Yardım Modem Arayüzü Şifresini Unuttum (Huawei Modem, SuperOnline)

AtomyTR

yerli webtoon & manga destekçisi
Grafiker
Emekli
En iyi cevaplar
19
Merhabalar arkadaşlar, bugün hiç tahmin etmediğim şekilde bir sorun yaşadım.

Modem arayüzüne girmem gerekiyor ve girmeyi denediğim zaman ise şifremin yanlış olduğunu söylüyor. Şifremi ise çok uzun zaman önce değiştirmiştim. Neredeyse aklıma gelen her şeyi yazdım ancak maalesef.

Modemin arkasında iğne deliği gibi bir şey varmış, ince bir şey ile oraya tıklayınca modem fabrika ayarlarına dönüyormuş ancak daha önce bu tarz bir şey yapma ihtiyacım olmadığından ek olarakta pekte bilgim olmadığından tırstım denebilir. Müşteri hizmetlerini aramak istedim ancak kapalı. Araştırmama rağmen istediğim şekilde bir çözüm bulamadım, bilen arkadaşlar yardımcı olabilirler ise çok sevinirim.

Kovalski

Hayalet Avcısı
En iyi cevaplar
0
Modemi resetle kesin çözüm, hiçbişey olmaz arada canım sıkılınca modemi resetliyorum ben :D

Progr4mm3r

Running in the memes
En iyi cevaplar
0
Modemin deliğine kalem ucu, iğne gibi ince bir şey sok, 5-10 saniye beklet. Modemin şifresi ve adı modemin altındaki bilgilere geri dönecek. Modem paneline giiriş şifren de internet sağlayıcının default şifresine dönecek. Bu işlem sırasında sorun yaşamazsın çoğu modemde, ancak modemin ayarlarında ttnet veya superonline kullanıcı adını tekrar sorabilir, çok eski modemlerde soruyordu sanırsam.

AtomyTR

Grafiker
Emekli
En iyi cevaplar
19
Reset tuşuna bastım modem arayüzüne girdim fakat aynı hata ile karşılaştım.

Progr4mm3r

Running in the memes
En iyi cevaplar
0
Reset tuşuna bastım modem arayüzüne girdim fakat aynı hata ile karşılaştım.
Hangi internet sağlayıcısını kullanıyorsun? edit: superonline
Hangi kullanıcı adı ve şifresini deniyorsun?
Modeminin markası ve modeli nedir? edit: Huawei'nin hangi modeli?

Bycakr

Ağır Eleştirici
En iyi cevaplar
1
Merhaba hocam, genel olarak modemin arkasında yazar fakat sen ilk girişte şifreyi %99 değiştirmiş oluyorsun.
İnternet sağlayıcısı hiçbirşey diyemez.
Modemin arkasında ufak bir boşluk var iğne ile 15 saniye basılı tut tüm ışıklar sönücektir. Daha sonrasında 191..... li pv4 ipni url kısmına girip, admin superonline artık neyse giriş yapabilirsin. Kurulumu yapman için ttnet gibi kullanıcı adı şifre vermişlerse onu bilmek zorundasın.Öğrenmek için müşteri hizmetleri yardım edecektir.
Kolay gelsin :) Modemı sıfırlarken 15 saniye civarı tutmaya özen göstermelisin. Kendinden ışıklar sönecektir.

Progr4mm3r

Running in the memes
En iyi cevaplar
0
Superonline
admin - superonline
Resimi internetten buldum. Tıpa tıp aynısı.
Ben de aynı modemi kullanıyorum, admin - superonline reset attıktan sonra bende işe yarıyor. Sanırım reset fabrika ayarlarına geri döndürmedi. Reset attıktan sonra ışıklar tamamen kapanıyor değil mi? Bir kere daha reset atabilir misin?

Bycakr

Ağır Eleştirici
En iyi cevaplar
1
Ben de aynı modemi kullanıyorum, admin - superonline reset attıktan sonra bende işe yarıyor. Sanırım reset fabrika ayarlarına geri döndürmedi. Reset attıktan sonra ışıklar tamamen kapanıyor değil mi? Bir kere daha reset atabilir misin?
Hocam modemlerde basılı tutma süresi 15 saniye diye biliyorum ve ışıklar sönmeden kestiğinde hiçbirşey olmayacaktır. Arkadaş yanlış basmış olabilir yani saniye açısından. Şimdi kullandığım modemde otomatik kurulum var Türktelekomun verdiği artık k.adı şifre vermenize gerek kalmıyor. Böyle modemler kullanmalısınız.

Progr4mm3r

Running in the memes
En iyi cevaplar
0
Hocam modemlerde basılı tutma süresi 15 saniye diye biliyorum ve ışıklar sönmeden kestiğinde hiçbirşey olmayacaktır. Arkadaş yanlış basmış olabilir yani saniye açısından. Şimdi kullandığım modemde otomatik kurulum var Türktelekomun verdiği artık k.adı şifre vermenize gerek kalmıyor. Böyle modemler kullanmalısınız.
Türk Telekom kullanmıyorum, Superonline kullanıyorum. Fiberi destekleyen elimdeki tek modem Superonline'ın sağladığı Huawei ve şu ana kadar bir sorununu görmedim, memnunum. Modemlere de ayrıca ücret ödemek istemiyorum zaten kurulum ücreti altında iyi paralar gidiyor

AtomyTR

Grafiker
Emekli
En iyi cevaplar
19
Hepinize teşekkür ederim. İğneyle bastırdım yaklaşık 1 dakika bekledim ve parmağım baya acıyor..
Modem arayüzüne girebildim sorun yok :)

Bycakr

Ağır Eleştirici
En iyi cevaplar
1
https://forum.gamer.com.tr/konu/modem-formatlama-ve-kurulum-basamaklari-l-bycakr-l.369790/
Konusu detaylı şekilde kurulmuştur, girip inceleyebilirsiniz.
Türk Telekom kullanmıyorum, Superonline kullanıyorum. Fiberi destekleyen elimdeki tek modem Superonline'ın sağladığı Huawei ve şu ana kadar bir sorununu görmedim, memnunum. Modemlere de ayrıca ücret ödemek istemiyorum zaten kurulum ücreti altında iyi paralar gidiyor
Abartmak istemiyorum fakat, internetimi iptal edip 1 hafta boyunca türktelekomun telefonları açmayıp daha sonrasında açtığımda beleş modem ve telefon + interneti 50 tl gibi bir miktara aldım sözleşmeli olarak senelik :)

Progr4mm3r

Running in the memes
En iyi cevaplar
0
https://forum.gamer.com.tr/konu/modem-formatlama-ve-kurulum-basamaklari-l-bycakr-l.369790/
Konusu detaylı şekilde kurulmuştur, girip inceleyebilirsiniz.

Abartmak istemiyorum fakat, internetimi iptal edip 1 hafta boyunca türktelekomun telefonları açmayıp daha sonrasında açtığımda beleş modem ve telefon + interneti 50 tl gibi bir miktara aldım sözleşmeli olarak senelik :)
Yıl sonuna doğru taahhüt dolacak, kampanyalarına göre bakmayı düşünüyorum. Tavsiye için teşekkürler ^^