Nasıl başladı?

MegaCrafter

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Çoğu konuda "Noob'tan pro olmak" veya "Sevdiğiniz sevmediğiniz şeyler" veya "tuttu tutmadı" gibi şeyler çıkıyor. Ben ise size şunu sormak istiyorum. Minecraft maceranız nasıl başladı? Ayrıca MinecraftTürk forumuna kayıt olmak nereden aklınıza geldi? İlk ben cevap vereyim sonra siz devam ettirin.

Minecraft'a nasıl başladım?
Eskiden SüperCan diye bir oyun vardı. Onu televizyonda görüp oynamak istedim. Sonra onda bir bölümü geçemeyince internete yazdım. Youtube videosu olarak "F5 ile SüperCan keyfi" vardı. Onu açıp izliyordum ki sağda "F5 ile Minecraft Keyfi" diye bir video daha vardı. O zaman Minecraft'ın ne olduğunu bilmiyordum. Ne olduğunu merak edip baktım. Hoşuma gitti ve indirip oynadım. 100 blok yüksekliğinde, duvarları tamamen ışıklı balkabağından yapılmış, içi tamamen boş bir bina yaptıktan sonra da aşırı hoşuma gitmişti ve oynamaya da devam ettim.

MinecraftTürk forumuna neden kayıt oldum?
Dediğim gibi hep böyle binalar yapıyordum. Multiplayer oynamak aklımın ucunda bile değildi. Bir gün Fare Düşmanı abimizin bir videosuna denk geldim. NoMercyMC sunucusunu gösteriyordu. Orası da hoşuma gidince sunucuya girip oynamak istedim. Oradan sonra bir sürü sunucuda oynadım. Direk aklıma başka bir sunucu kurmak geldi. O da para istediği için ve biz fakir olduğumuz için pek başarılı olmadı. Ben de yetkili olarak biraz bu tadı almak istiyordum. Bu forumun alımlar bölümünü sürekli takip etmeye başlamıştım. Bir hesabım yoktu o zaman. Bazı konularda Skype hesabımızı biz veriyorduk ya? İşte o konulardan biraz çoğalmıştı ve ben de kayıt olmak istedim. Ondan sonra Skript ve Plugin yazanlara imrenmeye başladım. Yavaş yavaş Java öğrendim ve işte 2 yıl böyle geçti.

Sizin de hikayelerinizi merakla bekliyorum! :D

Jacops

Bedrock Kaşifi
En iyi cevaplar
0
Minecraft'a nasıl başladın?
İnşaat yapma oyunları arıyordum o zaman yıl 2012 youtuba yazdım hani en iyi inşaat oyunları.
Sonra minecraft'a villa yapımı diye video vardı kanalın ismini unuttum.
Ondan sonra kendi fikirimce ev falan artık aklıma geliyorsa onu yapıyordum biri bitiriyor diğerine geçiyordum. :)
Creativeden sıkılınca survivala başladım hayatta kalma mücadelesi çok güzeldi ama ölüyordum bir türlü gelişemedim ondan sonra yine youtube sayesinde oyunu kavradım derken tek başına oynamaktan sıkıldım.
Oyunu türkçe yapıyordum o zamanlar ingilizcem yok tabi.:D
Sonra baktım çoklu oyuncu kısmı fare ile bastım bir şey yok oyuna böyle başladım. :D
Buraya kayıt olmamdaki amaç sunucu bulmaktı. :D
Buradaki bulduğum sunucular.

• GanstaCraft
  • EvrimCraft
  • Bir tane survival vardı unuttum :D

Sonra işte oyunlarda hacklar trollar arttı bende iyice soğudum minecraft eskiden güzeldi.

MegaCrafter

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Bir şeyi eklemeyi unutmuşum. Ben de sadece Creative oynamadım. Foruma kayıt olduğum zamanlarda modlu survival oynamak istiyordum ve ilk konularım da bunlarla ilgili sıkıntılarımdan ibaretti.

ShiodomeMiuna

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
11
Zamanında, 11 yaşında minecraft'a transformice'de film çeken birisinin (Aulok'tu galiba) oynamasıyla merak saldım. Ilk başladığım gün kendime komut ile level verip Fenerler ile yere "BATIKAN" yazmıştım. (Kendi adım)

Forum Minecrafttürk'e neden kayıt oldum?
2014 yılında, 12 yaşımda minecraft'ta skript yazmaya başlamıştım. Bayağı acemiydim ve Skriptlerimin yararlı olmasını umarak bu foruma kayıt oldum. tabii ki yararı olmadı :D Çünkü paylaşamayacağım kadar kişisel şeyler yapmıştım. Troll eşyaları olsun, Uzay silahı olsun (tabii ki bunu paylaştım, googlede aratıp bulabilirsiniz)
Böyle skriptler yazmıştım, sorunlarım olduğunda ise buraya yazmıştım, burada yardımcı olan çok kişi vardı, hala buradalarsa onlara buradan teşekkürümü iletmek isterim.

BraveHero

Dobloyu n'aptın
En iyi cevaplar
1
Sadece merak :C
Hamachili ve AxiTR sunucu reklamları yapmak için.. lksdaşlfkaşsdfads
(Eskiden kullanıcı adım FusionCraft idi. Yeni hesap açmadan bu hesabın ismini değiştirdim)

turkler

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Minecraft:
7 yaşında internetteyken ''Modlanabilir Oyunlar'' yazmıştım.Minecraft'ı görünce adına saçma demiştim.Sonra oyuna aşık olmuştum.

Foruma kayıt olma nedeni:
Modları banlatabilmek için euheuheuheuehue.

mustafaxxk

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
3 mü 4 srnr mi nr oldu okuldan kacar internete giderdik orda 2 3 cocuk oynuyoda oyunun ismini gördüm internette izledim videıları falan ilk başta garip garip şiyler yapıyodum ev gibi falan sonra skydaz mı ne modları gördüm ilk clay soldier kullandım tabi daha önce falan redstond seviyodum evlerden redstone gecmiştim :D pistonlu kapılar falan beni en cok şok eden şeyde repaeter ların yönü varmış ben bazen calısır bazen calısmaz saniyodum sonra işte clay soldier indirdim arena falan yapık savaştırıyordum sonra redstone videoları izledim forge ögrendim modpack falan galacticcraft buildcraft neydi be sonra serdar abi gördüm teorik redstonecu o beni komut bloklarını alıştırdı tabi onlinedada sonoyuncu falan oynuyoduk sonra işte biraz java ögrendik hep bilgisayara bi merakım vardı mc de sunucu filan kurmaya basladık skript beni sok etti bu kadar kolay kodlama işte 1 ay öncede foruma üye oldum :D

mustafaxxk

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Paylaşıma Başladıgım tarih 1 ay önce diger facbook la giriş yapıyom kayıt tarihini bilmiyom ama 1 ay bile olmada aktif olmama

D6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Epoxhis_Hakan

Marangoz
En iyi cevaplar
0
Minecraft'a Nasıl Başladın-
Birgün yaş 8 internette dolaşırken bir videoya tıkladım kazara oda Minecraft'mış, eh izleyim dedim oyun çok ilgimi çekti,yabancı videosuydu abime sordum dedim abi bu oyunun ismi ne? (Video'da survival games oynuyordu sanırsam) Abimde başka bir isim anlamıştı :D 1 yıl geçti sonra ve videolar iyice yoğunlaştı, lehamamı filan izleye izleye bende oyuna başladım.

MC Türkiye Forumu'na Nasıl Katıldım-
2 yıl önce kendime arkadaş aramak için rastgele, ve iyike geldiğim bir forumdur kendisi, hala da aktif olarak kullanıyorum kendilerini, küp sanatı skinler filan çok ilgimi çekiyor forumda'ki.

BurnerTroll

Doktor, sadece doktor.
En iyi cevaplar
0
Birçoğu gibi sunucu reklamı için girmişt...

Zamanı burada yavaşlatıp Quicksilver etkisi yapalım. Açtığım sunucu hamachiliydi (veya portluydu tam hatırlayamadım ama kısaca dandik olması için bile çok yolu vardı) ve oyuncu arıyordum. Vasat bir spawnı vardı ve o zamanlar World Edit'ten gram anlamazdım, sunucuya ortak bir okul arkadaşım vardı. (Bir tane world edit komutu öğrenmişti ve sorduğumda söylememişti ona da selam olsun.)

...im ve elbette bu hesabımdan önce başka hesabım vardı ve inanılmaz saçma bir kullanıcı adı seçmiştim. Hangi kafayla seçtiğimi de bilmiyorum, "next next next install" nesli olduğumuz için atlamak için bir şeyler yazmıştım. 2012'de kayıt olmuştum.

Velhasılı, forumda mükellef bir süre takılan herkesin yolu "Konu Dışı-Genel" bölümünden geçecek. Girenin sağ çıkamadığı bir dünyada yaşıyoruz nasılsa.

I

Iskefiyeli18

Ziyaretçi
Nerede gördüğümü hatırlamıyorum, indirdim. Oyun bey sağolsun jungle biyomunda yaprakların ortasında spawnladı beni. Blok kırmayı da bilmiyordum yarım saat çıkamadım.
Foruma da shaders mod ile ilgili yaşadığım bir sorunu halletmek için geldim. Halledemedim.
Çok uzun zaman sonra tekrar geldim aynı konudan dolayı. Hallettim bu kez. Ama kasıyordu, kullanamadım.
Sonra kaldım burda. Neden bilmiyorum.
Oyunu bıraktım sonra, @BurnerTroll abimin de dediği gibi Konu Dışı-Genel bölümü daha eğlenceli gelmeye başladı.
Sonra burayı eğlenceli yapan herkes birer birer öldü..
Hala buradayım çünkü ölmeyenler var.

DIO

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
En iyi cevaplar
0
Minecraft ile aslında tam olarak nasıl karşılaştığımı hatırlamıyorum. Yani YouTube'da takılıyordum bir yabancı sunucunun reklamını görmüştüm. Tam olarak O noktaya nasıl geldiğimi hatırlamıyorum. Yıl 2013'tü ve ben MegaMan - MegaMan X hastasıydım. Kısaca Atari tarzı oyunlara merak sarmıştım ve ROM olarak indirip indirip oynuyordum. O Sunucu reklamın da Minecraft'ın pixel yapılı bir oyun olduğunu görünce ilgimi çekmişti. Hemen Minecraft'ı arattım Google amcaya ve ilk bulduğumu indirip kurdum ve oyun açılmadı hata verdi. Bir kaç kez çözmek için farklı yerlerden indirip denedim ve sonunda oyun açıldı. Daha Minecraft'ın ''M''sini bilmezken direk Multiplayer'a atlayarak O sunucunun adresini yazarak bağlandım. Sunucuya girdiğimde bir kalenin içindeydim ve ilerlemek için ''W''ya basınca birden uçmaya başladım. Etrafıma bakınca birçok kişi havada uçuyordu ve kale olsun oyun olsun baya ilgimi çekmişti ve çok etkilenmiştim derken birden pat diye başladığım yere havadakilerle geri dönüp sabitlendim. Ne kadar ileri atılsam da başladığım yere geri dönüyordum. Neden mi? Çünkü daha sunucuya nasıl kayıt olacağımı bilmiyordum bu yüzden sürekli her ilerlediğimde sunucudan hata mesajı alarak başladığım yere geri dönüyordum sonunda sürem dolduğu için sunucudan atıldım ve pes ettim.
Liseye başlayınca da sınıfta çocukların Minecraft hakkında muhabbet ettiklerini duyunca direk atladım ve her Allah'ın günü öğle molasından sonra okulu kırarak internet kafeye giderek Minecraft oynadık ve böylelikle Minecraft'ı öğrendim.

Minecraft Türk forumuna neden kayıt oldum?
Artık arkadaşlarımla beraber oynayamıyordum ve evde tek başıma oynamaktan da sıkılmıştım. İlk girdiğim yabancı sunucu maceram aklıma gelmişti ve Türk sunucuları da olmalı diye düşünüp Google amcadan yardım alarak forumu buldum. Bir kaç sunucu bulup oynamaya başladım. Tanımadığım çocuklarla beraber oynayıp Skype ile tanıştım. Sonra neden foruma katılıp daha fazla kişiyle tanışmıyorum dedim ve katılmaya çalıştım ama katılamadım. Üye alınmıyordu nedense. Daha sonra bir sunucunun reklamını yapma göreviyle üye olma girişiminde bulundum ancak bu seferde Captchka gözükmüyordu. (Hani şu kayıt olma sırasında robot muyuz değil miyiz diye karışık harfler ve sayılar yazdığımız şey) Ne kadar denediysem de olmadı pes ettim. Aradan zaman geçti Minecraftı da bırakmıştım tekrar başlayayım dedim ve bu sefer kayıt olmayı başardım. :bayrak:

MegaCrafter

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Minecraft ile aslında tam olarak nasıl karşılaştığımı hatırlamıyorum. Yani YouTube'da takılıyordum bir yabancı sunucunun reklamını görmüştüm. Tam olarak O noktaya nasıl geldiğimi hatırlamıyorum. Yıl 2013'tü ve ben MegaMan - MegaMan X hastasıydım. Kısaca Atari tarzı oyunlara merak sarmıştım ve ROM olarak indirip indirip oynuyordum. O Sunucu reklamın da Minecraft'ın pixel yapılı bir oyun olduğunu görünce ilgimi çekmişti. Hemen Minecraft'ı arattım Google amcaya ve ilk bulduğumu indirip kurdum ve oyun açılmadı hata verdi. Bir kaç kez çözmek için farklı yerlerden indirip denedim ve sonunda oyun açıldı. Daha Minecraft'ın ''M''sini bilmezken direk Multiplayer'a atlayarak O sunucunun adresini yazarak bağlandım. Sunucuya girdiğimde bir kalenin içindeydim ve ilerlemek için ''W''ya basınca birden uçmaya başladım. Etrafıma bakınca birçok kişi havada uçuyordu ve kale olsun oyun olsun baya ilgimi çekmişti ve çok etkilenmiştim derken birden pat diye başladığım yere havadakilerle geri dönüp sabitlendim. Ne kadar ileri atılsam da başladığım yere geri dönüyordum. Neden mi? Çünkü daha sunucuya nasıl kayıt olacağımı bilmiyordum bu yüzden sürekli her ilerlediğimde sunucudan hata mesajı alarak başladığım yere geri dönüyordum sonunda sürem dolduğu için sunucudan atıldım ve pes ettim.
Liseye başlayınca da sınıfta çocukların Minecraft hakkında muhabbet ettiklerini duyunca direk atladım ve her Allah'ın günü öğle molasından sonra okulu kırarak internet kafeye giderek Minecraft oynadık ve böylelikle Minecraft'ı öğrendim.

Minecraft Türk forumuna neden kayıt oldum?
Artık arkadaşlarımla beraber oynayamıyordum ve evde tek başıma oynamaktan da sıkılmıştım. İlk girdiğim yabancı sunucu maceram aklıma gelmişti ve Türk sunucuları da olmalı diye düşünüp Google amcadan yardım alarak forumu buldum. Bir kaç sunucu bulup oynamaya başladım. Tanımadığım çocuklarla beraber oynayıp Skype ile tanıştım. Sonra neden foruma katılıp daha fazla kişiyle tanışmıyorum dedim ve katılmaya çalıştım ama katılamadım. Üye alınmıyordu nedense. Daha sonra bir sunucunun reklamını yapma göreviyle üye olma girişiminde bulundum ancak bu seferde Captchka gözükmüyordu. (Hani şu kayıt olma sırasında robot muyuz değil miyiz diye karışık harfler ve sayılar yazdığımız şey) Ne kadar denediysem de olmadı pes ettim. Aradan zaman geçti Minecraftı da bırakmıştım tekrar başlayayım dedim ve bu sefer kayıt olmayı başardım. :bayrak:
Tamamını üşenmeden okuduğum için kendimle gurur duyuyorum :D