Neden Yürümek Gibi Bi Eziyeti Kendinize Yapıyosunuz?

Kovalski

Hayalet Avcısı
En iyi cevaplar
0
Eğer İlkOkullu veya ortaokulluysanız kullanmayın.. izmirde ve istanbulda özellikle.. ben izmirli ortaokulluyum ve arkadaşım bisikletle gidip geliyor.. ama ya bi insan önümüze geçerse?? fren yetersiz kalır çünki arkadanda insanlar geçiyor ani fren sonucu insan lastiğe çarpar... ama biri diğecekki yola kay azcık.. arabalar engelliyor.. hadi diyelim engellemedi park eden araçlar.. karşıdan trafik full akar... diyelim yol boş.. nasıl geri dönceksiniz kaldırıma.. okul servisçileri ortaokulda deli gibi kullanırlar... ben servisle gidiyorum.. kaza riski var servisimde.. bu yıl inşallah değiştirecem..
Herneyse bisikletle kazada maksimum yere çakılırsınız benim 30 km ile gidip yazlık sitede yarış yaparken patinaj çekip yana savrulup takla atmam gibi.. sadece ağlarsınız ve bacağınızda ufak kanama olur.. ama eğer şehirde kullanıyorsanız o başka önünüze hayvan sürücüler çıkıp ezebilir.. kemikleriniz kırılabilir.. en kötüsü ölebilirsiniz.. en iyisi yürümek,yürümek eziyet değildir! yürümek spordur.. okul servisleri daha iyimi sanıyorsunuz?? peki otobüsler?? kar veya yağmur yağarsa en iyi ulaşım aracı taksidir...
Otobüs,dolmu,okul servisi sürücüleri çılgın gibi kullanıyorlar... uzun bir caddede benim servis 70 km ye çıkıyor arabaları geçiyor...

Üzgünüm ama otobüs sürücüleri ve okul servisi sürücüleri aptal..

Benim Tercihim: Yazın Bisiklet - Kışın (Yağmur veya karsız) Yürümek - Kışın (Yağmurlu veya Karlı) Taksi...

İyi Günler :) :pala::para:
Takla attığın için ufak kanama olmuş yoksa yarık olurdu muhtemelen, bisikletle düşme kurallarından birisi bu takla atarak düşmen lazım ilk darbeyi çıplak elle almaman gerekiyor bi eldiven ve kask şart. El ne alaka dersen düşerken yapılan ilk şey refleks olarak eli yere koymak fakat eldivensiz kesinlikle yarılıyor el denendi onaylandı :D. Yaşın küçük vücudun dahaca tam gelişmemiş bence ileride fikirlerin değişir ben çok risk görmüyorum yollarda :/

Birde sürdüğün bisikletlede alakası var, muhtemelen öyle dandik bişeydir 400-500tl'lik altında bi tane şundan olunca güven geliyo insana bayağı hızlı gidiyor yol bisikletleri;

Lord_Borakan

Marangoz
En iyi cevaplar
0
Takla attığın için ufak kanama olmuş yoksa yarık olurdu muhtemelen, bisikletle düşme kurallarından birisi bu takla atarak düşmen lazım ilk darbeyi çıplak elle almaman gerekiyor bi eldiven ve kask şart. El ne alaka dersen düşerken yapılan ilk şey refleks olarak eli yere koymak fakat eldivensiz kesinlikle yarılıyor el denendi onaylandı :D. Yaşın küçük vücudun dahaca tam gelişmemiş bence ileride fikirlerin değişir ben çok risk görmüyorum yollarda :/
Valla şöyle takla attım derken... hani motorcular yana döneryen yan yatar ya.. ha işte ağacın altı nemliydi döneyim dedim orada frenledim bisikleti yana doğru kaydım bisiklet yan savruldu ben yere düştüm takla attım derken buydu bu arada yanlış hikayeymiş o ama kanadığıyla karıştırdım.. avucun alt kısmını vurdum feci morardı.. benim hatam.. yanlış hikaye..
siteyi sorarsan: Merkeztur Sitesi

Kovalski

Hayalet Avcısı
En iyi cevaplar
0
Valla şöyle takla attım derken... hani motorcular yana döneryen yan yatar ya.. ha işte ağacın altı nemliydi döneyim dedim orada frenledim bisikleti yana doğru kaydım bisiklet yan savruldu ben yere düştüm takla attım derken buydu bu arada yanlış hikayeymiş o ama kanadığıyla karıştırdım.. avucun alt kısmını vurdum feci morardı.. benim hatam.. yanlış hikaye..
siteyi sorarsan: Merkeztur Sitesi
işte bi tane eldiven olsa hiçbişey olmaz, ilk darbeyi refleks olarak elimiz alıyor

Kovalski

Hayalet Avcısı
En iyi cevaplar
0
bide bisiklet biachi junior dandik değil aşırı hız yapıyor... ilk aldığımda tasarımı güzeldi şimdi boyuma göre karınca resmen :D
MTB'bu yolda sürülmek için yapılmadı zaten yolda sürüceksen yol bisikleti al derim aksi takdirde araçlardan korkarsın, hızın yetişmicek diğer araçlara ve fişek gibi geçicekler etrafından :D

Lord_Borakan

Marangoz
En iyi cevaplar
0
MTB'bu yolda sürülmek için yapılmadı zaten yolda sürüceksen yol bisikleti al derim aksi takdirde araçlardan korkarsın, hızın yetişmicek diğer araçlara ve fişek gibi geçicekler etrafından :D
sanmam yollar kalabalık... maksimum 30km ve trafikj ışıkları var.. mantık çöpte..

Kovalski

Hayalet Avcısı
En iyi cevaplar
0
mtb bisiklet ile normal bisiklet arasındaki fark daha mı hafif olması
mtb'nin olayı çok daha konforlu süspansiyonları darbeleri emiyor daha dengeli sürebiliyosun bisikleti ve ağırlık merkezi biraz daha arka aşağıda emin değilim ama tam olarak böyleydi sanırım bu yüzden bisiklet daha ağır fakat düz yolda asfaltta sürmeye kalkarsan bi hayli yorucu arabaların hızına ulaşamazsın, inanıp ulaşsan bile uzun süre böyle devam edemezsin yorulursun bi zaman sonra. Yol bisikletinde ise fren diye bir şey yok diye bilirim hız bisikleti. Tekerlekleri felaket ince ve bisiklet aşırı hafif uçuyosun sürerken ama dağda taşta çakılma ihtimalin daha yüksek ve rahat değil ama bunun için jelli kıyafetler korumalıklar falan mevcut

Cicchio

Marangoz
En iyi cevaplar
0
teşekkürler bende benim bisikleti düzeltmeye inicem yarım saat sonra
mtb'nin olayı çok daha konforlu süspansiyonları darbeleri emiyor daha dengeli sürebiliyosun bisikleti ve ağırlık merkezi biraz daha arka aşağıda emin değilim ama tam olarak böyleydi sanırım bu yüzden bisiklet daha ağır fakat düz yolda asfaltta sürmeye kalkarsan bi hayli yorucu arabaların hızına ulaşamazsın, inanıp ulaşsan bile uzun süre böyle devam edemezsin yorulursun bi zaman sonra. Yol bisikletinde ise fren diye bir şey yok diye bilirim hız bisikleti. Tekerlekleri felaket ince ve bisiklet aşırı hafif uçuyosun sürerken ama dağda taşta çakılma ihtimalin daha yüksek ve rahat değil ama bunun için jelli kıyafetler korumalıklar falan mevcut