Minecraft'ın dili olmayan sessiz bekçileri..

Neden?

• Çünkü değer(imiz)leri bilinmedi.

• Çünkü kadere mahkum(duk)lardı.

• Çünkü işleri ilerletti(k)ler.

• Çünkü çürüyor(duk)lardı.

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.

NoPermission

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
...Merhaba millet. Bugün sizlerle oturalımda şöyle bir 2012'lere ve günümüze kadar olan ki süreçten biraz konuşalım istedim. Forumun açıldığından bu yana Minecraft haritaları olsun, eklentileri ve sunucuları olsun birçok Profesyonel girişimci oldu fakat ne var ki ya parasızlıktan, ya reklamsızlıktan, ya da yaptığı işinin gerçek değeri anlaşılmadığından dolayı işlerinden vazgeçenler oldu. Burada sizlere bunların kim olduklarını, neler yaptıklarını veya hangi sunuculardan bahsettiğimi anlatmayacağım. Çünkü ben dahil olmak üzere eskiler zaten ne demek istediğimi anlamış bulunmakta. Sadece birkaç soru soracağım ve sizlerle bir sonuca varmaya çalışacağım;
  • Neden vazgeçti(niz)ler?
  • Neden hep birlikte toplanıp Minecraft'ta önemli adımlar atmadı(nız)lar?
  • Neden Minecraft'ı bıraktı(nız)lar?
...Sadece bu sorular değil. Elbette aklıma gelmeyen birçok sorulacak soru vardır. Eğer aklınıza gelen varsa sizde sorabilirsiniz. Tabii o eskiler hala biryerlerde gizleniyor ve ışımayı bekliyorlarsa...

knife67

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Ben minecraftı 2013 den beri oynuyorum. kitle normaldi böyle 3-5 yaşındaki griefing ustaları çocuklar yoktu. mesela şimdi eggwars giriyorsun (sonoyuncu oynuyorum türk kitlesi olduğu için) spawnerblock da afk. bu daha az.

buildbattle giriyoruz çocuk ALLAH yazıyor birinci oluyor.

biz böyle bir ülkeyiz.

hatta herkes sunucu açma peşinde skyblock + faction çok fazla açılıyor ve mapten tut pluginlere (ç)alıntı.

artık 15 - 20 kitlesi oynamıyor. 5-9 arası oynuyor.

artık steame göç başladı.

xEndlessV2

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
0
Zamanla eskiden ortamı olan birçok sunucu çok daha iyi yerlerede geldi.Kapananı var,gelişip ortamı bozulanlar var.Ben ne olursa olsun çok fazla oyuncuyu asla sevmem.İşin ucundaki parayı görüp sunucu açıyor herkes,ve tabii para kazanamıyor ve kapatıyor (özellikle 12-15 yaşları arasındaki baba parası yiyen arkadaşlarımız-Herkes üstüne alınmasın-)Ortamı olan,eğlenceli sunucularda elbet birgün işini büyütüyor ve ortam bozuluyor.Ben ne olursa olsun her zaman ortamı para ve oyuncuya tercih ederim.

NOVATAB cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

poine

Marangoz
En iyi cevaplar
0
Bizim türkler faction seviyordu rpg seven yoktu rpg üzerinde cok yoğunlaşmıştım ve birçok başarılı başarısız ama güzel imzalar attım fakat bizimkisiler oyuna başladığında elmas set veren sunucu istiyorlardı :/

OsuranJIJEK

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
minecraftı 6 yaşındaki kuzenimin oynadığını gördükten beri açmıyorum nerdeyse

Progr4mm3r

Running in the memes
En iyi cevaplar
0
Yaklaşık olarak 2011'in sonları, 2012'nin başlarından beri Minecraft'ı oynuyorum. Sunucu yapan birçok kişiye yardımım dokundu ve dönemin birkaç ünlü sunucusunda yetkili oldum. Bu konuları şu ana kadar gözlemledim. Bunu yazarken hiçbir şekilde kendimi yukarılara çıkartmak, tanıtmak amacım yoktur; sunucu işine vakit ayırmayı kesinlikle düşünmüyorum.
  • Neden vazgeçti(niz)ler?
  • Neden hep birlikte toplanıp Minecraft'ta önemli adımlar atmadı(nız)lar?
  • Neden Minecraft'ı bıraktı(nız)lar?
Tüm sorularına aynı anda cevap vermeyi düşünüyorum. Uzun bir metin çıkabilir, o kadar uzun okumak istemeyenlere altta özet vereceğim.

Önceden sunucu havuzu çok dardı. Sunucuları her önüne gelen şirket satmazdı ve sunucular herkese oyun sunucusu hizmeti verilen yerlerden alınmazdı. Genelde yıllık VDS kiralanır, sunucu zarar etmeye başlasa bile projeden vazgeçilmezdi. Bu yüzden abi, abla demeye devam ettiğim kişiler genelde yönetimi sağlardı sunucularda. Öncelikli amaç eğlenmekti oyunda, yatırılan paralar sunucunun giderlerine yardım etmek için olurdu, yakın bir dostluk ortamı olurdu aktif üyelerin kendi arasında ve ayrıca yöneticilerle onların arasında. Bazen biri gelir aile, aşk, okul tarzı problemlerini anlatırdı.
Mojang oyunun cıvkını da çıkartmamıştı o zamanlar, oyuncular da sunucu sahipleri de çıkartmamıştı. Her şey normal düzeydeydi. X-Ray kullanıp egosunu tatmin etmek isteyenler birkaç gün çıkanlar olurdu genelde. Yaz boyu pro 5 set dizmeye çalışıp da dizebilen tek tük insan tanıdım, oyunun zorluğu oyuna ilgiyi çekiyordu.
Şimdi ise oyun sadece sandbox oynanabilirlik seviyesinde. Sunuculardaki hile oranından tut (minigame-hub adı altında geçen sunuculardan da bahsediyorum - MCSG, Hypixel, Mineplex gibi) online modunun sadece ego tatmin etmek üzerine olması çok yapmacık bir hava veriyor oyuna. Minecraft'ı da bıraktım, evet. Sadece arkadaşlarımla çok nadiren vanilla oynuyorum.
Son olarak, eski günleri geri getirme ideolojisini tamamen hayalci bir yaklaşım olarak değerlendiriyorum. Hayalperest olmak yerine realist olursanız göreceksiniz ki burada "ayyy sen survival yap ben geleceğim" diyen insanların aslında sizin sunucunuzda ayıracak çok vakti olmadığını, olmayacağını. Çok uzatmadan klişe de olsa bir sözle bitirmek istiyorum. "Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir." - Heraklitos.

Oynayan topluluk, oyunun temelleri, amaçları, sunucuların özellikleri, eklentileri, amaçları, hedefleri değişti. Geriye dönmeye çalışmayı hayal olarak yorumluyorum.

afesraca

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Yaklaşık olarak 2011'in sonları, 2012'nin başlarından beri Minecraft'ı oynuyorum. Sunucu yapan birçok kişiye yardımım dokundu ve dönemin birkaç ünlü sunucusunda yetkili oldum. Bu konuları şu ana kadar gözlemledim. Bunu yazarken hiçbir şekilde kendimi yukarılara çıkartmak, tanıtmak amacım yoktur; sunucu işine vakit ayırmayı kesinlikle düşünmüyorum.

Tüm sorularına aynı anda cevap vermeyi düşünüyorum. Uzun bir metin çıkabilir, o kadar uzun okumak istemeyenlere altta özet vereceğim.

Önceden sunucu havuzu çok dardı. Sunucuları her önüne gelen şirket satmazdı ve sunucular herkese oyun sunucusu hizmeti verilen yerlerden alınmazdı. Genelde yıllık VDS kiralanır, sunucu zarar etmeye başlasa bile projeden vazgeçilmezdi. Bu yüzden abi, abla demeye devam ettiğim kişiler genelde yönetimi sağlardı sunucularda. Öncelikli amaç eğlenmekti oyunda, yatırılan paralar sunucunun giderlerine yardım etmek için olurdu, yakın bir dostluk ortamı olurdu aktif üyelerin kendi arasında ve ayrıca yöneticilerle onların arasında. Bazen biri gelir aile, aşk, okul tarzı problemlerini anlatırdı.
Mojang oyunun cıvkını da çıkartmamıştı o zamanlar, oyuncular da sunucu sahipleri de çıkartmamıştı. Her şey normal düzeydeydi. ***** kullanıp egosunu tatmin etmek isteyenler birkaç gün çıkanlar olurdu genelde. Yaz boyu pro 5 set dizmeye çalışıp da dizebilen tek tük insan tanıdım, oyunun zorluğu oyuna ilgiyi çekiyordu.
Şimdi ise oyun sadece sandbox oynanabilirlik seviyesinde. Sunuculardaki hile oranından tut (minigame-hub adı altında geçen sunuculardan da bahsediyorum - MCSG, Hypixel, Mineplex gibi) online modunun sadece ego tatmin etmek üzerine olması çok yapmacık bir hava veriyor oyuna. Minecraft'ı da bıraktım, evet. Sadece arkadaşlarımla çok nadiren vanilla oynuyorum.
Son olarak, eski günleri geri getirme ideolojisini tamamen hayalci bir yaklaşım olarak değerlendiriyorum. Hayalperest olmak yerine realist olursanız göreceksiniz ki burada "ayyy sen survival yap ben geleceğim" diyen insanların aslında sizin sunucunuzda ayıracak çok vakti olmadığını, olmayacağını. Çok uzatmadan klişe de olsa bir sözle bitirmek istiyorum. "Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir." - Heraklitos.

Oynayan topluluk, oyunun temelleri, amaçları, sunucuların özellikleri, eklentileri, amaçları, hedefleri değişti. Geriye dönmeye çalışmayı hayal olarak yorumluyorum.
Hayaller gerçekleştirilmek için vardır :)

superkiller199

Taş Madencisi
En iyi cevaplar
0
2010 yılında bir video ile öğrenmiştim mc'yi
hala oynuyorum.
oyunu çöpe atmadıkları sürecede bırakmayı düşünmüyorum

TheMuhammed2188

Java <3
En iyi cevaplar
0
Minecraft'ın kitlesi kanserdi zaten.
Şimdi oyunun kendiside kanser oldu. Artık oynamıyorum.

Mesela ben PAC gibi güzel bir plugini yapmayı bıraktım. Yapmaya başladığım zamanda bile Minecraft oynamıyordum. Sadece birsürü boş zamanım vardı. Hem eğleniyim, hem insanlara katkım olsun, hemde Türkler gurur duysun diyordum. Fakat kanser kitleye benim yararım dokunamaz. Doktor değilim.

Şu yorumlara bakar mısınız ?

Hepsine verebilicek bir cevabım var, ama vermedim. Özellikle şu kanser yorumu okuyun:
"%90 eminim bu eklentide back door (gizli komutlar vb...) var. Nasıl yapılacağını bilen bir kişi için sisteme giriş izni veriyor. Bunu sildiğim zaman hackerlar komutlara erişemez oldular. Sunucu hostingim bu pluginden kaynaklandığını onayladı."
Elinde bir kanıt yok, zaten olamaz da.

Başka bir tane daha yoruma bakalım:
"Güzel plugin, güzel çalışıyor ve bazı hileleri buluyor. Bir hata buldum: gamemode 3'e geçtiğimizde eklenti varlıklar oluşturuyor ve fly hilesi açtığını düşünüyor."
Pardon, sen bu anti-hile'nin fly engellemesi olduğunu nereden çıkardın ?

OsuranJIJEK

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Minecraft'ın kitlesi kanserdi zaten.
Şimdi oyunun kendiside kanser oldu. Artık oynamıyorum.

Mesela ben PAC gibi güzel bir plugini yapmayı bıraktım. Yapmaya başladığım zamanda bile Minecraft oynamıyordum. Sadece birsürü boş zamanım vardı. Hem eğleniyim, hem insanlara katkım olsun, hemde Türkler gurur duysun diyordum. Fakat kanser kitleye benim yararım dokunamaz. Doktor değilim.

Şu yorumlara bakar mısınız ?

Hepsine verebilicek bir cevabım var, ama vermedim. Özellikle şu kanser yorumu okuyun:
"%90 eminim bu eklentide back door (gizli komutlar vb...) var. Nasıl yapılacağını bilen bir kişi için sisteme giriş izni veriyor. Bunu sildiğim zaman hackerlar komutlara erişemez oldular. Sunucu hostingim bu pluginden kaynaklandığını onayladı."
Elinde bir kanıt yok, zaten olamaz da.

Başka bir tane daha yoruma bakalım:
"Güzel plugin, güzel çalışıyor ve bazı hileleri buluyor. Bir hata buldum: gamemode 3'e geçtiğimizde eklenti varlıklar oluşturuyor ve fly hilesi açtığını düşünüyor."
Pardon, sen bu anti-hile'nin fly engellemesi olduğunu nereden çıkardın ?
Her yıl binlerce skripterimiz cahiller yüzünden ölüyor, buna dur de!

NoPermission

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Bence milleti kafaya takmamalı ve işinize geri dönmelisiniz.
  • Bknz; "Survival Games eklentisi yapımcısının elinde şak diye büyümedi. SonOyuncu açıldığında en kötü sunuculardan bile kötüydü. HiveMC 4 oyunla başladı. HyPixel kendi oyununu yaptı fakat arcade olarak ve 2-3 oyundu kendilerine ait olan gerisi tamamen alıntıydı, sonra geliştiler kendilerinide geliştirdiler. vs. vs."
Bu yüzden yaptığınız şey skriptte bir on block eventi dahi olsa. Yapmalısınız ve onu sürekli geliştirmelisiniz. Türkler ya da yabancılar elbet biri farkınıza varacaktır :)