Uğraşsanız elbette 1.12 sunucusunuzda +100 online bile görürsünüz.
Şimdi size cidden hiç laf sokmiyacağım veya bir şey demiyeceğim.
Çünkü bu 1.8 sürümlü sunucuların (1.14+) sürümü çıktıktan sonra sürüm yükselticeklerini ve etrafta 1.8 sunucular 1.7 gibi kalacağını garanti edebilirim.
Elbet şimdi benim yorumuma 'böyle bir şey asla olmayacak' tarzında yorumların geleceğine eminim. Ama ben eminim ki 2018-2019 yılları arasında 1.8 devrinin yavaş yavaş biteceğini düşünüyorum.
Sunucum açılırsa 1-2 ay sonra sizinle konuşabiliriz.

Onlinenin bir SS'sını atabilirim. Benim için bir sorun olmayacaktır.
Kendi kafanızda devir kurmuşsunuz, devirleri, sürümleri eskitip bitirmişsiniz, isteyen istediği sürümde sunucu açar, siz yüksek sürüm açacaksanız açın, sorun yok. 1.7'nin neyi varmış bu ara da, o sürümleri launcher'da boşuna saklamıyorlar herhalde, sen server-side olarak elinden geleni yap, sunucunu farklı kıl, illa başarılı olman için +100 online çekeceksin, son sürüm yapacaksın diye bir şey yok. Önemli olan sunucunun sürümü değil. Sen sunucuyu kaliteli yapar, iyi bir tanıtım ile insanların sırf merak edip senin sunucuna girmek için sürüm değiştirmesini sağlarsan, o zaman başarmışsındır.
Uğraşsanız elbette 1.12 sunucusunuzda +100 online bile görürsünüz.
Şimdi size cidden hiç laf sokmiyacağım veya bir şey demiyeceğim.
Çünkü bu 1.8 sürümlü sunucuların (1.14+) sürümü çıktıktan sonra sürüm yükselticeklerini ve etrafta 1.8 sunucular 1.7 gibi kalacağını garanti edebilirim.
Elbet şimdi benim yorumuma 'böyle bir şey asla olmayacak' tarzında yorumların geleceğine eminim. Ama ben eminim ki 2018-2019 yılları arasında 1.8 devrinin yavaş yavaş biteceğini düşünüyorum.
Sunucum açılırsa 1-2 ay sonra sizinle konuşabiliriz.

Onlinenin bir SS'sını atabilirim. Benim için bir sorun olmayacaktır.
Çok eminsin, belki güvendiğin bir kitle vardır, tanınıyorsundur v.s, ama genelde yüksek sürümlerde açılan sunucular, düşük sürümlülerden bir farkımız olsun, hani son sürüm diye şöyle bir başlık atayım, slogan atayım diye açıldı. Uğraş ile elbette her şey yapılabilir ama uğraşın yapın edin demesi kolay. Bana göre sürüm sadece bir numaradır. Sunucu sahipleri server-side olarak elinden geleni yapmalı ve başarıya böyle ulaşmalı. Şimdi birisi viaversion, protocolsupport v.s eklentiler kullanmadan, son sürüm sunucu açsın, dediğin gibi +100 online çeksin, kaliteli olsun, tebrik edelim. Online çekememek sürümden kaynaklı bir şey değil, genel olarak farklı bir şey ve kalite olunca doğal olarak oyuncu çekemiyorsun, yada bazıları seni çekemiyor
Peki bu tür konular niye hep açılıyor da, hiçbir sonuca varılamıyor, öyle gidiyor, sadece mesaj kasılacak konular haline geliyor, herkes bildiğini konuşuyor? Bunuda siz cevaplayın.