Minecraft Yeni Başlayanlar için Soru-Cevap

şeyhmuss

Sudan Çıkmış
En iyi cevaplar
0
merhabalar,
minecraft oyunda yeniyim sıfır bilgim olduğudan sorularımın cevabını umarım yanıtlarsınız
ben oyunu warez indirip oynamak yerine miecraft.net sitesinden satın almayı tercih ettim.

1. sorum: Satın alma sonrası bu adresten iki tane indirdim biri exe olan diğeri multiplayer olan
acaba bu ikisi arasında bir fark var mı?
exe olan şu: Minecraft.msi.
multiplayer olan şu: minecraft_server.1.8.8.exe

2-sorum: Birde indirdiğim sayfada windows için şu var acaba bu ne oluyor: minecraft.exe
indirme adresi de şudur:
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.

3. sorum: bu oyun iiçin serverlar varmış onu ileride öğrenince artık bakarım acaba
bu oyunu online aldığım için minecraftın kendi serverından nasıl faydalanabilirim diğğer
kişisel serverlara göre iyi midir farkı var mıdır?

4. sorum: oyunu aldım ama bana oyun için serial key falan verilmedi maile gelmedi oyun için serial
key varmıdır acaba? (ben oyunu kurarken açıınca mail şifre ile login istedi minecraft.net
üyelik bilgilerim ile girdim sorunsuz girdim)

şimdilik aklıma glen bunlar ileride olursa tekrar yardım isteyebilriim başlamadan önce bu soruları
çözmeme gerek galiba.

Bartuzen

Bedrock Kaşifi
En iyi cevaplar
0
1-Sen Minecraft.exe veya Minecraft.msi indireceksin. Server olan sunucu kurmak için.
2-Orjinal launcher.
3-Kendi sunucuları değil de, sadece satın alanlara özel sunucular var. Mineplex, hypixel gibi.
4-Serial key'e gerek yok. Sadece kayıt olduğun kullanıcı adı ve şifre ile launcherden giriş yaparsan oynayabilirsin.

Jacops

Bedrock Kaşifi
En iyi cevaplar
0
3.sorunun cevabı bu forumda serverler var oradan ip yi alıyorsun oyundaki multi playere yazıyorsun giriyorsun.
4.sorunun cevabı oyun için serial keye gerek yok.

şeyhmuss

Sudan Çıkmış
En iyi cevaplar
0
1- Pek fark yok, biri sistem dosyası (.msi), biri exe. Yani birisi oyunun hem başlatıcısı/yükleyicisi- biri de programı yapıcı.
2- Windows 10 için optimize edilmiş bir tür Minecraft.
3- Oyunu satın aldıysan her türlü sunucuya girersin (white-list yoksa) IP denilen olay ile sunuculara giriş yapılır.
4- Oyunu aldıysan sorun yok serial key falan vermez o hesabını Premium yapar launcher'a o hesaptan girersin ama dikkat et hesabını açık unutma!
açık unutmamamam gereken hesap derken minecraft.net girişi yaptıüğım yer mi yoksa başka yerdeki mi?
launcher w10 için dediniz 1. soruda dediğklerim ile aynı ozaman bir farkı yok değil mi