Minecraftım Kasıyor...Yardım Lütfen

Dragon_sf_7

Marangoz
En iyi cevaplar
0
Arkadaşlar gerçekten çok büyük yardıma ihtiyacım var deli olucam yakında kafayı sıyırıcam youtubenin nerdeyse her yerini aradım bütün minecraft kasma sorunları videolarını izledim hiçbiri yardımcı olmadı javaya ram verdim olmadı optifine yükledim olmadı oyuna ram verdim oda olmadı. Pcmin Özellikleri Acer 4gb ram 2gb yakın ekran kartı (1789 mb kadardı ekran kartı sanırım ) İntel Core i5 işlemciye sahibim 64 bit işletim sistemim var ve 2.30 GHz . Bu pc özelliklerinde kasıyo oyun gerçekten 15fpsnin üstüne çıkmıyo parkurlarda kafayı yiycem parkur yapamıyorum hiçbi serverde ve premiumum. Kuzenimde ise Dell 3gb ram i3 pcsi var sıfır kasma var fps 80 den aşşagıya inmiyor optifinesiz bide. Neden böyle arkadaşlar gerçekten yardıma ihtiyacım var. Bütün sürümlerde böyle 1.8dede aynı. Bilgisi Olan yazsın lütfen.

I

Iskekorowakurwa

Ziyaretçi
Aynı konudan sadece 1 kere açabilirsiniz. Aksi takdirde uyarı alırsınız.

unununium

Portal Uzmanı
En iyi cevaplar
0
masa üstü mü diz üstü mü?
dizüstü ise ekran kartını harici yap :D

K

Klood07

Ziyaretçi
2.30 Ghz işlemci. Benim emektar Pc'de bile 2.40 GHz işlemci var. Ayrıca sorun ekran kartı ve Ram ile alakalı değil. İşlemci ile alakalı. Minecraft çoğu oyunun aksine işlemciye abanır. Yani 2.3 GHz işlemci (Marka,model farketmeden) Büyük ihtimalle sorunun kaynağı.
rayandu06' Alıntı:
Arkadaşlar, dayanamıyorum ve bu konuyu açmaya karar verdim.
Oyunlar hakkında. Oyunlar çalıştırıldığında direk ekran kartının %100 ünü kendine çeker ve işlemciye pek ihtiyaç duymaz. Directx 12 ile işlemci tamamen kenara atılarak sadece ekran kartları ön planda olucaktır.

Fakat minecraftta bu durum tamamen değişik. Herkes minecraftım kasıyor dendiğinde direk ekran kartını söyler. Bu tamamen yanlıştır. İşlemcinizi ve en son ekran kartını söylemeniz gerekiyor.
Sonra uyardıktan sonra kötü ben oluyorum. "Oyunlar ekran kartına yüklenir mala bak işlemciymiş hahaha" gibi tepkiler alıyorum.
Oyunlarda bazı grafik terimleri vardır. Ekran kartınız bunların yardımıyla oyunları çizer. Bunlar yoksa ekran kartına gerek yoktur. İşlemci yeterlidir. Nasıl mı ?

Minecraftta bulunan grafik terimleri:
SSAO : Yok
HBAO : Yok
Bloom : %0
Texture quality : 8 bit
Shading : Yok
Shadow : Sabit yuvarlak gölge
Gölge kalitesi: %1
Render system : OpenGL
Volumetric shadows : Yok
Anti aliasing : Yok
Anisotropic filtering: 1.8 ile beraber kaldırıldı.
Motion blur: Yok
Depth of field (DOF): yok
Direct3D9 desteği : Yok
Direct3D11 desteği : yok
En düşük pixel shader desteği: 0
En düşük vertex shader desteği: 0
HDR quality : 0
PostProcess quality : 0
Edge smoothing : yok

Minecraftta işlemcnin yaptığı görevler.
Chunk load: %100
World load: %100
Particle load: %100
Block algoritma hesaplama : %100

Umarım herkes MC nin ekran kartına yüklenmediğini anlamıştır ^^
iyi forumlar...
128mb ekran kartınız bile olsa, işlemciniz like a boss gibiyse, akıcı bir şekilde oynayabilirsiniz.

Moderatör tarafından düzenlendi:

unununium

Portal Uzmanı
En iyi cevaplar
0
2.30 Ghz işlemci. Benim emektar Pc'de bile 2.40 GHz işlemci var. Ayrıca sorun ekran kartı ve Ram ile alakalı değil. İşlemci ile alakalı. Minecraft çoğu oyunun aksine işlemciye abanır. Yani 2.3 GHz işlemci (Marka,model farketmeden) Büyük ihtimalle sorunun kaynağı.
ekran kartım değişmeden önce 70 fps
değiştikten sonra 1300 fps aldım (bazı serverlerde hiçbir şekilde havaya bakmaksızın ve ayarları kısmaksızın 2500 fps aldığım oldu inanmaz iseniz bana ne :p ama çok merak edenlere özelden ekran kartımı söylerim ^_^)
peki bu testlerde işlemci aynı ise bu oyun nasıl grafik işlemcisinden yarı-bağımsız olabiliyor acaba bu???
Bunu da açıklayın ateistler.

rayandu06

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
0
ekran kartım değişmeden önce 70 fps
değiştikten sonra 1300 fps aldım (bazı serverlerde hiçbir şekilde havaya bakmaksızın ve ayarları kısmaksızın 2500 fps aldığım oldu inanmaz iseniz bana ne :p ama çok merak edenlere özelden ekran kartımı söylerim ^_^)
peki bu testlerde işlemci aynı ise bu oyun nasıl grafik işlemcisinden yarı-bağımsız olabiliyor acaba bu???
Bunu da açıklayın ateistler.
yani sole acikliyayim ama biraz karisk olucak beyinler 404 error verebilir dikkat
yani ekran kartini en ust duzey alirsan cok daha iyi fps alirsin normalde olması gereken budur. Fakat oyun işlemciye yüklenir kuralını bilerek gidip işlemci yerine ekran karti alırsan islemcinin yaptigi chunk loadlari ve particle loadlari 2 ghz işlemci ile yavaş bir şekilde hesaplanir ama müthiş hızlı bir şekilde cizilerek oyunda gpu nun kullanildigi VARSAYILIR fakat isinan sey işlemcidir biz bu olay geniş anti optimize bogazi denir

GM FOX cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

unununium

Portal Uzmanı
En iyi cevaplar
0
yani sole acikliyayim ama biraz karisk olucak beyinler 404 error verebilir dikkat
yani ekran kartini en ust duzey alirsan cok daha iyi fps alirsin normalde olması gereken budur. Fakat oyun işlemciye yüklenir kuralını bilerek gidip işlemci yerine ekran karti alırsan islemcinin yaptigi chunk loadlari ve particle loadlari 2 ghz işlemci ile yavaş bir şekilde hesaplanir ama müthiş hızlı bir şekilde cizilerek oyunda gpu nun kullanildigi VARSAYILIR fakat isinan sey işlemcidir biz bu olay geniş anti optimize bogazi denir

GM FOX cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
İşlemcinin 1/8 vermek sonuç aynı fps

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk