-Nöron Yoran 12 Paradoks Listesi-

Yeselectro

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
  • "Bu Cümle Yanlış"... Eğer bu cümle yanlışsa, bunun doğru olması gerekir. Fakat eğer bu cümle doğruysa cümlenin yanlış olması da gerekir. Wut?
  • "Bu Cümleyi Okumayın!"... Bu cümleyi okuduysanız çoktan paradoksa uğradınız demektir. Bunun sebebi cümlenin anlamı size okumamanızı söylüyor fakat okuduğunuz "süreç" bunu bir zaman paradoksu yapıyor.
  • Profesör, “bir kelime anlamıyla uyumlu ise ona otolojik, değilse hetereolojik denir,” dedi ve şu örneği verdi: “Dört harfli kelimeleri kısa kabul edersek, "kısa" kelimesinin kendisi de kısa olduğundan bu kelime otolojiktir, "uzun" kelimesinin kendisi uzun olmadığından bu kelime heterolojiktir. Aynı şekilde "üç" üç harfli olmadığından heterolojiktir, "dört" dört harfli olduğundan otolojiktir.” Bir öğrenci söz istedi: “Hocam, heterolojik kelimesinin kendisi heterolojik midir, yoksa otolojik mi?”... Bum!
  • "KENDİ KENDİSİNİ ELEMAN OLARAK İÇERMEYEN KÜMELERİN KÜMESİ, KENDİ KENDİSİNİ ELEMAN OLARAK İÇERİR Mİ?" diye bir soru ile karşılaşıyoruz... Nöronlarım, aaah!
  • Elinizde bir kart olduğunu düşünün. Kartın bir yüzünde şu yazsın:
    “Bu kartın diğer tarafında yazan cümle doğrudur.”
    Kartın diğer yüzünde ise şu yazsın:
    “Bu kartın diğer tarafında yazan cümle yanlıştır.”.. Hangisi... Doğru? yanlış?... Bilemiyorum adamım. Bilemiyorum.
  • "Şimdi yalan söylüyorum."
    Bu önermenin doğruluk değeri nedir? Yani "şimdi yalan söylüyorum" derken doğru mu söylüyorum yoksa yalan mı söylüyorum? Düşünecek olursak
    Bu önermenin doğru olduğunu varsayalım. Öyleyse yalan söylüyorum. Ancak önermenin doğru olduğunu varsaymıştım öyleyse çelişkiye düştüm
    Bu önermenin yalan olduğunu varsayalım. O zaman bu cümle doğru olmalıdır. Gene bir çelişki. Gene bir zaman paradoksu...
  • Tanrı her şeyi yaratabilecek güçtedir ve her şeyden daha güçlüdür. O zaman Tanrı kendi kendinin kaldıramayacağı kadar ağır bir taş yaratabilir mi?
    Cevap: Yaratabilir: O istediği her şeyi yaratabilir.
    Yaratamaz: Onun gücü her şeye yeter. Ya bu şartlar altında böyle bir tanrı yoktur, Ya onun gücü sonsuz değildir, Ya da istediği her şeyi yaratamaz. Bu üç olasılık da bütün semavi dinler ile çelişir.
  • "Tek kelime dahi Türkçe bilmiyorum!"... Bende...
Call the Amberlamps!
-Yeselectro
Kaynak: Onedio-Youtube

owen_1

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
0
Pinokyo burnum uzayacak der.Yalan söylediği için burnu uzar.Ama bu seferde doğru söylemiş olur ve Pinokyo'nun burnu bugda kalır.