Multiplayer'da Faction Home Savunma Güçlendirme Dersleri

Kaan697

Vae Victus
En iyi cevaplar
0
Önce /f create [isim] komutu ile klanı kurun. Daha sonra evinizi yapın ve /f autoclaim ile her yeri gezin.
/f sethome ile evi belirleyin daha sonra

Güçlendirme için upuzun duvarlar yapın. Büyük bir alana değil küçük ama uzun bir alana yapın evinizi.

Dağlık bir bölge bulmalısınız daha sonra buna benzer bir klan kalesi yapın :

Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.

Evet bu şekil bir kale yaptınız. Dediğim gibi dağlık bir alana yani tüm bölgeyi görebilen ve ulaşılması daha zor.

Peki ya dağı tırmananlar için nasıl önlem alabiliriz ?

Evet resimden de anlaşılacağı gibi dağın üstüne bir platform yapın üstüne bir duvar çekip aşağıya su akıtın.
Böylece taarruz eden düşman sudan yukarı çıkacak siz onu oklar ile öldürene kadar duvarı geçmeye çalışacak fakat duvarı 3 bloktan yüksek yapacağınız için geçemeyecek.

Uzun kuleler yapın böylece düşmanları saklandıkları yerden vurabilir ve gözetleme yapabilirsiniz.

Ayrıca kapıları çift yapın böylece ender incisi ile geçişler engellenir.

Kaleyi bölümlere ayırın :

1. Ana kule (Gözetleme ve nişancılar için)
2. Köprü (Ana Kale fethedilirse Ana Kule'ye kaçılır ve köprüler dar olduğu için Ana Kule kolay savunulur)
3. İkincil kule (Gözetleme ve nişancılar için)
4. İkincil surlar (Büyük savunma surları tırmanılamaz ve aşılamaz)
5. Ana kale (İkincil surların kaybedilmesi durumunda gidilecek bölge)
6. Sığınak (Ana kulenin derinliklerinde küçük bir mağara. İçeride yiyecek ve silah olmalı. En son savunma kaybedilir ise buraya kaçılır ve büyük erzakları sayesinde hayatta kalma için ideal bir yer olur)

Evet Arkadaşlar bu güzel bir faction savunması için hazırlanmıştır.

*Ender incisi kullanılan bir server ise kalenin üstü cam ile kapatılmalıdır.
**Eğer klanınızda bir redstoner var ise ona otomatik ok atar ve ateş topu makineleri yaptırın ayrıca etrafa derin çukurlar kazarak redstone tuzakları oluşturun
***İsterseniz kaktüs savunması kurun :

Ben uzun faction tecrübelerim ile bunları hazırladım. Bu bir savunma rehberidir. Kalenin alt katlarına dilediğiniz gibi evler yapın süsleyin. İsteyen bununla yetinmeyip daha fazla kule köprü ve daha uzun surlar yapabilir fakat çok geniş olmasını tercih etmem savunmanızda gedik açılır ise kale çok büyük olacağından yetişemeyebilirsiniz.

TheSunLight

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
İstediğin şeyleri söyle ben sana daha ayrıntılı hazırlayayım mesela evin varsa resmini at ben de doğruları göstereyim.
Biz Savunmadan Çok Nethere Gidip Blaze Spawneri Arıyoruz Claim Atıyoruz Mekan HAZIRLAYIP KASILIYORUZ :) Ama Bazı Serverlerde Yapıyoruz Bunu Tabletten Giriyorum Pcye Gecersem Resim Atarım.

LegendofAnatolia

Kaptan Penguen
En iyi cevaplar
0
Bence gereksiz olmuş bildiğin düz yere dik kaleni üstünüde camla kapa kimse içeri gelemez. Boşu boşuna savuncam kaktüs dikcem su akıtcam bunlar boş işler :D Hatta kalenizi camdan yapın dışardakinlere el sallarsınız

ManiacH

Marangoz
En iyi cevaplar
0
O değilde kale savunma gibi bir şey kalmadıki artık . Bi adam gelir factionunuza adamlari kalenize çeker oldu bitti . Spawnkill atar alirlar . Emek gitti . Ama Kaan arkadaşımız gayet güzel bir çalışma yapmış beğendim . Eskiden bizimde böyle bi kalemiz vardi . Tuzakli Muzakli kaktüslü . Dağın tepesinde uçtaydi punch 2 yay ile düşürüyoduk adamlari :)

-------------------------

Ya da bi klan ormana gelir dolaşır . Sonra ölünce sövüp çıkarlar serverden . Genelde bu olur . 1 taraf yapmasa mutlaka diğer taraf yapar.

Kaan697

Vae Victus
En iyi cevaplar
0
Todeskes gereksiz mesajlar ile konuyu kirletiyorsun rapor edildin ayrica isteyen olabilir.

AlicanTrn

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Gayet Güzen Anlatım,Yakında Bende Factions Açıcam,Beyler Sizce Ateş Açsammı .. Açmasammı Odun Yanmaları İçin ? Yada TNT :D