Minecraft Yeni Güncellemede Gelen Varlıkları İtmeyi Kapatma[Komut Bloklu]

Beğendiniz mi?

  • Evet.

  • Hayır.


Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.

cigax09

Marangoz
Mesajlar
62
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
36
Puanları
340
Ruh hali
Birçoğunuz Minecraft'ın yeni güncellemesinde yani 1.9 güncellemesinde gelen varlıkları itme den benim gibi sıkılmışsınızdır. Bu yüzden bende internette araştırma yapmaya karar verdim. Ne yazık ki internette pek bir şey bulamadım en azından Türkçe kaynaklarda. Şans eseri takım sistemiyle uğraşırken yeni güncelleme de gelen bir komut parçası gördüm. Ne işe yaradığını öğrenince burada paylaşmak istedim. Bu paylaştığım sistem daha çok harita yapımcılarının işine yarıyacaktır. Ama dileyen sunucu sahipleride kullanabilir. Lafı çok uzatmadan sistemin yapımına geçelim.

1- Komut bloğu alıyoruz, komut bloğunu şu şekilde kendimize verebiliriz:
/give @p command_block


2- Şimdi vereceğim komudu komut bloğu kullanarak yapmak zorunda değilsiniz. Sohbet kısmına yazarak da kullanabilirsiniz. Komut:
/scoreboard teams add degme

Bende zaten degme adında takım olduğu için resimde "degme2" adında takım ismi kullandım. Bazı resimlerde de "degme2" geçebilir. Siz ben ne verdiysem(alıntı olarak aldığım komutlar) onu yazın.

3- Bu komutu da komut bloğu ile kullanmak zorunda değilsiniz:
/scoreboard teams option degme collisionRule never


4- Geldik sistemin ana kısmına. Komudumuz bu:
/scoreboard teams join degme @e
Siz komudu kopyalayın birazdan kullanıcağız. Şimdi komut bloğumuzu yere koyuyoruz ve komut bloğuna sağ tıklayarak menüsünü açıyoruz. Kopyaladığımız komudu siyah kısma yapıştırıyoruz. Sonra resimde kırmızı olarak verdiğim butonlara teker teker tıklayarak resimdeki gibi ayarları veriyoruz. Herşeyi yapınca komut bloğunun rengi mor rengine dönüşecekdir. Eğer rengi değişmişse büyük ihtimal hata yoktur.


5- Şimdi geriye sadece sistemi denemek kaldı. Bunla ilgili fotoğraf atmıyacağım. Sebebi ise fotoğrafın tam olarak kanıt olamaması.
 


Venosa

Ağaç Yumruklayıcı
Mesajlar
16
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
2
Puanları
90
Ruh hali
1.16 da dediğin komutlar çalışmıyor yardım edersen sevinirim @cigax09
 

Üst