Minecrafta ram veriyorum ama hepsini kullanamıyorum

DexterMorgan232

Sudan Çıkmış
En iyi cevaplar
0
Beyler minecrafta yaklaşık olarak 5120 mb ram verdim ama oyunda sadece 300 - 400 mb ramini kullanabiliyorum
Bide pc özelliklerim gayet iyi olmasına rağmen 100 fpsi zor görüyorum
İşlemci : İntel Core i5 -3200M 2.60 GHz
Ekran Kartı : İntel(R) HD Graphics 4000

KarakuleMC

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
1
Ram vermeyi sadece mod kullanırken yap. Gerisinde gerek yok. Bırak oyun sadece 1gb ram kullansın. Üstüne pcnin ram değerini aşarsan yada sistemin kullancağı ram değeri darboğaz yaparsan. Pc kasmaya başlayacaktır. Normal yap.
İntel HD Graphics haricinde ek bir kart olma ihtimali yüksek.
İntel ekran kartı çoğunlukla işlemci içine gömülü kartlar oluyor.
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.
Gpu-z indir.
Sonra aşağıdaki resimdeki gibi bir kontrol et.

Eğer 2 tane kart varsa bana bildir.
Eğer sadece intel varsa intel driver update utility intelin sitesinden indir. Driverlarını en güncele al. Tahminen laptoptur o pc. Laptopta 60 fps üstü gereksiz. Çabuk ısınmasına ve kötü performans vermesine yol açar. 60 sabitleyip ayarları düşür. 60 üstü oynamak iyi bir soğutması olmadığından laptopu yorar.

DexterMorgan232

Sudan Çıkmış
En iyi cevaplar
0
Evet bi ekran kartı daha var.
Ben aslında video çekiyorum fakat videoda 60 fps'e sabitlesem bile fps 40-30 arası gidip geliyor
Format atmadan önce böyle bi sıkıntım yoktu fakat format attıktan sonra bütün oyunlarda pc kasmaya başladı sebebini anlayamadım
Driverler da eksiksiz şekilde Driver Booster 3 ile yükledim

KarakuleMC

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
1
AMD Gaming evolvedi yükle. Driverları onla güncelle. AMD arayüzüne girip oyun sekmesinden jawa.w ve java.exe adlı dosyaları tanıtman lazım. AMD laptop kullanmadığımdan tam olarak doğru söylememiş olabilirim. Eğer yapamazsan alpemix indirip bana özelden ulaşırsan uzaktan bağlanıp yardımcı olabilirim.