Neden C#

Life Hunter

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Şunu söyliyeyim: Java'nın native compiler ları bayağdır var. Java ME var embedded için. C'de yazılmış Java tabanı falan var. Zamanından beri daha portable C#'a göre. C# daha 2-3 yıldır portable olmaya başladı. Ve C# ile embedded yazmak pek verimli olmuyor. O nedenle .Net native felan çıkardılar. Ama gerçek anlamda sektörde daha görmedik. Fakat C#'ı şu an Windows ile sınırlamayın. Artık tüm OS lara portlanmış sayılır. Burada gene konu C# gelişimine gidiyor. C# çok iyi özellikler sunuyor. Ayırca C#'ın Visual Studio artısını unutmamak gerek. Piyasadaki en iyi IDE şu an Visual Studio. Ve bu C# için çok büyük bir +.

CoffeeBeat

Zindev
En iyi cevaplar
0
Şunu söyliyeyim: Java'nın native compiler ları bayağdır var. Java ME var embedded için. C'de yazılmış Java tabanı falan var. Zamanından beri daha portable C#'a göre. C# daha 2-3 yıldır portable olmaya başladı. Ve C# ile embedded yazmak pek verimli olmuyor. O nedenle .Net native felan çıkardılar. Ama gerçek anlamda sektörde daha görmedik. Fakat C#'ı şu an Windows ile sınırlamayın. Artık tüm OS lara portlanmış sayılır. Burada gene konu C# gelişimine gidiyor. C# çok iyi özellikler sunuyor. Ayırca C#'ın Visual Studio artısını unutmamak gerek. Piyasadaki en iyi IDE şu an Visual Studio. Ve bu C# için çok büyük bir +.
Dediğim gibi c# ne kadar gelişiyorsa java da o kadar gelişiyor.
Örnek olarak directx'e rakip olacak vulkan teknolojisi var.
Şu anki grafik sistemimiz opengl ile vulkan arasındaki fark devasa boyutlarda.
Tek taraflı düşünüyorsun.

Life Hunter

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Dediğim gibi c# ne kadar gelişiyorsa java da o kadar gelişiyor.
Örnek olarak directx'e rakip olacak vulkan teknolojisi var.
Şu anki grafik sistemimiz opengl ile vulkan arasındaki fark devasa boyutlarda.
Tek taraflı düşünüyorsun.
Multi-Threading eklemişler. OpenGL'i replace edecekler işte bunla. Mantıklı bir adım olmuş. Modernize sistemler modernize API falan. DirectX'i tokatlar bu.

CoffeeBeat

Zindev
En iyi cevaplar
0
Multi-Threading eklemişler. OpenGL'i replace edecekler işte bunla. Mantıklı bir adım olmuş. Modernize sistemler modernize API falan. DirectX'i tokatlar bu.
Ki vulkanı telefonlarda vsde kullanabileceğimizden belki çıktıktan bir kaç sene sonra orta fiyatlı telefonlarda gta 4 açma şansımız olabilir.

CrafterMan24

Arduino is my life :C
En iyi cevaplar
0
Eee si şarpçı efendi bize TAHMIN değil SONUÇ gerek.
Java 8 ile gelen özellikleri bilmeden yazdın bu konuyu.
C# ne kadar ilerliyorsa Java'da bir o kadar ilerliyor.
Örnek olarak Java 8 ile gelen JavaFX8 kütüphanesi,bu kütüphane ile o kadar sağlam şablonlar çıkıyor ki aklın hayalin durur;
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.

O gösterdiğin resimler, JavaFX8 ile tasarlanmış Formlar mı?
Eğer öyleyse Cross Platform uygulamalarımda C++'dan Javaya geçebilirim, ne kadar C++ gibi güçlü ve performanslı olmasa bile tasarımları çok gelişmiş duracağa benziyor. Ne yapalım, değerli performanstan biraz feda edeceğiz.
@CoffeeBeat

CoffeeBeat

Zindev
En iyi cevaplar
0
O gösterdiğin resimler, JavaFX8 ile tasarlanmış Formlar mı?
Eğer öyleyse Cross Platform uygulamalarımda C++'dan Javaya geçebilirim, ne kadar C++ gibi güçlü ve performanslı olmasa bile tasarımları çok gelişmiş duracağa benziyor. Ne yapalım, değerli performanstan biraz feda edeceğiz.
@CoffeeBeat
Evet javafx8 ile tasarlanmış şablonlar,gerçekten bende çok beğendim yeni gelen bu kütüphaneyi;

CrafterMan24

Arduino is my life :C
En iyi cevaplar
0
Evet javafx8 ile tasarlanmış şablonlar,gerçekten bende çok beğendim yeni gelen bu kütüphaneyi;
Vay canına çok kaliteli tasarımlar, bunun gibi tasarımlar .NET Framework için de yapılmış ancak çoğu ya yetersiz ya da oldukça büyük bir ücretle (Aylık 2000-4000 Dolar, bkz: DotNetBar) satılıyor, bu hem mükemmel, hem de ücretsiz.

Life Hunter

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
UI fw'si işte çok ahım şahım bir şey yok. WPF de iyi.

Edit: Embedded desteği en büyük farkı C# dan. Ama .net native embedded C# önünü açıyor zaten. Olmadı mono var, il2cpp var. var bir şeyler yani. Herkesçe görülebilen, beklenen yenilikler bunlar. Bunların gelmesi standardı yakalamak olmuş. Bu özellikler C# dan üstün kılmıyor Java yı.

Son düzenleme:

TheRedstoneEngineer

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
C# Süper bir dil bence şu anda. Hem kolay, hem sınırsız. Ayrıca artık yavaş yavaş android için de C# kullanabiliyoruz. Alın bakın, Unity 3D'de C# ile yaptığımız projeyi android için derleyebiliyoruz. Hadi bunu geçtik, Visual Studio 2015'te Android derleme özelliği geldi diye biliyorum. Bir program vardı onun sayesinde çevirebiliyorduk ama her projede çalışmıyordu, Microsoft bunu düzenleyip başarılı bir şekilde Visual Studio'ya entegre etti. Ha ben VS2008 kullanıyorum, sadece araşştırmam sonucunda gördüm bunu, belki de yoktur. Şimdi Android de destekleniyor dedim diye olsun Java 3 milyar cihaz demeyin lütfen. Benim kastettiğim şu; eskiden sadece Windows'ken şimdi Android'e geldi. Yani demek ki yayılıyor. İlerde çok daha fazla yayılacak ve Java'nın önüne geçecek merak etmeyin.

Life Hunter

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
C# Süper bir dil bence şu anda. Hem kolay, hem sınırsız. Ayrıca artık yavaş yavaş android için de C# kullanabiliyoruz. Alın bakın, Unity 3D'de C# ile yaptığımız projeyi android için derleyebiliyoruz. Hadi bunu geçtik, Visual Studio 2015'te Android derleme özelliği geldi diye biliyorum. Bir program vardı onun sayesinde çevirebiliyorduk ama her projede çalışmıyordu, Microsoft bunu düzenleyip başarılı bir şekilde Visual Studio'ya entegre etti. Ha ben VS2008 kullanıyorum, sadece araşştırmam sonucunda gördüm bunu, belki de yoktur. Şimdi Android de destekleniyor dedim diye olsun Java 3 milyar cihaz demeyin lütfen. Benim kastettiğim şu; eskiden sadece Windows'ken şimdi Android'e geldi. Yani demek ki yayılıyor. İlerde çok daha fazla yayılacak ve Java'nın önüne geçecek merak etmeyin.
Mobil için kütüphanesi var zaten C#'ın. Java ile C#'ın arasındaki en büyük farklardan biri embedded olayı. Java destekliyor c# desteklemiyor Embedded. Ama bu böyle kalmıyor zaten.Önceki post da dediğim gibi .Net native Embedded önünü açıyor. C# halen bir sürü eksiği olan bir dil ama en büyük artısı sürekli eksiklerini kapatıyor. Gönderide bahsettiğim gibi en son sürümde gelen özellikler kod yazımını çok kolaylaştırıyor.