Myth of Ages | Minecraft Rol Sunucusu Projesi - Site Aktif!

Lynax

Marangoz
En iyi cevaplar
0
Bazı konularda biraz değişikliğe gideceğiz, aklımıza ve kulağımıza yeni fikirler geliyor. İlgilenen herkes için teşekkür ediyorum. Sistemler hakkında pek fazla bilgi buradan vermek istemiyorum, çalışmalar son hızla devam ediyor. Bugün sunucu hikayesinin temellerini attım ve yarısını bitirdim. Zaten sürekli belirttiğim gibi;
Devamını siz sevgili oyuncular getireceksiniz.

Kısa zaman içerisinde web sitemizde ve forumda görüşmek üzere!

bu arada build konusunda yardımcı olacak son bir kaç kişi arıyoruz, bu konu hakkında skype adresimden bana ulaşabilirsiniz.
[DOUBLEPOST=1405199823,1405199591][/DOUBLEPOST]Ayrıca konu 10 gün içerisinde neredeyse 2.000 kadar bir görüntülenmeye tanık oldu. Bu yüzden tüm takipçilerimize şahsi teşekkürlerimi iletiyorum.

Pr1sonsoul

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Bazı konularda biraz değişikliğe gideceğiz, aklımıza ve kulağımıza yeni fikirler geliyor. İlgilenen herkes için teşekkür ediyorum. Sistemler hakkında pek fazla bilgi buradan vermek istemiyorum, çalışmalar son hızla devam ediyor. Bugün sunucu hikayesinin temellerini attım ve yarısını bitirdim. Zaten sürekli belirttiğim gibi;
Devamını siz sevgili oyuncular getireceksiniz.

Kısa zaman içerisinde web sitemizde ve forumda görüşmek üzere!

bu arada build konusunda yardımcı olacak son bir kaç kişi arıyoruz, bu konu hakkında skype adresimden bana ulaşabilirsiniz.
[DOUBLEPOST=1405199823,1405199591][/DOUBLEPOST]Ayrıca konu 10 gün içerisinde neredeyse 2.000 kadar bir görüntülenmeye tanık oldu. Bu yüzden tüm takipçilerimize şahsi teşekkürlerimi iletiyorum.
böyle bir sunucunun emeğinin karşılığı bu ne yapsınlar :D

Lynax

Marangoz
En iyi cevaplar
0
Şimdi şöyle, site neredeyse hazır.

Uğraşıyorum, devam ediyorum. SA-MP sunucularını baz alıyorum. Bilirsiniz temel komutlar, hepsi şu an tamamdır, mevcut. /b'ydi /s'ydi yani. Konuşma komutları filan.

Ayrıca çok farklı bir olay yaptım/yazdım. Minecraft chatbox fazla kısıtlı biliyorsunuz. Dolayısıyla kısa bir emote ile kısa bir cevap verildiği taktirde sıkıntılar yaşanabiliyor.
(Özellikle sunucu kurmak isteyenler için paylaşıyorum. Eheh, gördüğünüz herşeyi kopyalıyorsunuz; bunu da kopyalayın. Length'ini almanız gerekiyor, algoritması böyle çıkıyor.)

Bu sayede chat'te ki çöp satırlaşmanın önüne geçeceğim. Daha önce konuda yazdım mı hatırlamıyorum ama görsel paylaştığımı zannetmiyorum bu konu hakkında.
Bu sunucu için küçük, oyuncular için büyük olan küçük sistem, site ve forum açılıncaya kadar paylaşacağım son sistem bilgisidir.

Kod:
"/me gülümser.
Tamam."
İki satır alıyorken, (/me gülümser. "Tamam.") şeklinde kesme işareti içerisine aldığınız her şey beyaz gönderiliyor.

Ozonor

Sudan Çıkmış
En iyi cevaplar
0
Emote sistemi daha güzel olabilirdi rengini sevmedim ben ayrıca neden emotenin başında (hareket) tarzı bi yazı yok onun yerine yıldız var

Lynax

Marangoz
En iyi cevaplar
0
Emote sistemi daha güzel olabilirdi rengini sevmedim ben ayrıca neden emotenin başında (hareket) tarzı bi yazı yok onun yerine yıldız var
Öncelikle teşekkür ederim, şöyle ki aslında Ultima Online'da olduğu gibi sarı yapmak isterdim. Fakat sarı parlak bir renk olduğu için zamanla göz yorabiliyor. Bu konu üzerinde hatta durmuştum kısa bir müddet. Lakin inanın belli bir süre sonra göz yorabiliyor. Bu yüzden yıllardan beri başka bir rol platformunda kullanılan rengi tercih ettim.

[HAREKET] olmasını gerektiren bir durum yok. Boşu boşuna etrafta vurgulu "Hareket" kelimesini görmemize hiç gerek yok. Unutmayın ki burası bir rol sunucusu ve oyuncular emote'un ne olduğunu bilecek. Şayet [HAREKET] Ozonor gülümser. ile * Ozonor gülümser. arasında hiçbir fark yok. Aksine çok daha temiz, akıcı ve sade bir görünüme sahip. Tekrar ediyorum burası bir rol sunucusu ve zamanı gelecek 4-5 kere alt alta [HAREKET] yazısını gördüğünüz taktirde ortaya çok komik bir görüntü çıkacak. Zaten "[HAREKET]" kullanan bir sunucu varsa, muhtemelen plugini bir yerden almıştır ya da yeni nesil bir rol sunucusudur.

Resim JPG görünüme sahip, emote renk seçimimiz olan renk ise JPG olmasıyla beraber kalite kaybı yaşıyor ve renkler dağılıyor. Şu an mor olan rengi oyun içerisinde çok temiz bir görünüme sahip. birçok blok üzerinde denedim ve hiçbir renk karışıklığı yaşanmıyor. Aksine emote satırları çok daha ön plana vurgulanıyor.

Son düzenleme:

Ozonor

Sudan Çıkmış
En iyi cevaplar
0
Forum için daha ne kadar bekleyeceğiz[DOUBLEPOST=1405340589,1405340352][/DOUBLEPOST]Birde karakter isimleri isim_soyisim yerine isim soyisim olsa alt tire hoş görünim vermiyo

Lynax

Marangoz
En iyi cevaplar
0
Forum için daha ne kadar bekleyeceğiz[DOUBLEPOST=1405340589,1405340352][/DOUBLEPOST]Birde karakter isimleri isim_soyisim yerine isim soyisim olsa alt tire hoş görünim vermiyo
Merhaba Ozonor.
Forumdan yana hiçbir sıkıntı yok. Aslında bakarsan hemen şu an bile açabilirim. Geçtiğimiz hafta yanlış hatırlamıyorsam perşembe günü sitenin bir haftaya açılacağını söylemiştim. Açıkçası o günden bu yana site ile pek ilgilenemedim. Pluginler ve harita üzerine yoğunlaştık. Fakat inanın siteyi bir an bile boş bırakmadım.

Anlattığım gibi sadece forum değil, beraberinde küçük bir sitemiz var. Bu site dinamik sistemlere sahip olacak ve php ile yazılıyor. Tam sayı veremem tam aklımda değil fakat birden çok mySQL veritabanımız var. Dolayısıyla siteyi açmakla kalmayacağız, en mantıklı hosting şirketini bulmamız gerekiyor. Beraberinde karakter başvurusu sistemi yapıyoruz, önce ki mesajlarımda kalıntılarına rastlayabilirsiniz. Elimle küçük bir blog sayfası yazdım. Bunlar gibi küçük ve kolay fonksiyonları olan bir site yapıyoruz. Tüm bu olanlara biz yöneticilerin ulaşabileceği bir admin paneli yazıyoruz. Tasarımları çoktan bitti, şu an yazma kısmındayız.

Demek istediğim şu ki, perşembeye yani bugüne göre yarına yetişmese bile, 3 gün sonra açarız yani çokta büyük bir dert değil. Fakat bir işi yapıyorsam, şahsım adına konuşuyorum o iş en iyisi olmalı. Biz de bunun için uğraşıyoruz.

Bekletiyoruz... Gözünüz kapalı bekleyebilirsiniz. Beklediğinize fazlasıyla değecek. Elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz.

Bu sistemde eskisi gibi 2 km yazı yazıcak mıyız?
Hayır, en mantıklı hale getirdim.

KaanGunlu

Işık Taşı Madencisi
En iyi cevaplar
0
Sistemsel savaş yasak olsun (10-15 kişilik savaşlar haricinde) Faction mu yapıyoruz Rp mi belli değil.

Lynax

Marangoz
En iyi cevaplar
0
Sistemsel savaş yasak olsun (10-15 kişilik savaşlar haricinde) Faction mu yapıyoruz Rp mi belli değil.

İki grup olduğunu düşünelim. Örneğin sol tarafta 2, sağ tarafta 4 kişi var. Hiçbir şekilde orada bir savaş çıkamaz. "Peki ya hiç mi savaş olmayacak?" Olacak fakat şöyle ki;
1-) Mantıklı sebep.
2-) İki tarafında en azından 3 kişi olması gerekir.
2v4 olduğunu düşünün; bir tarafın 3. kişisi eksik. 4v6 olduğunu düşünün; iki taraftada 3 kişi var değil mi? O zaman mantıklı bir sebebiniz olmalı.
2'ye 4'üz, karşılaştık; hiçbir şey yokmuş gibi geri mi döneceğiz? Hayır; eksiklik durumlarında yapacağınız dövüşlerin(ya da savaş mı diyelim?) rolsel gerçekleşeceğini bilmenizi istiyorum. Hatta yeterli sayı varken bile karşı tarafla anlaşıp bu işi role dökmeniz mümkün. Unutmayın ki, ağır bir rol sunucusunda oynuyorsunuz ve mümkün olduğunca her olayı role dökmeniz şart. Zaten rollerde ki anlaşmazlıkları çözebilmek için /zar gibi yardımcı komutlarımız olacaktır.
Unutmayın ki kurallar belli değil, eklemeler-çıkartmalar olabilir.

Mevcut konuda zaten bundan bahsetmiştim. Tamda düşündüğün gibi olacak. Deathmatch gibi bir durum sunucuda söz konusu değildir.

Lynax

Marangoz
En iyi cevaplar
0
Umarız ki bir aksilik çıkmaz diyerek cümleye başlamak istiyorum.

En başından beri her zaman yanımızda olan arkadaşlara binlerce kez tekrar teşekkür ediyorum. İnanın bizim kadar siz de çalışıyorsunuz bu proje için. Desteklerinizi hiçbir zaman eksik etmediniz. Biz de size emeğinizin karşılığını vermeliyiz.

Üzerinde hala çalışıyoruz, bir takım eksiklikler mevcut.
Size şunun kesinliğini verebilirim ki, web sitemiz ve forumumuz, 21 Temmuz, Pazartesi - 22 Temmuz, Salı günleri içerisinde belli bir saatte açıklanacak ve online olacaktır. Elimizden gelenin en iyisini yapmak için uğraşıyoruz.

Bu süre zarfında yapacak pek bir şeyiniz yok gibi gözükse de, tüm destekçilerimizden isteyeceğim şey, bize referans olmanız ve desteğinizi esirgememeniz.

Herkese çok teşekkür ediyorum.

Denizay22

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Umarız ki bir aksilik çıkmaz diyerek cümleye başlamak istiyorum.

En başından beri her zaman yanımızda olan arkadaşlara binlerce kez tekrar teşekkür ediyorum. İnanın bizim kadar siz de çalışıyorsunuz bu proje için. Desteklerinizi hiçbir zaman eksik etmediniz. Biz de size emeğinizin karşılığını vermeliyiz.

Üzerinde hala çalışıyoruz, bir takım eksiklikler mevcut.
Size şunun kesinliğini verebilirim ki, web sitemiz ve forumumuz, 21 Temmuz, Pazartesi - 22 Temmuz, Salı günleri içerisinde belli bir saatte açıklanacak ve online olacaktır. Elimizden gelenin en iyisini yapmak için uğraşıyoruz.

Bu süre zarfında yapacak pek bir şeyiniz yok gibi gözükse de, tüm destekçilerimizden isteyeceğim şey, bize referans olmanız ve desteğinizi esirgememeniz.

Herkese çok teşekkür ediyorum.
Konuyu şimdi gördüm, ve çok beğendim. Konsept çok hoşuma gitti. /me kullanımıda güzel olmuş. Size projenizde başarılar diliyorum.