Minecraft'a Yeni Başlayanlar Rehberi

Sizce Oyuna Yeni Başlayanlar İçin yararlı olmuşmudur ?

• Kullanılan toplam oy
    2

FullBlacKing

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Merhaba Arkadaşlar Ben Bombloveese. Sizler için "Minecraft'a Yeni Başlayanlar Rehberi" Hazırlıyorum. Hergün yeni bilgiler eklenecektir.

İlk Olarak şunlarla başlayalım ;

Minecraft Nedir ?
Minecraft hayatta kalma ve yaratıcılık modları üzerine kurulmuş bir Oyundur.
Hayatta Kalma Modu :
Kendinizi Zombilerle, Örümceklerle, İskeletlerle ve daha birçok moblarla yaşam mücadelesi verdiğiniz moddur. Kendinizi yavaş yavaş geliştirdiğiniz , Bir zaman sonra item gelişiminden dolayı hızlı bir şekilde ilerleyebilirsiniz. İstediğiniz herşeyi bulamazsınız tabii ki. Örneğin Diamond. Diamond'ın bulunma taktikleri olsada bulunması zor bir materyaldir.
Yaratıcılık Modu :
Yaratıcılık modunda her şey elinizin altında olur. Kısıtlama vb. hiçbir şey yoktur. Mesela Hayatta kalma modunda yapmak istediğiniz bir ev var. İlk baş olarak yaratıcı modunda o evin prototipini yaparak Hayatta kalma modunda aynısını yapabilirsiniz.

Zorluk ayarı :
Barışçıl : Zararlı olan hiçbir yaratığın olmadığı moddur.

Kolay : Yaratıkların az çok göründüğü moddur. Ve açlık başlar.

Normal : Yaratıkların çokça görüldüğü moddur.

Zor : Yaratıklar artık heryerde. Açlığınız son hız devam eder.

Oyunda İlk 30 Gün Nasıl Geçirilmeli ? :
Bu benim deneyimim arkadaşlar. Bol bol odun toplanmalı. Ama onlarla ev yapılmamalı. İlk gece için küçükte olsa bir mağara evi yapılmalı. İlk gün için idealdir. Sonraki birkaç gün için o evi genişletin. Hem bol bol taş toplamış olursunuz ve odunlarınız boş yere harcanmaz. O evde en az 10 gün geçirin arkadaşlar. "Tabii odunları topladım bunlar bana yeter" demeyin. Hergün odun toplayın. Çünkü size gereğinden fazlaz lazım olacak. En fazla 20 gün sonra o mağara evinden çıkabilirsiniz. Artık çiftçilik yapmayı bırakıp hayvan arayabilirsiniz. İlk önce evinizi yapın. Bol bir şekilde odun artacaktır. 21. Güne geldiniz. Tebrikler :) Şimdi kendinize bir yemek kaynağı bulun. Mesela tavuklar için çit hazırlayın ve tohum ile ilgilerini çekin. Çitin içine kadar sürükledikten sonra çiti kapatın. Alın size tavuk çiftliği. Onlar zamanla çoğalır. Ve siz kesmeye başlarsınız. İşte size yemek kaynağı...

Sıra gedi önemli gelişmelere.... Zırh v.b.
Madenlere inme zamanı. Kendinize önce bol bol demir ve kömür toplayın. Demir kolay bulunan bir şey zaten. Merak etmeyin zorlanmazsınız. Evet demirleri topladınız 29 tane. 1 full set (24 demir) Bir Kılıç (2 demir) ve bir kazma (3 demir) için her şey hazır.Demir cevherlerini ısıttığınızda "Demir Külçesi" olacaktır. İşte Onlarla Yapacaksınız ;

Evet. Eşyalarımız hazır. Hemen Diamond aramamız lazım. Diamondların genelikle 12-9 veya 15-12 arasında oldukları söyleniyor. O katlara inip ararsanız daha çabuk bulabilirsiniz. Özellikle lavlı alanların olduğu mağaralarda olur.
Gün oldu 26. 26. Günde ne yapılabilir ? Geliştiniz ve artık güçlüsünüz fakat ? Tek gereken şey iksirler !!!!
İksirler için önce Nether'e gidip 1 blaze çubuğu bulmak. Blaze çubuğu "Blaze" lerden düşer.

Blaze :

Tabii iksir yapmak için tek gereken bu değil. Nether kulesini bulup "Nether Wart" Bulmak.
Bazılarının şansı yaver gider ve Nether'i 1 dakikada bulur. Bazıları ise yarım saat uğraşır. Bu arada portalı yapmak için obsidyen bulmanız lazım.

Portaldan geçtikten sonra Nether'e girdikten sonra, F3'e basıp bulunduğunuz alanın kordinatlarını muhakkak biryere yazın. Yoksa kaybolma riskiniz çok yüksek !
Devam edecektir....

Son düzenleme:

Mulfucer

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Minecraft Nedir ?
Minecraft hayatta kalma ve yaratıcılık modları üzerine kurulmuş bir moddur.
Minecraftın mod olduğunu ilk kez senden duydum

FullBlacKing

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
O anlamda demek istememiştim ki :D[DOUBLEPOST=1436398063,1436398007][/DOUBLEPOST]Yanlış yazmışım. Özür dilerim :) Ve bu arada yeni farkettim konuyu yanlış yere açmışım.