Minecraft’ta İlk Gün Hayatta Kalma Rehberi

Jekamon

Marangoz
Mesajlar
43
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
15
Puanları
0
Minecraft genel olarak hayatta kalma modunda oynanan bir oyundur. Bu nedenle hayatta kalma modunda ilk geceyi geçirmek oldukça önemlidir. Bu nedenle sizlere ilk gününüzde rehberlik edecek bir yazı hazırladık.

Öncelikle şunun bilincinde olmalısınız; ilk gece hayatta kaldıktan sonra, gerisi kolaydır. Çünkü ilk gece, eşya açısından sıkıntılı geçer ve ev olmadığı için geceleri ortaya çıkan zombi, örümcek, creeper, okçu ve enderman gibi canavarlara kolay lokma olursunuz. Bu rehbere göre hareket ederseniz oyunda daha kalıcı olabilirsiniz.

http://www.*******************/wp-content/uploads/keresteyapimi.png

Oyunda gündüzler 10 dakika, geceler 10 dakika sürer. Hava karardıktan sonra hayatta kalmak zordur. Bu nedenle doğduktan sonra yapacaklarınız listesindeki ilk madde, odun kesmek olmalı. İlk olarak 10 adet odun kesmeniz, ilk gece için yeterli olur. Envanterinizi “E” tuşu ile açarak ne kadar odun kestiğinizi görebilirsiniz.

Kestiğiniz odunları envanter pencerenizde bulunan dörtlü işçilik (Crafting) kutucuğuna koyarak, kereste haline getirebilirsiniz. Toplamda 10 tane odun kesmiştik, hepsini kereste haline getirerek 40 tane kereste sahibi oluyoruz.

http://www.*******************/wp-content/uploads/calismamasasiyapimi.jpgEnvanterimizde bulunan kerestelerden sadece 4 tanesini kullanarak, kendimize çeşitli eşya yapımlarında lazım olacak olan çalışma masasını, yani diğer adıyla crafting table’ı yapıyoruz.

Çalışma masası, envanterimizde bulunan dört karelik işçilik kısmı ile aynı işlevi görür. Tek farkı, envanterimizdeki dört, çalışma masamızda altı kutucuk bulunur.

Kılıç, kürek, kazma, balta ve zırh gibi eşyaların yapımında ise altı kutucuk gereklidir.

http://www.*******************/wp-content/uploads/cubukyapimi.pngÇalışma masamızı da yaptığımıza göre, çeşitli eşyaların yapımına başlayabiliriz. İlk olarak ev yapımında lazım olacak olan kazma, kürek ve baltayı ve kendimizi savunmak ve yiyecek bulabilmek için lazım olacak olan kılıcı yapalım.

Bu eşyaların yapımında kerestenin yanında, çubuk da gereklidir. 2 keresteden 4 adet çubuk elde edebiliriz.

En az 7 tane çubuk yaptıktan sonra, aşağıdaki resimde yer alan başlıca eşyaları yapacağız.

http://www.*******************/wp-content/uploads/basitesyalarinyapimi.jpg

Bu eşyaları oyuna yeni başladığımız için tahtadan yaptık. İlerleyen zamanlarda elde edeceğimiz taş, demir, altın ve elmaslar ile bunların daha kalitelisini yapabiliriz.

http://www.*******************/wp-content/uploads/tahtakapiyapimi.jpgEşyalarımız hazır olduğuna göre sıra ev yapımına geldi. Zamanımız kısıtlı olduğu için bir dağı içe doğru kazarak mağara tarzında geçici bir ev düşünebiliriz.

İsteğe uygun küçük bir alan kazdıktan sonra, girişe geçici olarak tahta kapı yapıp koyalım. Tam olarak güvenilir bir hale gelsin.

Geçici evimiz de olduğuna göre, sıra yiyeceklere geldi. Evimizin bulunduğu alandan dışarı çıkarak yolda gördüğümüz inek, tavuk, koyun, domuz ne gördüysek keseceğiz. Bu esnada yiyeceğin yanı sıra yün gibi eşyalar da bulabilirsiniz. Bunlar da zamanla yatak yapımı gibi durumlarda işimizi görebilir.

http://www.*******************/wp-content/uploads/firinyapimi.pngHayvanları kestikten sonra yere çiğ yiyecekler düşecektir. Bunları bu şekilde de yiyebiliriz ancak açlığımızı daha az giderir, pişirmemiz daha mantıklı olur. Pişirmek için de evin içine bir fırın yapmamız gerekir. Ev yaparken düşmediyse, kendimiz arayarak kazmamız ile taş kıracağız. 8-9 tane kırık taş elde ettikten sonra, çalışma masamıza ortası boş olacak şekilde kırık taş koyarak fırınımızı elde edebiliriz.

Fırın yapımı bitti ancak bu fırın nasıl çalışacak? Alt tarafa kömür ya da odun, üst tarafa ise yiyeceğimizi koyarak fırınımızı çalıştırabiliriz. Altlı üstlü iki kutucuğa bunlar yerleştirdikten sonra, fırın yanmaya başlayacaktır. Sağı gösteren büyük ok simgesi doldukça, yiyeceklerimiz pişer. Bu şekilde açlık durumumuzu da halletmiş olduk. En azından açlıktan ölmeyeceğiz.

http://www.*******************/wp-content/uploads/odunkomuruyapimi.jpgFırında yakmak için veya meşale yaparken kömür gerekir. Ancak ilk gün olduğu için kömür bulmak bir hayli zor olur. Bu nedenle tercihimiz, odun kömüründen yana olmalı. Bunun için fırında alt tarafa kereste, üst tarafa odun koyarak odun kömürü elde edebiliriz.

Elde ettiğimiz odun kömürü ile meşale yaparak etrafı aydınlatmamız iyi olur. Çalışma kutucuğunda alt tarafa çubuk, üst tarafa kömür koyarak meşale elde edebiliriz. Bununla evimizi ve dışarısını aydınlatabiliriz.

Bu şekilde ilk geceyi atlatabilmemiz mümkün. Tercihe bağlı yün toplayıp yatak yapabilir, ya da normal bir şekilde sabahı bekleyebilirsiniz. Emin olun sizin için bir sonraki gün, ilk günden daha kolay geçecektir.
 



Üst