Odak gücünü ölcme

Odak güçlümü ?

  • Evet

    Kullanılan: 7 70.0%
  • Hayır

    Kullanılan: 1 10.0%
  • Bi gitti bi geldi

    Kullanılan: 2 20.0%

  • Kullanılan toplam oy
    10

Salturbone

Portal Uzmanı
En iyi cevaplar
0
Bunun odak gücü ile alakası yok. Beynimiz, baktığımız noktayı daha net görebilmek ve gözleri yormamak için etrafında bulunan renk tonları birbirine yakın olan cisimleri yok ediyor/algı filitresi koyuyor gibi düşünebiliriz.
2. olarak ise Böyle gereksiz bir konu buraya lazım değil. Git herkesin sürekli post kasma çabası yaşadığı "donanım*****.com"'a. (Reklam olmaması için bir kısmı sansürlenmiştir...)
 

AlichosTR

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Dedikleri gibi görsel odak ve algı bu kadar basit bir kanıya kalsaydı bizim hiçbir şeyi göremememiz gerekirdi.

Öncelikle bu odaklama algısı bahsettiğinizden ziyade renk algılayıcılarımız ile ilgili.Biz kırmızı noktaya odaklandığımızda etrafının beyazlaşmasının sebebi kısmen "yorulmak" olsa da bunun asıl sebebi renklerin birbirine yakın tonlu olup birbiri içinde yumuşak bir parazitlenme şeklinde görüntü oluşturması.Bir süreden ya da "odaklandıktan" sonra gözlerimiz bu parazitlenmeleri iyice yumuşatarak beyazlaştırıyor ki bu da "odaklanana" kadar sürüyor.Yani temel algı yorulmak değil rengi bir yerden sonra ayırt edememek.Ayırt edemeyince de gözler yorulmuyor.Gerçi ikisi de aynı kapıya çıkıyor ama asıl mantığı bu.
 

rayandu06

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
0
2 sn bile sürmedi.
Miyop olmanın avantajı da var
Gözünüzü kısıp bakmaya alıştığımız için
odaklanma konusunda üstümüze yok ^^
 

rayandu06

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
0
Bende miyopum galiba benimde o kadar hızlı odaklanmamın sebebi oydu
Miyoplar uzağı göremediği için uzaktaki bir şeye gözlerini odaklarken gözlerini kısarlar.
Bunun sebebi kırılan ışının retinanın önüne düşmesidir.
Gözler kısılarak retinanın biraz daha öne gelmesi sağlanır ve daha keskin görüntü alınır.
O yüzden bilimsel bir araştırmaya göre
Miyop olan kişiler çok daha iyi konsantre olabilir ve normal insanlardan 8 kat üstün zekaya sahiptirler.

Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.
 
Üst