NEDEN FUTBOL BU KADAR ÖNEMSENİYOR

ozzank

Taş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Evet arkadaşlar en sevmediğim olay. Ülkemizde diğer sporlara hiç değer verilmiyor maalesef. Hiç sevmem futbolu anlamıyorum niye bu kadar önemseyip kendilerini kaptırıp küfürler edip birbirlerini yağmalıyorlar. Altı üstü bir spor değil mi? Ne bunun özelliği?

yok işte biz bitti demeden bitmez. manyak mısınız olm :D

BraveHero

Dobloyu n'aptın
En iyi cevaplar
1
Haklısın.
Hadi tamam, futbolu bir sebepten sevdiler diyelim,
İzlemenin neyi güzel? Git kendin halı sahada oyna veya Fifa 17 oyna. Ama niçin izliyorsun? :(
(Bkz: İddaa)

KarakuleMC

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
1
Basit ve kolay izleyip sadece taraf tutuyorlar. Nasıl ilk spor etkinlikleri romada ölümüne gladyatör dövüşüyse futbolda aynı şey. Şahsen artık futboldan'da zevk almıyorum. 90 dakika boş boş ordan oraya koşup bir şey beceremiyorlar.

Monkeygunner5000

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Para dönüyor delice para dönüyor sen kalkıp başka birşeye yatırım yapar mısın tutup tutmayacağı da belli değil sebep bu sanırsam

Tratsel

Işık Taşı Madencisi
En iyi cevaplar
0
Futbolu açıkçası söylemek gerekirse bende sevmem hatta tırnak içinde söylüyorum "Nefret Ederim". Fakat seven insana saygı duymalısın zevkler tartışılmaz. Tabii ki futbolda her spor gibi normal bir spor ama bunu kumara dönüştüren bazı insanlar var. Yaptıkları ayıplar yanlarına kalmayacak.
Neyse benim en sevdiğim spor Basketbol dur. Gayette oynamayı sevdiğim taktiksel açıdan bakmayı sevdiğim bir spordur. Bence En Cok Basketbolda takım oyunu gerekiyor diye düşünüyorum (Her sporda tabii ki takım oyunu vardır 1v1 sporlar dışında*).
__
Onun dışında Türkiye'de mesela Beyzbol görülmüyor neredeyse. Basketbol kadar sevdiğim bir spor olan Beyzbolu ben Türkiye'de oynayamıyorum. Sahayı geçtim sokakta felanda oynarız hani böyel bi kursuna gideyim diyorum kurslarını bulmakta kolay değil vs vs.
_
Haklısın ya neden sadece en çok futbol seviliyor Türkiye'de çok merak ediyorum. Bi yandan iyide oldu En azından futboldaki kadar basketbolu kumara yüklemediler.
Yaptıkları iddaalar @BraveHero (Spoilerından çaldım kb) çok yanlış. Bir takımın üstünden para kazanıyorlar. Ayıptır ya.

BurnerTroll

Doktor, sadece doktor.
En iyi cevaplar
0
1.'si, "Neden futbol izlemek yerine cart curt 17 oynamıyorlar?" diyen arkadaşların çoğu muhtemelen oyun yayınlarını veya videolarını takip ediyordur. Birazcık beyninizi kullandığınızda aynı şeyler olduğunu fark edeceksiniz.
2. Yaygınlaşmış bir durum, ülkeye 1980'lerden itibaren başka bir sporu takip etme alışkanlığı kazandırılmış olsa o da futbol kadar ilgi görecekti. (Ancak Türk erkeğinin seyir yapısı da mücadele içeriğine daha yatkın, bowling gibi bir şeyi sevmelerini bekleyemezsiniz*.)
3. Zevk-renk meselesi, sen birinin zevkine burada dil uzatırsan seninkinin üzerinde de tükürük izleri kalır, buna da kendini hazırla.

Futbol oynamayı severim, tuttuğum takımların çoğu maçını takip ederim ancak öyle piyasadaki her maçı izleyeyim kafasında değilim.)

* : İstisnalar bu kavrama dahil edilmemiştir, elbette olabilir bazı aykırılıklar.

bikkik

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Şahsen futbolu düzgün arkadaşlarla oynarsan zevki çıkıyor.Ama sen çalım atamadın diye sin 7 ceddine söven biriyle oynarsan o zaman bende nefret ederim.
Herhangi bir spor dalında ülkemizin veya tuttuğumuz taķımın maçlarını takip edip izlemek kötü bir şey değil elbet ancak magandalık yapmamak gerek.
Tezahuratlar moral içindir. İnsanlara onların yanında olduğumuzu hissetttirir.
Lafımın özeti abartılmadığı sürece futbolu severim :). Bişileri tekmelemek sinir atmak için ideal :D

AzePvP

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
la bizim devlet fransaya 11-0 dan sonra futbolu birakti hobi olarak yapiyor gidip guleselim loooo

UcanKofte

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
0
Keşke Bisiklet yarışları felan düzenlense. Böyle Parkurlar felan :D
Aquatlon, triatlon var çok zevklidir ikiside :) Triatlona bak, ilk başta 750 metre falan yüzersin, üstüne 3200 metre bi koşup 2-3 km yakın bisikletle biter. 750 metre yüzmek koymazda üstüne koşmak bitiriyor insanı.

Konuya gelirsek günümüzün çocukları neden bu kadar futbola önem veriyor? Çok güzel bi sebebi var ucuz ve ulaşılabilir olduğu için tabii ki. Sadece gereken bir top ve düz bir zemin, yüzmedir tenisdir onlar pahalı sporlar dostum, ufak bi kardeşimiz tenise başladı diyelim ayakkabısı, raketi, çantası, giydikleri, ulaşımı vs çok fazla masrafı var ve en ucuz raketler 100 liradan başlıyor. Yüzmeye geçelim yüzmede ucuza ve profesyonel kelimesini bi arada bulamazsın, en kaliteli mayolar speedo ve arena ikiside 80'den aşa mayo satmıyorlar, hele genç kategorideki mayolar 200 küsürlere çıkıyor bende aldığım için ordan biliyorum.bunun bonesi var, gözlüğü var, gıda masrafı var. En önemli havuz ve hoca masrafı ikisi zaten insanı bitiriyor. Asgari ücretli bi adam 1300 liralık maaşına güvenerek hangisine yazdırsın sence ?

AzePvP

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Aquatlon, triatlon var çok zevklidir ikiside :) Triatlona bak, ilk başta 750 metre falan yüzersin, üstüne 3200 metre bi koşup 2-3 km yakın bisikletle biter. 750 metre yüzmek koymazda üstüne koşmak bitiriyor insanı.

Konuya gelirsek günümüzün çocukları neden bu kadar futbola önem veriyor? Çok güzel bi sebebi var ucuz ve ulaşılabilir olduğu için tabii ki. Sadece gereken bir top ve düz bir zemin, yüzmedir tenisdir onlar pahalı sporlar dostum, ufak bi kardeşimiz tenise başladı diyelim ayakkabısı, raketi, çantası, giydikleri, ulaşımı vs çok fazla masrafı var ve en ucuz raketler 100 liradan başlıyor. Yüzmeye geçelim yüzmede ucuza ve profesyonel kelimesini bi arada bulamazsın, en kaliteli mayolar speedo ve arena ikiside 80'den aşa mayo satmıyorlar, hele genç kategorideki mayolar 200 küsürlere çıkıyor bende aldığım için ordan biliyorum.bunun bonesi var, gözlüğü var, gıda masrafı var. En önemli havuz ve hoca masrafı ikisi zaten insanı bitiriyor. Asgari ücretli bi adam 1300 liralık maaşına güvenerek hangisine yazdırsın sence ?
ne kadar pahaliymis yahu ben burda 20tlye speedo falan aldim 3 yildir uzuyom sayidigin kadar para harcamadim bea ve yuzmegi ogrenmek icin 1 ay ogretmen yardim etsin yeter gerisi kendliyinde olur gozluktur bonedir bunlar hep 20-30 arasi oldu

UcanKofte

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
0
ne kadar pahaliymis yahu ben burda 20tlye speedo falan aldim 3 yildir uzuyom sayidigin kadar para harcamadim bea ve yuzmegi ogrenmek icin 1 ay ogretmen yardim etsin yeter gerisi kendliyinde olur gozluktur bonedir bunlar hep 20-30 arasi oldu
Hahaha 20 tlye çakmasını bile satmazlar. Yarışta 20 liralık dediğin gözlükler lastikleri kalitesiz olduğu için tam vakum etkisi yapmıyor ve atladığında çıkıyor çıkmasa bile buhar yapıyor görmeni engelliyor. 1 ayda yüzme tekniklerini birini bile aktif olarak kullanamazsın, en aşa bütün stilleri 200 metre yüzebilcek kapasiteye gelmen için 1 yıl lazım. Niye 200 metre dersen genellikle yarışlar 200 metre oluyor ama 1200'e kadar çıkabiliyor.

AzePvP

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Hahaha 20 tlye çakmasını bile satmazlar. Yarışta 20 liralık dediğin gözlükler lastikleri kalitesiz olduğu için tam vakum etkisi yapmıyor ve atladığında çıkıyor çıkmasa bile buhar yapıyor görmeni engelliyor. 1 ayda yüzme tekniklerini birini bile aktif olarak kullanamazsın, en aşa bütün stilleri 200 metre yüzebilcek kapasiteye gelmen için 1 yıl lazım. Niye 200 metre dersen genellikle yarışlar 200 metre oluyor ama 1200'e kadar çıkabiliyor.
KARDES 4 yildir yuzuyorum ben sadece ogretmen yanina 1 ay gittim bide kardesim senin 15tl bende 35 oluyor ve gozluku sadece 1 kere kirildi tamir ettim haylada ayni gozluk hic bi su gecirmiyor . bi spor yapcam diye o kadar parami verilir dediklerin cok sacma o zaman hic kimse yuzmedi 500 tlni geciyor dediklerin

UcanKofte

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
0
KARDES 4 yildir yuzuyorum ben sadece ogretmen yanina 1 ay gittim bide kardesim senin 15tl bende 35 oluyor ve gozluku sadece 1 kere kirildi tamir ettim haylada ayni gozluk hic bi su gecirmiyor . bi spor yapcam diye o kadar parami verilir dediklerin cok sacma o zaman hic kimse yuzmedi 500 tlni geciyor dediklerin
4 yıldır yüzüyorsunda hangi dalda lisansın var ?