-Nasıl İşlediğini Bilmediğiniz Şeyleri Sorun, Cevaplayayım-

Yeselectro

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Yanlış çevrilen Telefon numaraları niye hiçbir zaman meşgul çalmaz?
Sadece 'tek heceli' kelimesini söyleyebilmek için niçin dört hece kullanmaktayız?
Neden insanlar gökyüzünde 400 milyon yıldız var denildiğinde inandıkları halde, 'yeni boyalı' yazan yüzeyi elleriyle yoklarlar?
Niçin limonlu gazozların içerisinde bir sürü suni tatlandırıcı varken bulaşık deterjanında 'gerçek Limon suyu' kullanılmaktadır?
Işık 300.000 km/sn hızla yayıldığına göre karanlık hangi hızla çökmektedir?
Işık hızında giden bir arabada oturduğumuzu varsayarsak, farları (ışıkları) yakınca ne olur?
Niçin fare kokulu kedi maması yok?
Teflona hiçbir şey yapışmadığı halde teflon, 'tavaya' nasıl yapıştırılmıştır?
24 Saat açık denen benzin istasyonlarının kapılarında neden kilit vardır?
Eğer uçağın kara kutusu kaza anında parçalanmıyorsa neden bütün uçak bu kutunun üretildiği Maddeden yapılmamaktadır?
Neden bir Dakikalık saygı duruşları otuz beş saniyeyi geçmez?
Neden Otel tanıtım programlarındaki her otelde tava yakan bir aşçı bulunur? Tava yakmak iyi otel için bir ölçüt müdür?
Neden bir eliniz dolu iken diğer elinizle kilitli bir kapıyı açmak zorunda kaldığınızda, Anahtar hep elinizin dolu olduğu taraftaki cebinizdedir?
Neden Amerikan Salatası kutusunun üzerinde Türkçe "Amerikan Salatası" yazarken İngilizce "Russian Salad" yazar? Bu salata ABD-Rus ortak yapımı mıdır?
Neden taksi şoförleri seyir halindeyken kapılarını açıp sol ön lastiğe bakmaya çalışırlar? Otomobilde bir problem olduğunu fark etmişler ise bunun kaynağının sol ön lastik olduğundan nasıl bu kadar emin olabiliyorlar? ve neden daha sonra hiçbir şey olmamış gibi yollarına devam ederler, bir bakışla sorun çözülmüş müdür?
Neden erkekler bağrını açtıkça takozlaşırken, kadınlar seksileşir?
Neden kainat güzellik yarışması yapılmaktadır? Güzellik yarışmalarına diğer gezegenlerden de mi başvuru olmaktadır? Dünya güzeli neyimize yetmez?
Neden avukatlar ve doktorlar mesleklerini her ismi yazılı olan yere eklemektedirler? Avukat Ahmet ismini Av.Ahmet şeklinde yazarken temizlik görevlisi Ahmet ismini Tg.Ahmet şeklinde mi yazmalıdır?
Neden bir kimse tuvaletin yerini öğrenmek istediğinde "lavabo nerede" diye sorar? Amaç daha kibar olmak mıdır? Lavaboya sıçılır mı?
Neden filmlerde, dizilerde ve bilumum görsel medya araçlarında bilgisayar kullanan insanlar klavyeye bakmadan bilinçsizce ve olanca hızlarıyla abanırlar? Yoksa hala ms dos mu kullanırlar? Ve neden bilim-kurgu filmlerinde bile onca teknolojiye rağmen komut tabanlı programlar kullanılır, bu Windows'un ileride göçeceğine dair bir işaret midir?
Yüzmek zayıflatıyorsa balinalar nerede yanlış yapıyorlar?
Niçin falcıya gitmeden evvel randevu almak gereklidir? Geleceğimizi bilemez mi?
Eğer bugün Hava Sıcaklığı 0 derece ise ve yarın iki kat daha soğuk olacaksa, yarın hava kaç derece olacaktır?
Eğer bir şizofren diğer kişiliğini ölümle tehdit ediyorsa, bir rehinelik durumundan söz edilebilir mi?
Tabelacılar greve giderlerse, ellerindeki pankartlara bir şey yazabilirler mi?
Soyu tükenmekte olan bir hayvan, soyu tükenmekte olan bir bitkiyle besleniyorsa ne yapmalı?
Neden koyunlar yağmur yağdığında çekmezler?
Eğer bir kaplumbağanın kabuğu yoksa çıplak mıdır yoksa evsiz mi?
Vejetaryenler hayvan şeklinde krakerlerden yiyebilirler mi?
Eğer onları avlayamıyorsak bir turist mevsiminden nasıl söz edilebilir?

@The O.R.İ.O.N - operation
1-) Çünkü hatlarının veri alanları içinde öyle bir kayıt bulunmaz.
2-) ... O bir kelime tamlamasıdır. Bu yüzden.
3-) Kontrol etmek için. Elleri ile yapabildikleri tek şey bu.
4-) Hadi ama, birini içiyorsun, biri ile ise yıkıyorsun. İçtiğin şeyi sana beğendirtmeye çalışırlar.
5-) Karanlığın hızı yoktur. Karanlık ışığın arka-planıdır ve ışık fotonları ne zaman yorulur, yol almayı keserse arkaplandaki karanlık baş gösterir. Nanosaliselik bir akıştır bu. Hız değil.
6-) Göremezsin, ama solucan deliğindeysen far ışıkları su gibi akabilir.
7-) İnsanları rahatsız etmesin diye. Zaten o koku aromasını alamazsın. Farelerin terlerini enjekte etmek zorunda kalırsın, ki bu da ev ahalisini öldürmeye yeten bir zehirdir. (bkz: Afrika böcek ilacı)
8-) Teflon tava ile kaynaştırılmıştır.
9-) 24. saatin 1 dakikasından sonra kapatırlar. Kilit ise hırsızlık içindir.
10-) Uçak uçamaz ağırlığa gelirdi. Kaç katlı olursa olsun.
11-) Öğretmenlerin aptallığı.
12-) Tava yakmak her aşçının yapabileceği bir şey değildir. Bu yüzden, eğer aşçı tava yakıyorsa, tanıtımlarda mutlaka gösterilir. Yemeklerin kalite durumunu göstermek için.
13-) Şans.
14-) Ceasar (Sezar)'dan çıkmıştır bu salata. Salatanın çıktığı yer ise Rusya'mı Amerika'mı bilinmediğinden, ikisi de ayrıca kullanırlar.
15-) Genelde tekerlek kazası değil, çarpma korkusudur. Yavaşlatıcı tümsek yok iken "Tak" sesi gelirse birine çarpmış olabildiğini düşünerek bakarlar. Çarptıkları şey genelde solda kalır.
16-) Göğüsler ._.
17-) "Kainat" sadece kadınları cıvadan çıkarmak içindir. Biz buna "sidik yarışı" diyoruz.
18-) O sadece otorite takıntısıdır. Dr. yerine Doktor ve ya daha çok uzun yazan olabilir. (Doçent Yardımcı Profesör Doktor Çavuş Ahmet Galip gibi)
19-) Kibarlıktır evet :D .
20-) Abanmaları, izleyicilere gaz vermek içindir. "Siz de yapın" der gibi yapıp, izleyicilerin o hız nedeni ile az da olsa takıntılı (diziye vb.) olmalarını sağlar. Matrix mesela. Hayır, Windows ile alakası yok.
21-) İnsan ve balinaların beden boyutları çok ayrıdır. Balinalar bir şey yemeden sadece 50 dakika yaşayabilirken biz 10 gün yaşayabiliriz (su dahilinde). Onlar ayrıca denize sürekli sprem boşaltırlar, ki bunu insan ile karşılaştırınca ve biraz denklem yapınca, balinaların günlük verdiği kilo bizden fazladır (İnsanı boyutlarda).
22-) Saçmalğını daniskasıdır zaten falcılık. Eğer geleceği görebiliyorsan, bunu herkesin önünde yapmak yerine en kuytu yerlerde yapmamalısın (!).
23-) -4 derece. Bu durumlarda 2 kat dediğin için bunu ekleme yapıyorsun. Ama normal
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.
işlemlerinde farklı. Bu astroloji için bir kullanma aletidir.
24-) Rehinelikten söz edilemez, ayrıca kişiye "Hiçbir Anlamda" dokunmazlık verilir. Dokunulursa kişilik kayması olur, ve bu onun ölümüne yol açabilir.
25-) Eğer yasal ise evet.
26-) İkisi ayrılır ve DNA üretimi başlatılır. 5 yıl sonra eğer soyunda artış olur ise tekrar doğaya gönderilirler, fakat ayrı yerlerdelerdir.
27-) Yağ tabakaları.
28-) Evsizdir.
29-) Kendi tercihleri.
30-) Mevsimi yapan alan sahibinin görgüsüzlüğü diyebiliriz.
[DOUBLEPOST=1399197050,1399196811][/DOUBLEPOST]
Hava bu gün 0 dereceyse ve yarın iki kat daha soğuk olacaksa hava yarın kaç derece olacaktır?

Tavuk mu yumurtadan çıkar yumurta mı tavuktan? (eehhh)

Japon yapıştırıcıları her şeyi mükemmel yapıştırdıkları halde neden bulundukları tüpün içini yapıştırmıyorlar?

Baş harfi "N" olan hayvan var mıdır?

Bir köyde bir berber var sadece kendini traş edemeyenleri traş ediyor. Bu berber kendini traş eder mi?

Eğer kendini traş ederse kendini traş etmemesi lazım. Çünkü sadece kendini traş edemeyenleri traş etmesi gerekiyor. Eğer kendini traş etmezse kendini traş etmesi gerekir.Ee ne yapacağız şimdi?

:/

1-) Kısır döngü.
2-) Tüpün içinde teflonsal bir madde var (nanoteknoloji, incecik).
3-) Nandu (Kuş türü), Nar bülbülü (Kuş türü), Nehir yunuslar (memeliler), Nepal puması/kaplanı (Kedigiller)
4-) Adam ağır şizofreni hastasıdır. Fensel açıklaması bu olabilir.
[DOUBLEPOST=1399197155][/DOUBLEPOST]
:D
Biz küçükken nasıl bu kadar büyük olabiliyoruz?
Telefondan yazıyorum hatalı yazarsam ozurdilerim

Bu soru mantıksız.
Ama Maneviyat diyorsan, büyüklüğümüz de küçüktür.

Drag422

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Neden bir dakikalık saygı duruşları otuz beş saniyeyi geçmez?
Neden bir eliniz dolu iken diğer elinizle kilitli bir kapıyı açmak zorunda kaldığınızda, anahtar hep elinizin dolu olduğu taraftaki cebinizdedir?
Neden bir kimse tuvaletin yerini öğrenmek istediğinde "lavabo nerede" diye sorar? Amaç daha kibar olmak mıdır?
Yüzmek zayıflatıyorsa balinalar nerede yanlış yapıyorlar?

Soyu tükenmekte olan bir hayvan, soyu tükenmekte olan bir bitkiyle besleniyorsa ne yapmalı?

Neden öğrenciler ilköğretimin besinci sınıfına kadar öğretmene "öğretmenim" diye seslenirken altıncı sınıfta bir anda "hocam" diye seslenmeye başlarlar?
Neden insanlar kapalı bir alandan yağmur yağan alana çıkınca kafalarını eğerler? Yağmura duyulan saygıdan midir yoksa ondan tırstığımız için midir?
Neden bazı kızlarımız şirin bir hayvancağız gördüklerinde "inanmıyorum!" derler, inanılmayacak olan nedir?
Cumartesi ve Pazartesi'nin neden kendi isimleri yoktur?
eğer dünya bir sahneyse, seyirciler nerede oturuyor?
Eğer polis bir mim sanatçısını tutuklarsa, ona da susma hakkını kullanabileceğini söylerler mi?
Bütün bunları bir insan aynı aynda saçmalamadan cevaplayabilirmi ?

Salturbone

Portal Uzmanı
En iyi cevaplar
0
@OyuncuLimon Neden öğrenciler ilköğretimin besinci sınıfına kadar öğretmene "öğretmenim" diye seslenirken altıncı sınıfta bir anda "hocam" diye seslenmeye başlarlar?

Ergenlik evresi. Kendilerini bir şey zannediyorlar :D ._.

Ataberk1880

Işık Taşı Madencisi
En iyi cevaplar
1
Öncelikle, 1000-2000 yıllık bir gelecek-gerçeklik olmadığını Evren'in zaman çizgisini görmeden bilemezsin. Fakat, insan zaten son evrim aşamasındadır. Eğer 81. bir evrim daha olursa muhtemelen radyasyondur. Geri kalan konularda haklısın evet.
Cici Not:
Konumu çalma! :D[DOUBLEPOST=1399194971][/DOUBLEPOST]
1000-2000 yıllık gelecek-gerçeklik değil "1000 - 2000 yıl daha yaşayabileceği gibi bir gerçeklik yok." demiştim ikisinin farkını sanıyorum ki sizde biliyorsunuz ki söylemişsiniz. Ben sadece o kadar sürenin evrende devam etmesini varsaydım ki bu da oldukça muhtemel.
Ayrıca ben zaten insan evirminden bahsetmediğimi söylemiştim ama insanlar da gerek hastalıklar ile gerek mutasyonlar ile aslında evrimi bu gün de hissediyor. (Örn: Genetik / kalıtsal hastalıklar) Ama bu değişimler sonucu insanlar öldüğü için aslında bir evrim oluşmuyor çünkü yaşayan bir canlı olmuyor. Tabi yaşayanlarının olduğu örnekler de var (Down Sendromu). Ben protista, bakteri ve virüslerin evriminden bahsediyorum. Bakteriler için mutasyon ve adaptasyon çok kolaydır çünkü konjugasyon ile eşeyli ürerler. Bu da gen paylaşımına gen ortaklaşmasına yol açar. Virüslerinde hastalık etme gücünü azaltmak aslında çko zor çünkü parazitler.

Bu konuyu çok sevdim sizi de tabi :) Sizden bişeyler öğrenmek için daha detaylı okuyorum :)

mehmoking

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
1-) Çünkü hatlarının veri alanları içinde öyle bir kayıt bulunmaz.
2-) ... O bir kelime tamlamasıdır. Bu yüzden.
3-) Kontrol etmek için. Elleri ile yapabildikleri tek şey bu.
4-) Hadi ama, birini içiyorsun, biri ile ise yıkıyorsun. İçtiğin şeyi sana beğendirtmeye çalışırlar.
5-) Karanlığın hızı yoktur. Karanlık ışığın arka-planıdır ve ışık fotonları ne zaman yorulur, yol almayı keserse arkaplandaki karanlık baş gösterir. Nanosaliselik bir akıştır bu. Hız değil.
6-) Göremezsin, ama solucan deliğindeysen far ışıkları su gibi akabilir.
7-) İnsanları rahatsız etmesin diye. Zaten o koku aromasını alamazsın. Farelerin terlerini enjekte etmek zorunda kalırsın, ki bu da ev ahalisini öldürmeye yeten bir zehirdir. (bkz: Afrika böcek ilacı)
8-) Teflon tava ile kaynaştırılmıştır.
9-) 24. saatin 1 dakikasından sonra kapatırlar. Kilit ise hırsızlık içindir.
10-) Uçak uçamaz ağırlığa gelirdi. Kaç katlı olursa olsun.
11-) Öğretmenlerin aptallığı.
12-) Tava yakmak her aşçının yapabileceği bir şey değildir. Bu yüzden, eğer aşçı tava yakıyorsa, tanıtımlarda mutlaka gösterilir. Yemeklerin kalite durumunu göstermek için.
13-) Şans.
14-) Ceasar (Sezar)'dan çıkmıştır bu salata. Salatanın çıktığı yer ise Rusya'mı Amerika'mı bilinmediğinden, ikisi de ayrıca kullanırlar.
15-) Genelde tekerlek kazası değil, çarpma korkusudur. Yavaşlatıcı tümsek yok iken "Tak" sesi gelirse birine çarpmış olabildiğini düşünerek bakarlar. Çarptıkları şey genelde solda kalır.
16-) Göğüsler ._.
17-) "Kainat" sadece kadınları cıvadan çıkarmak içindir. Biz buna "sidik yarışı" diyoruz.
18-) O sadece otorite takıntısıdır. Dr. yerine Doktor ve ya daha çok uzun yazan olabilir. (D**ent Yardımcı Profesör Doktor Çavuş Ahmet Galip gibi)
19-) Kibarlıktır evet :D .
20-) Abanmaları, izleyicilere gaz vermek içindir. "Siz de yapın" der gibi yapıp, izleyicilerin o hız nedeni ile az da olsa takıntılı (diziye vb.) olmalarını sağlar. Matrix mesela. Hayır, Windows ile alakası yok.
21-) İnsan ve balinaların beden boyutları çok ayrıdır. Balinalar bir şey yemeden sadece 50 dakika yaşayabilirken biz 10 gün yaşayabiliriz (su dahilinde). Onlar ayrıca denize sürekli sprem boşaltırlar, ki bunu insan ile karşılaştırınca ve biraz denklem yapınca, balinaların günlük verdiği kilo bizden fazladır (İnsanı boyutlarda).
22-) Saçmalğını daniskasıdır zaten falcılık. Eğer geleceği görebiliyorsan, bunu herkesin önünde yapmak yerine en kuytu yerlerde yapmamalısın (!).
23-) -4 derece. Bu durumlarda 2 kat dediğin için bunu ekleme yapıyorsun. Ama normal matematik işlemlerinde farklı. Bu astroloji için bir kullanma aletidir.
24-) Rehinelikten söz edilemez, ayrıca kişiye "Hiçbir Anlamda" dokunmazlık verilir. Dokunulursa kişilik kayması olur, ve bu onun ölümüne yol açabilir.
25-) Eğer yasal ise evet.
26-) İkisi ayrılır ve DNA üretimi başlatılır. 5 yıl sonra eğer soyunda artış olur ise tekrar doğaya gönderilirler, fakat ayrı yerlerdelerdir.
27-) Yağ tabakaları.
28-) Evsizdir.
29-) Kendi tercihleri.
30-) Mevsimi yapan alan sahibinin görgüsüzlüğü diyebiliriz.
[DOUBLEPOST=1399197050,1399196811][/DOUBLEPOST]

:/

1-) Kısır döngü.
2-) Tüpün içinde teflonsal bir madde var (nanoteknoloji, incecik).
3-) Nandu (Kuş türü), Nar bülbülü (Kuş türü), Nehir yunuslar (memeliler), Nepal puması/kaplanı (Kedigiller)
4-) Adam ağır şizofreni hastasıdır. Fensel açıklaması bu olabilir.
[DOUBLEPOST=1399197155][/DOUBLEPOST]

Bu soru mantıksız.
Ama Maneviyat diyorsan, büyüklüğümüz de küçüktür.
Sabaha kadar falan mi arastirdin bunlari daha onceden arastirmis olma sansinin oldugunu sanmiyorum .D

-* İ noticed Trains*-

Yeselectro

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
1000-2000 yıllık gelecek-gerçeklik değil "1000 - 2000 yıl daha yaşayabileceği gibi bir gerçeklik yok." demiştim ikisinin farkını sanıyorum ki sizde biliyorsunuz ki söylemişsiniz. Ben sadece o kadar sürenin evrende devam etmesini varsaydım ki bu da oldukça muhtemel.
Ayrıca ben zaten insan evirminden bahsetmediğimi söylemiştim ama insanlar da gerek hastalıklar ile gerek mutasyonlar ile aslında evrimi bu gün de hissediyor. (Örn: Genetik / kalıtsal hastalıklar) Ama bu değişimler sonucu insanlar öldüğü için aslında bir evrim oluşmuyor çünkü yaşayan bir canlı olmuyor. Tabi yaşayanlarının olduğu örnekler de var (Down Sendromu). Ben protista, bakteri ve virüslerin evriminden bahsediyorum. Bakteriler için mutasyon ve adaptasyon çok kolaydır çünkü konjugasyon ile eşeyli ürerler. Bu da gen paylaşımına gen ortaklaşmasına yol açar. Virüslerinde hastalık etme gücünü azaltmak aslında çko zor çünkü parazitler.

Bu konuyu çok sevdim sizi de tabi :) Sizden bişeyler öğrenmek için daha detaylı okuyorum :)
Ben yanlış anlamış olabilirim, insanları da ben neden öyle olduğuna örnek vermek istedim.
Teşekkürler bu arada :D Bende sizi sevdim :)
[DOUBLEPOST=1399204536,1399204505][/DOUBLEPOST]
Sabaha kadar falan mi arastirdin bunlari daha onceden arastirmis olma sansinin oldugunu sanmiyorum .D

-* İ noticed Trains*-
Bu sabah yazdım.

Yeselectro

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Bonus: Işık hızını şu an geçebilirsiniz. Sadece biri ışığı açmadan gözlerinizi 5 kere çok hızlıca açıp kapayın. Işık 2 kere gözünüzden sekecek ve 3. atışta illa gözünüze girecektir.