüşleriniz için -> feedback.minecraft.net
Buglar için -> bugs.mojang.com
RTX Beta'sında karşılaşabileceğiniz hatalar için -> Minecraft with RTX Beta Known Issues List

Şimdi betayı indirmeden önce bilmemiz gereken bazı şeyler var. Beta sürümünde açtığınız dünyalar önceki sürümlerde oynanılamıyor ve ayrıca beta oyuncuları sadece diğer beta oyuncuları ile haritalara girebiliyor onun dışında Realms ve sunucular oynanılamıyor. Beta hakkında başka sorularınız varsa spoiler içindeki linkten girebilir ve FAQ sitesine girebilirsiniz.

Birde GPU'nuzun en yeni sürücülerini indirmeniz gerekiyor. NVIDIA GPU kullanıyorsanız yine spoiler içindeki linklere sürücü indirme sitesini bırakacağım. Ayrıca bu betayı sadece Windows 10'da kullanabiliyorsunuz.

FAQ = Minecraft NVIDIA RTX FAQ
Nvidia sürücüleri indirme linki: Download Drivers | NVIDIA




Minecraft Beta'ya nasıl erişeceğim?

Beta'ya giriş yapmak oldukça kolay. Ancak bir Minecraft Windows 10 hesabı gerekiyor. Eğer Minecraft Java Edition'u yanında ücretsiz Minecraft Windows 10 anahtarı verdiği dönemde edindiyseniz hali hazırda bir ürün anahtarı Mojang hesabınızda duruyordur. Hali hazırda Minecraft Windows 10 sürümünüz varsa dilerseniz başlayalım:
1- Windows Mağazası üzerinden Xbox Insider Merkezini indirin.
2- Uygulamanın içerisinde, soldaki sidebar'dan kutuya tıklayın.
3- Insider içerik ekranında Minecrat Windows 10 Edition için betayı göreceksiniz. Ona tıklayın.
4- Ekrandaki katıl butonuna basın.
5- Karşısınıza pop-up şeklinde bir ekran çıkacak. Bunlardan biri RTX Beta için, biri Minecraft Beta için ve diğeri de Unenroll betası için. RTX Betasına tıklayın ve tamama basın.
6- Windows Mağaza'sında otomatik güncelleştirmeleri açtıysanız eğer halihazırdaki en güncel RTX Beta sürümü indirilecektir.



Beta Hakkında Sorulan Sorular

Ray Tracing'i kullanamıyorum!
Ray Tracing açık gelmediyse eğer, ayarlardan gelişmiş video ayarları (advanced video settings)'e gelin ve DirectX yerinden Ray Tracing'i aktifleştirin. Bu işlemi ; tuşuyla da yapabilirsiniz.

RTX Betası ücretsiz mi?
Evet RTX Betası tüm Minecraft Windows 10 Edition sahibi olan kullanıcılara ücretsiz.

Ray Tracing Moblar ve Dünyalar İçin Geçerli mi?
Şu anda böyle bir şey yok ama bunu yapmak için dikkatlice çalışıyoruz. Şimdilik Ray Tracing her dünya seed'i için geçerli değil ama Marketplace'deki haritaları deneyimleyebilir. Ayrıca kullanıcılarımıza özel kaynak paketi yapma imkanı tanıdık.

Ray Tracing Oyundaki Performansı Etkiliyor mu?
Evet etkiliyor. RTX Beta'sında oyuncuların çözünürlüğü 1080'e sabitlendi ve dünyalardaki normal chunk seviyesi 8 olarak belirlendi. Ayrıca NVIDIA DLSS 2.0 kullanarak performansınızı arttırabilirsiniz.

İlerleyen zamanlarda NVIDIA dışında başka donanımlarda da Ray Tracing kullanılabilecek mi?
Hayır şu anlık böyle bir şey planlamıyoruz.

Görmüş olduğunuz üzere betayada eriştik. Açık beta olduğu için kayıt yapmaya gerek kalmadı. Tekrardan belirtelim ki bu teknoloji halen daha beta sürümünde yani performans konusunda sıkıntılar yaşayabilirsiniz. O yüzden betadan çıkmasında fayda var.

Konumu okuduğunuz için teşekkürler. İyi oyunlar dilerim.




ÇEKİLİŞ

Yıllar içerisinde Minecraft'ın piksel görüntüsünü terk ederek farklı bir görünüme geçeceği aklınıza gelir miydi? Düşüncelerinizi ve teknik yorumlarınızı bekliyoruz.

Konuya yorum yaparak Reklamsız Forum Üyeliği çekilişine katılabilirsiniz.

Konuya gelen her 10 yorum için 1 adet üyelik çekilişi olacaktır.
 


Astor

Titanik
.
Mesajlar
97
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
176
Puanları
490
Ruh hali
Bu RTX'i aşırı beğendim. Böyle bir şeyle mucizeler yaratılabilir!
 

ChiaX

Team Arcenia
Emektar Üye
Mesajlar
596
En iyi cevaplar
37
Beğeniler
694
Puanları
2,620
Ruh hali
Konun, Minecraft'ın güncellemesinden güzel olmuş. Emeğine sağlık!
 

TrakyaLee

Reborn Project; kaliteli hizmet , uygun fiyat.
Mesajlar
103
En iyi cevaplar
2
Beğeniler
14
Puanları
60
Ruh hali
Çekilişe katılıyorum.
 

Ender Oyuncu

MC.ENDEROYUNCU.COM
Mesajlar
204
En iyi cevaplar
3
Beğeniler
88
Puanları
360
Ruh hali
Bakalım RTX'in nimetlerini görebilecekmiyiz, 1 gündür nasıl indireceğimi arıyordum, teşekkür ederim bizzat girip Resim alıp buraya atacağım.
 

Pluginsel

★ #NerdeOEskiGünler ★
Emekli
Mesajlar
1,120
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
1,460
Puanları
3,180
Ruh hali
Geçen yılın yaz aylarında duyurulmuştu ve sonunda BETA'sı aktif edildi ve umarım tam sürüm yıl bitmeden yayınlanmış olur. Bedrock Edition'da sağlam Shaderlar bulunmazdı ama şimdi yeni grafik motoru olan "Render Dragon Engine" ve "RTX Ray-Tracing" sayesinde birden Java Edition'ı geçti denebilir. Bu güncelleme büyük ihtimal PlayStation 5 ve Xbox Series X platformlarına'da yayınlanmış olacak (eğer ray-tracing desteği eklerler ise ki eklenecek gibi.)

Mojang ve NVIDIA, arkandayız! Böyle devam!
 

Ender Oyuncu

MC.ENDEROYUNCU.COM
Mesajlar
204
En iyi cevaplar
3
Beğeniler
88
Puanları
360
Ruh hali
157950


Bizzat denedim oyun çok güzel, ekleme yapılmamış fakat MarketPlace'e girip Dünyalara girip Ray Tracing dünyasını indirmeniz gerek.

Kendi sunucuma böyle girebilsem çok hoş olurdu gerçekten oyun çok kaliteli olmuş..
 

Pluginsel

★ #NerdeOEskiGünler ★
Emekli
Mesajlar
1,120
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
1,460
Puanları
3,180
Ruh hali
Ekli dosyayı görüntüle 157950

Bizzat denedim oyun çok güzel, ekleme yapılmamış fakat MarketPlace'e girip Dünyalara girip Ray Tracing dünyasını indirmeniz gerek.

Kendi sunucuma böyle girebilsem çok hoş olurdu gerçekten oyun çok kaliteli olmuş..
Büyük ihtimal BETA'da olduğu için kendi sunucunda kullanamıyorsundur. BETA'dan çıkınca kullanabileceksin. İlk hedefleri hataları çözmek olacak :)
 

BorakanT

ben kimim?
Mesajlar
1,755
En iyi cevaplar
7
Beğeniler
1,731
Puanları
4,850
Ruh hali
çok garip bir güncelleme. şahsen bazı şeyleri beğenmedim. aşırı abartılı olmuş bazı şeyler. bloğun gerçeğini unutturuyor.
 

BorakanT

ben kimim?
Mesajlar
1,755
En iyi cevaplar
7
Beğeniler
1,731
Puanları
4,850
Ruh hali
Çekiliş mi dedi biri. hort. katılıyorum.
 

Yeldasu

Sudan Çıkmış
Mesajlar
5
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
4
Puanları
30
Oldukça parlak ve ağır görünüyor bilgisayarım kaldırmaz kesin...
 

_Alecks_

Lapis Toplayıcısı
Mesajlar
1,025
En iyi cevaplar
2
Beğeniler
259
Puanları
750
Ruh hali
Sadece RTX Serisi için. Şöyle bir şey . ZENGİNLERE ÖZEL SHADER.
Yani benim için SAÇMALIKTAN başka bir şey deyil. Git GTX1660 ile shaderpackli oyna. Shaderpack çok daha güzel.
 

Üst