Minecraftta 190-200 fps alırken ram verdikten sonra chunkları yükseltsemde 30-70 arası fps alıyorum

MertBaran198

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
Minecraftta 190-200 fps alırken ram verdikten sonra chunkları yükseltsemde 30-70 arası fps alıyorum sizce neden arkadaşlar chunklar 32 deykende 40 alıyorum 7 deykende 40 alıyorum internetten okudum ram vermeyi önceden eski pcmde vermiştim sorun olmamıştı ama bunda oldu nedenini bilen varsa söylesn 1yıldır premiumum yeni bir premium hesaba geçicektim hep bu sorunla karşılaşıyorum lütfen bilenler cevap versin konuyu yanlış yere açtıysam kusura bakmayın daha bu forumda yeniyim.

-SİSTEM GEREKSİNİMLERİM-
NVIDIA GEFORCE 840m ekran kartı
8GB RAM
İ5
1.7 den turboyla 2.7 ghz
ISINMA SORUNUM FALANDA YOK ASUS KULLANIYORUM WİN 8.1
YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM :)

MertBaran198

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
yani napayım java dan ne yazmam lazım ram verdiğim kısımdaki şeyleri sildim fakat bir şey farketmedi lütfen bu gün ininalıma para yükledim yeni bir hesap alacağım biraz ayrıntıya girerseniz sevinirim şimdiden teşekkürler:D[DOUBLEPOST=1420213324,1420213275][/DOUBLEPOST]ben ramı ilk verdiğimde gold vs diamondda +490 alıyodum crativede siz düşünün :)[DOUBLEPOST=1420213410][/DOUBLEPOST]bu arada yeni hesabımın sizce adı ne olmalı pvp de bayağı iyim LG takısının gelmesini de istiyorum (LightGame kanalımın adı :D)[DOUBLEPOST=1420216667][/DOUBLEPOST]arkadaşlar hadi ya :D çok önemli[DOUBLEPOST=1420217185][/DOUBLEPOST]512 mb ram nasıl vericem ??

MertBaran198

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
pardon abi :D:D[DOUBLEPOST=1420217355,1420217300][/DOUBLEPOST]suç bizde deil bu oyunu yapan akıllılarda böle devasa pikselleri olan bi oyunda bir insan nasıl 70-80 veya 45alır :D insan şaşırıyo ya

Vienicome

Hayalet Avcısı
En iyi cevaplar
0
Minecraftta fps düşüşü en çok işlemci sebepli olur örneğin siz 4gb ramı harcayacak kadar bir render mesafesini seçtiyseniz işlemcinin her render sırasında o 4gblık alanı işlemesi gerekiyorki okadar büyük alanın harcayacağı işlem gücünü siz düşünün o yüzden optifine'da harika ötesi bir özellik var çok çekirdekli işlemciler için.
Tam hatırlamıyorum performance kısmında olabilir Multi-Thread Rendering seçeneğini aktif hale getirin, tüm threadler bütün çekirdeklere eşit olarak paylaştırılır yani bütün çekirdekleri tam olarak kullanır o sayede extremede bile 200fps alabilirsiniz işlemcinize göre.
Eğer onu açmazsanız olacakları anlatayım
Render motoru tek bir çekirdeğe ayrılır o çekirdek sürekli %100de dolaşırken diğerleri %10 %15 arasında takılır ve o yüzden sürekli fps düşer :(

I

Iskefiyeli18

Ziyaretçi
Minecraftta fps düşüşü en çok işlemci sebepli olur örneğin siz 4gb ramı harcayacak kadar bir render mesafesini seçtiyseniz işlemcinin her render sırasında o 4gblık alanı işlemesi gerekiyorki okadar büyük alanın harcayacağı işlem gücünü siz düşünün o yüzden optifine'da harika ötesi bir özellik var çok çekirdekli işlemciler için.
Tam hatırlamıyorum performance kısmında olabilir Multi-Thread Rendering seçeneğini aktif hale getirin, tüm threadler bütün çekirdeklere eşit olarak paylaştırılır yani bütün çekirdekleri tam olarak kullanır o sayede extremede bile 200fps alabilirsiniz işlemcinize göre.
Eğer onu açmazsanız olacakları anlatayım
Render motoru tek bir çekirdeğe ayrılır o çekirdek sürekli %100de dolaşırken diğerleri %10 %15 arasında takılır ve o yüzden sürekli fps düşer :(
Teşek canım işime yarar bu :(

Vienicome

Hayalet Avcısı
En iyi cevaplar
0
Teşek canım işime yarar bu :(
Np canım zamanında kimse bilmezdi bunu bir kere konuda yazmıştım hayatımda okadar teşekkür almamıştım ondan sonra forum geri alındı konular filan silindi benim mesajda rip oldu o arada sonra fırsatçılar atladı falan fistan hatırladıkça dram basıyor :(
Gerçi niye anlatıyorum :(

MertBaran198

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
adamın dibisin fakat benim sorunum pcden kaynaklanmıyor java dan kaynaklı yoksa ben optifine varken java sorunuda olmadan önce mcsg de 200 fps alırdım[DOUBLEPOST=1420440674,1420386140][/DOUBLEPOST]öyle java ayarı fln biliyosan düzelteecek yardımcı olursan sevinirim

Vienicome

Hayalet Avcısı
En iyi cevaplar
0
adamın dibisin fakat benim sorunum pcden kaynaklanmıyor java dan kaynaklı yoksa ben optifine varken java sorunuda olmadan önce mcsg de 200 fps alırdım[DOUBLEPOST=1420440674,1420386140][/DOUBLEPOST]öyle java ayarı fln biliyosan düzelteecek yardımcı olursan sevinirim
Sorun java kaynaklı değilde yazanın hatası oyun, render veya fizik motoru multithread olmazsa mutlaka sorun çıkartacaktır.
Minecraftta tek çözüm optifine ile multithread seçeneğini açmak