Neden Star Wars "Prequel" Üçlemesi Başarısız Oldu? (SPOILER)

Siz Prequel Üçlemesini Beğendiniz mi?

• Evet

Kullanılan: 0 0.0%
  • Hayır

Kullanılan: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    0
  • Anket kapatılmış .

BYTH

300 tracks in my Adidas track jacket
Emekli
En iyi cevaplar
17

Star Wars hepimizin bildiği sosyokültür gereksinim olan film serisidir. Orijinal üçleme sinemada bir efsane yaratırken onlarca yıl sonrasında gelen "Öndeyiş Üçlemesi" seyirciler tarafından çok büyük tepkiler aldı ve hala bu böyle. Hatta Jar Jar Binks'i seveni dövüyorlar diye duydum...
-
İlk önce bu filmlerin başarısız olma sebebi Luke'un hikayesini anlatan Orijinal Üçlemenin çok iyi olması ve bunun getirdiği beklentiyi karşılayamaması diyebiliriz. Ve bu filmlerin o üçlemenin zamanında onlar yerine yapıldığını düşünün... Düşündünüz mü? Eğer böyle bir şey olsaydı şu an Star Wars unutulup gidenler arasında yerini alırdı.

star-wars-celebration-2016-weve-seen-darth-vader-in-the-new_xdwp.640.jpg

İlk önce Anakin Skywalker'dan bahsetmek istiyorum. Kendisi çok leş ve boş yazılmış bir karakter. Üstelik bu kişi Darth Vader oluyor! Zaten bu dönüşüm başlı başına bir rezalet!
Anakin normal bir Jedi'dır kötülerin içinden kılıç geçirmektedir. Bir gün rüyasında karısının öldüğü bir rüya görür ve dellenmeye başlar. Daha sonra İmparator "gel canım bize katıl, karını kurtarabiliriz üstelik güç verecez sana" der. Anakin tabi karısını kurtarmayı duyunca hemen "peki" der. Daha sonra hocası ile arasında bir düello gerçekleşir.Obi-Wan Kenobi bunun kollarını ve bacaklarını lap lap keser. Sonra Anakin yanar. Ancak İmparator gelir ve onu dayar döşer. Sırf yanlış bir rüya yüzünden tüm Jedi'ları kesen kişi Darth Vader!
Tamam kesmesinde sorun yok ancak dünyanın en iyi kötü adamlarından birine böyle bir başlangıç yazmak... Tamam filmlerin hikayesi ve karakterleri kötü ama bahsettiğimiz kişi Darth Vader!

Daha sonra Jar Jar Binks. Kesinlikle çocukların ilgilerini çekmek için konulmuş inanılmaz sinir bozan karakter. Ya anlarım ara sıra koyarsınızda bu kadar çok göstermeyin ya!

Karakterler... Genel olarak problemim karakterlerin kötü yazılmış olması. Ancak bazı karakterler çok iyi işlenebilecek karakterlermiş. Örneğin Darth Maul kesinlikle potansiyeli olan bir karakter ancak neden? Neden filmi biraz olsun ilgi çekici yapabilecek bir karakter 15 dakika görünür? Neden elinizdeki potansiyellerin için etmeye meraklısınız?

Görsellik... Pek fazla kişinin bundan rahatsız olduğunu sanmıyorum. Ancak beni rahatsız ediyor! Ve ben bunu CGI'a bağlıyorum. Evet günümüzde neredeyse her yerde CGI kullanılıyor ve fark edemiyoruz bile ancak o zamanın teknolojisi buna yetmemiş. Eski Star Wars filmlerinin görselliğini severken bu pek hoşuma gitmedi...

Tek tek filmlere kısa yorumlar yaparsam...
The Phantom Menace - Üçlemenin zayıf halkası. Potansiyeller kullanılmamış ve kullanılsa bile ne kadar iyi olabilir?
Attack of the Clones - Ortalama bir film... Anakin ile Padmé arasında geçen romantizm midemi bulandırıyor...
Revenge of the Sith - Kesinlikle üçlemenin en iyisi. Potansiyelleri kullanabilse ve Anakin'i saçma bir şekilde Darth Vader'a dönüştürmeseydi kesinlikle film çok beğenilirdi.

2ada02e4a3ead15791ee7174dc997355d2475251.jpg

Kısa bir özet geçersek: Star Wars Prequel Üçlemesi kötü hikaye ve karakterlerle, potansiyelini kullanamama sorunları yüzünden beklentinin altındaki filmler. Ve bir daha böyle bir hata yapmaması için Lucas'ın eline kamera vermiyoruz!​