Neden Java Değilde Skript ?

MhaWTHoR

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
1
Ya olursa -_- (Particleleri rahat oluşturursun fakat skriptte çok uğraşman gerekir?)
Neye uğraşacaksın arkadaşım particleların çıkacağı koordinatı mı?
Biraz mantık yürütmeye çalış.
Skript javanın kolaylaştırılmış hali nasıl javadan zor olabilir? :(

GodofMilker

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
0
Öncelikle bu tekrardan konuyu açan arkadaşı tebrik ediyorum.
Javanın performansı ve zorluğu inkar edilemez.
Aslında java sanıldığı kadar zor değil, uzundur.
Şimdi javada bekletmek yani skriptte wait 1 second karşılığını yazalım.
Kod:
        BukkitScheduler scheduler = Bukkit.getServer().getScheduler();
        scheduler.scheduleSyncDelayedTask(this, new Runnable() {
            @Override
            public void run() {
                // Do something
            }
        }, 20L);
Skriptteki hali ise;
Kod:
wait xx second
Skriptin kolaylığı ve kısalığı tartışılmaz.
Bu konu gerçekten çok gereksiz.
Kısacası özetliyeyim;
"Skript her zaman daha fazla lag yapar javanın ise performansı daha iyidir."
İsteyen skript isteyen java öğrensin.
Bundan sonra da böyle gereksiz konular açmayın lütfen.

Skript neden lag yapıyor acaba şimdi bunu açıklayalım.
Skript javanın basit halidir ve kodların kolaylaşması için javada birçok işlem yapılır.
Örneğin;
PHP:
command /selam:
    trigger:
        send "as"
Bu kodun java haline getirilmesi için java da birçok işlem uygulanır.
Yani skriptin mantığı "send "." yazıyorsa javada şu kodu çalıştır" bu şekilde değil.
Eğer bu şekilde olsaydı skript neredeyse* hiç lag yapmazdı.
Kodun java haline getirilmesi için birçok işlem yapılır.
Bu işlemler sonucu kod java kodu gibi çalıştırılabilir.
Yani skript bizim kodumuzu birçok işlemden geçirir bu yüzden lag yapar.
Yanii skriptin javadan zor olması teknik olarak mümkün değil.
O tepede yazdığın Scheduler kodunun asıl olayı daha epic, direk wait ile yapamayacağınız şeyler var onda*
En basitinden ondan sonra hiç bekletilmeden şeyler yapılabilir, bunu skriptte yapman için ayrı bir yapman gerekiyor (adını unuttum ya neyse SKQuerry'deydi sanırım*). Yoksa biraz imkansız, komutla yapamazsınız*
Neye uğraşacaksın arkadaşım particleların çıkacağı koordinatı mı?
Biraz mantık yürütmeye çalış.
Skript javanın kolaylaştırılmış hali nasıl javadan zor olabilir? :(
Skript variableleri sağolsun daha zorlayabiliyor aslında ya neyse :(

Life Hunter

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Vah vah, konuyu okudum da durumlar vahim.
Hem de çok vahim.

Öncelikle hangi aracı kullanırsanız kullanın, önemli olan sonuç. Ben aynı programı ha Assembly ile yazmışım, ha C# ile, ha C ile, ha Python ile, ha Java ile, ha da başka bir şey ile. Ne fark edecek? İşlevleri aynı mı aynı. Çalışacak yazılım aynı mı aynı.

Performans çok ayrı bir konu. Çatır çutur performans isteyen biri gider bu üstte yazdığım dillerden Assembly'i seçer, programını onunla yazar. Uğraşmayı sevmiyorum hız umrumda değil diyenler de gider Python ile yazar, C# ile yazar. İkisinin de sonucu aynı mıdır? Evet, aynıdır.

Evet de o zaman uzatılacak ne kaldı ki? Sunucuda çok kaynak tüketecek karışık ve hız isteyen bir şey gerekiyorsa Java ile, çok kaynak tüketmeyecekseniz, ve uğraşmak istemiyorsanız da Skript ile ekleyin o özelliği sunucunuza.

Sonuç aynı mı olacak? Evet.

Bence tartışmanın bir manası yok bu bakımdan. Arcade sunucum için tüm eklentileri kendim hazırlıyorum, Java ile çok zorlandığım ve performansı önemli olmayan yerlerde skript, zorlanmadığım ve performansı önemli olan her şeyi de Java ile yazıyorum. Duruma göre tercih yapılmalı.

Ayrıca Java bir programlama dili, Skript ise Java ile yazılmış bir sunucu sistemindeki Java ile yazılmış bir eklenti, Python gibi kodu yorumlayarak uygulatıyor.
İkisini karşılaştırmak klavye mi yastık mı gibi bir şey herhalde.
Kullanacağı platformu ihtiyaca göre değilde fanboyluğuna seçen zihniyet var olduğu sürece bu söylediklerin hiçbir şeyi değiştirmez. Programlama diline fanboyluk yapmak denilen bir şey çıkardılar. Durum vahim...

Dpelqpleq

2 + 2 = 5
En iyi cevaplar
0
Bişeyi savunurken hakaret etmeyin ve seyini cıkarmayın müminler.
Bizde biliyoruz Skript'in biraz daha kısıtlı olduğunu. Tamam Skript'te o yapılmaz bu yapılmaz fakat Skript kullanan adamda ben bununla çocuk yapıcam demiyor, isini görüyor gördüğü kadar kullanıyor. Skript kullananların amatör olduğunuda düsünmüyorum, her java yazan profesyonel değil sonucta. Java'cı olup skripterlerin amatör olduğunu düşünen insanda bir nevi amatördür. Çok profesyonel olan yeni bir bilgisayar tasarlayıp > İşletim sistemi yazıp > Onda java gibi bir debe yazsın onun developerı olsun. Zincirin baslangıcı "Java" değil sonucta.
Bukadar kasmayın istediğinizi kullanın, Skript cokmu kolay geliyor sana? Onu kullan bukadar. Çıkardığınız icraatlar önemli olan. Eeğ Ne demisler acıma yetime döner koyar etine (deyimlerde iyi değilim aslında anlamlı sözde ben diyince şey oldu).