Mobil sektör öncüleri HTML5 vs Java

Ufuk5454

Taş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Gençler selam,
Mobil uygulama geliştiren biri HTML5 mi tercih etmeli yoksa Javamı ? Biliyorsunuz HTML5 gelişti artık birçok platforma destek veriyor. Birde yaptıgımız uygulama daha çok kullanıcı gözünden bakıldıgında görseli, efektleri canlı olanlar seviliyor. Javada bunu yapmak biraz zorlaşıyor. HTML5 ile güzel, efektif, görsel haznesi daha iyi uygulamalar ortaya çıkabilirmi ? yoksa direk "kanka sen native yaz boşver html5 felan" mı demeli

Admicos

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
1
bence hangisinde bilgin varsa onu dene ama HTML5'in cross platformluğu (Bilgisayarler için Electron, Android ve iOS'a başka şeyler var diye biliyorum) çok iyi.
Ama direk bir site yaparsan (electron falan kullanmadan) iOS'ta kötü gözükebilir diyorlar (css biraz bozukmuş galba ios safaride ama) o yüzden onları falan da dikkate al.

Themis

Taş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Safariye göre yazıldıgında css bozuk olmaz sonucta webkit diye hatırlıyorum yani çözülebilicek hatalar ben şu an mobil platform için bir site tasarımı kodluyorum html5 ve css3 le beraber bir dizi film teması ve mobile app'dan hiçbir farkı yok hatta optimizeleri yapilirsa native ve javayı geçebilir diye düşünüyorum ancak şu an en iyisi java gene yani html5 in biraz daha ekmek yemesi lazim..

Waffleinstein

şüşko insan
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
Safariye göre yazıldıgında css bozuk olmaz sonucta webkit diye hatırlıyorum yani çözülebilicek hatalar ben şu an mobil platform için bir site tasarımı kodluyorum html5 ve css3 le beraber bir dizi film teması ve mobile app'dan hiçbir farkı yok hatta optimizeleri yapilirsa native ve javayı geçebilir diye düşünüyorum ancak şu an en iyisi java gene yani html5 in biraz daha ekmek yemesi lazim..
-webkit'in süper gücü tartışılmaz ancak bende nedense sorun çıkartıyordu. Ama ne mutlu çalışır bir yolunu bulduysan.