Neyi gözden kaçırıyorum? (Ders içerir)

BurnerTroll

Doktor, sadece doktor.
En iyi cevaplar
0
Yok söylemeyeyim .s
Aslında B olarak düşündüm,düşündüm fakat... I can't speak Math :(
Ben sadece Auto Cad'de üçgenlerle uğraştığımız zamanı düşündüm ve oradan yola çıkarak ortasının 10 derece falan olmasını bekliyordum fakat şıklarda yoktu belki 9'dur diye düşündüm O da çıkmadı B olabilir belki dedim ama bi tık bile anlamıyorum :(

Canın sağolsun. Ben düşünmeye devam edeyim o zaman.

GOD DAMN THIS!

Tamam buldum ya. Nasıl hatırlayamamışım onu, aşırı basitmiş. Rahat uyurum artık bugün.

BurnerTroll

Doktor, sadece doktor.
En iyi cevaplar
0
Nasıl? Gösterir misin?

Teğetlerin değdiği noktaların yukarı kısımları eşit oluyor, teğetlikten açı dik ve merkezden teğetlere giden uzaklıklar yarıçap olduğundan eşit oluyor. Şekil deltoid ve o yüzden tepe noktasını AO uzunluğu açıortay olacak şekilde bölüyor. Ondan sonraki şeyler de açıortay teoremlerinden çıkıyor.

(Eşit açılar, gördüğü kenarı komşu oldukları kenar oranında böler. Aynı renkte daire içine alınan sayılar.)
(Kenarortay çizgisinin karesi, komşu kenarların çarpımı ile taban kısımlarının çarpım farklarına eşittir.)

DIO

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
En iyi cevaplar
0
Teğetlerin değdiği noktaların yukarı kısımları eşit oluyor, teğetlikten açı dik ve merkezden teğetlere giden uzaklıklar yarıçap olduğundan eşit oluyor. Şekil deltoid ve o yüzden tepe noktasını AO uzunluğu açıortay olacak şekilde bölüyor. Ondan sonraki şeyler de açıortay teoremlerinden çıkıyor.

(Eşit açılar, gördüğü kenarı komşu oldukları kenar oranında böler. Aynı renkte daire içine alınan sayılar.)
(Kenarortay çizgisinin karesi, komşu kenarların çarpımı ile taban kısımlarının çarpım farklarına eşittir.)

Now i seen everything