Ödev :S [Sosyal Bilgiler]

Salturbone

Portal Uzmanı
En iyi cevaplar
0
Birileri yardım etsin lütfen ödevler anlamadığım yerden çıktu :'(
Not: 7. Sınıf altı cevap vermesin pls :'(

Soru 1: Biliyoruz ki Türkiye Selçuklu Devleti'nde Moğolların saldırısıyl batı tarafında uç beylikler kuruldu. Bu uç beylikleri adları ve kuruldukları bölgeler ile yazar mısınız ?
-Osmanlı (Söğüt-Domaniç)
-
-
-
-...
Soru 2: İlk haçlı seferlerinin (Bizans'ın Türkleri anadoludan atmak isteyerek toplattığı ordu :'( ) Nedenlerini ve sonuçlarını yazar mısınz pls :'(
- Nedeni ; Türkleri Anadolu'dan atmak, Sonuç: 200 yıl sonra yenilgi :'(
-
-...
SSS
*Ödevlerimi neden size yaptırıyorum ?
-Sosyal dersi çok sıkıcı geliyor , dediğim gibi anlamadım ve bazı arkadaşlar arada sor dediydi :'(
*Yapmak zorunda mıyım ?
-Hayır yapmasanız da olur. Ama yapın size dua edeyim belki cennete gitmenizi sağlamış olurum :'(
*Senin ödevin varsa bana ne ?
-Yapmak istemiyorsan yapma zorla mı pls :'(

Yardım edin :!
Teşekkürler-_-...

K

Klood07

Ziyaretçi
Soru 1:
Osmanoğulları (Osmanlılar)
(Kuruluş: 1299 - Yıkılış: 1923)
Osmanoğulları Beyliği, Söğüt ve çevresinde Osman Bey tarafından kuruldu. (1299).

Karamanoğulları
(Kuruluş: 1256 - Yıkılış: 1466)
Karamanoğulları, XIII. yüzyılda Moğol baskısından kurtulmak için Anadolu'ya geldi. Bu beylik, I. Alâeddin Keykubâd zamanında İçel ve Ermenek bölgesine yerleştirildi.

Germiyanoğulları
(Kuruluş: 1300 - Yıkılış: 1429)
Yakup Bey tarafından Kütahya merkezli olarak kuruldu. (1429).

Karesioğulları
(Kuruluş: 1297 - Yıkılış: 1360)
Balıkesir ve Çanakkale çevresinde kurulan bu beylik, denizciliğe büyük önem vermiştir.

Hamitoğulları
(Kuruluş: 1301 - Yıkılış: 1423)
Akdeniz bölgesinin batısında egemen olan Hamitoğulları Beyliği, Isparta, Eğridir ve Antalya çevresinde kuruldu. I. Murat, Hamitoğulları topraklarının bir bölümünü satın alarak Osmanlı yönetimine kattı. (1423).

Menteşeoğulları
(Kuruluş: 1282 - Yıkılış: 1451)
Menteşe Bey tarafından Muğla ve çevresinde kuruldu. (1451).

Candaroğulları (İsfendiyaroğulları)
(Kuruluş: 1292 - Yıkılış: 1460)
Beylik, Kastamonu ve Sinop çevresinde kuruldu. Bir süre sonra Kastamonu ve Sinop kolu olmak üzere ikiye ayrıldı. Candaroğulları Beyliği, Ankara Savaşı'ndan sonra İsfendiyaroğulları adını aldı. (1460).

Aydınoğulları
(Kuruluş: 1308 - Yıkılış: 1426)
Aydınoğlu Mehmet Bey tarafından Birgi, Selçuk ve Tire dolaylarında kuruldu. (1426).

Saruhanoğulları
(Kuruluş: 1302 - Yıkılış: 1410)
Saruhanoğulları Beyliği Saruhan Bey tarafından Manisa ve çevresinde kuruldu. Saruhanoğulları daha sonra sınırlarını Ege Denizi'ne kadar genişletti. (1410).

Dulkadiroğulları
(Kuruluş: 1337 - Yıkılış: 1521)
Dulkadiroğulları Beyliği, Zeyneddin Karaca Bey tarafından Elbistan ve Maraş yöresinde kuruldu. (1521).

Ramazanoğulları
(Kuruluş: 1352 - Yıkılış: 1610)
Ramazanoğulları, Moğol saldırıları sonucu Anadolu'ya gelerek Memlûklerin elinde bulunan Çukurova'ya yerleştiler. Ramazan Bey tarafından Adana, Tarsus ve çevresinde kurulan Ramazanoğulları Beyliği Yavuz Sultan Selim döneminde Osmanlı Devleti'ne bağlandı (1610).

Eşrefoğulları
(Kuruluş: 1284 - Yıkılış: 1326)
Eşrefoğulları Beyliği, Seyfeddin Süleyman Bey tarafından Beyşehir ve çevresinde kuruldu.

Eretna ve Kadı Burhanettin Devleti
(Kuruluş: 1343 - Yıkılış: 1398)
Eretna Beyliği İlhanlı Devleti'nin Anadolu genel valiliğini yapan Eretna Bey tarafından kuruldu. İlhanlı Devleti'nin zayıflamasından yararlanarak bağımsızlığını ilân eden Eretna Bey, Sivas başkent olmak üzere kendi beyliğini kurdu. Beylik Eretna Beyin ölümünden sonra bütünlüğünü koruyamayarak küçük beyliklere ayrıldı. Eretna Beyliği'nin zor duruma düştüğü sırada beyliğin Kayseri kadısı olan Burhanettin Ahmet, Sivas'ı alarak kendi adıyla anılan Kadı Burhanettin Beyliği'ni kurdu.

Soru2:
I. Haçlı Seferi (1096-1099)
Sebep:
-Bizans"ın selçuklulara karşı Avrupa"dan yardım istemesi ve Kudüs'ün ele geçirilmek istemesi.
Sonuç: Kudüs, Haçlıların eline geçti. İznik ve Batı Anadolu, Bizans'ın eline geçti. Anadolu Selçukluları, İznik'i kaybedince Konya'yı başkent yaptılar. Haçlılar, ellerine geçirdikleri Antakya, Urfa, Trablusşam, Sur, Yafa, Nablus gibi şehirlerde feodalite rejimine dayanan dükalık ve kontluklar kurdular.

II. Haçlı Seferi (1147-1149)
Sebep:
Urfa ve Şam haçlıların elinden alındı.alınınca Kudüs Krallığı Papa'dan yardım istedi.
Sonuç: Alman ve fransız İmparatorluğu orduları ile seferler düzenledi. Bu ordular Anadolu Selçuklu Devleti
tarafından bozguna uğratıldı. Ordularının büyük kısmını kaybeden iki kral, Şam'a saldırdılar, fakat başarılı olamadılar.

III. Haçlı Seferi (1189-1192)
Sebep: Suriye'nin pek çok yeri ile Kudüs haçlılardan alındı.
Sonuç:
Fransa ile İngiltere Krallığının orduları harekete geçtiler. Kara ve deniz yollarıyla gelen Haçlı orduları, Kudüs'ü almayı başaramayarak geri döndüler.

IV .Haçlı Seferi (1204)
Sebep: Filistin'deki Yafa ve sahil şeridindeki bazı kaleler Eyyubilerin eline geçti
Sonuç:
Kudüs alınamadı.
Haçlılar İstanbul'u yağmaladılar ve Latin İmparatorluğu'nu kurdular (1204). İstanbuldan kaçan Bizans soyluları, İznik rum imparatorluğu ve Trabzon rum imparatorluğunu kurdular. İznik Rum İmparatorluğu, 1261 yılında Latin İmparatorluğu'nu yıkarak Bizans'ı tekrar kurdu.
Diğer dördüne bence gerek yok bize de sadece bunlar öğretildi.

Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.

Kısaltılmış ve benim tarafımdan düzenlenmiştir.

Moderatör tarafından düzenlendi:

Salturbone

Portal Uzmanı
En iyi cevaplar
0
I. Haçlı Seferi (1096-1099)
Sebep:
Sonuç: Kudüs, Haçlıların eline geçti. İznik ve Batı Anadolu, Bizans'ın eline geçti. Anadolu Selçukluları, İznik'i kaybedince Konya'yı başkent yaptılar. Haçlılar, ellerine geçirdikleri Antakya, Urfa, Trablusşam, Sur, Yafa, Nablus gibi şehirlerde feodalite rejimine dayanan dükalık ve kontluklar kurdular.
II. Haçlı Seferi (1147-1149)
Sebep:
Urfa ve Şam haçlıların elinden alındı.alınınca Kudüs Krallığı Papa'dan yardım istedi.
Sonuç: Alman ve fransız İmparatorluğu orduları ile seferler düzenledi. Bu ordular Anadolu Selçuklu Devleti
tarafından bozguna uğratıldı. Ordularının büyük kısmını kaybeden iki kral, Şam'a saldırdılar, fakat başarılı olamadılar.
III. Haçlı Seferi (1189-1192)
Where is the sebepler pls :'(

rayandu06

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
0
Hafta sonunu rahat geçirmek dileği ile :'(
Benim plan:
Eve gel (saat 4 de)
Dinlen
PC başına geç
11 e kadar kalkma

Cumartesi:
10 da PC başına Otur
saat 8 e kadar kalkma
WWE seyret
Telde müzik dinle
Arkadaşlarla konuş.

Pazar:
Cumartesinin aynısı
saat 11 e kadar müzik + arkadaşlarla konuş
saat 2 ye kadar ödev yap :(

Ödevleri her zaman son güne bırakırım
Hiç uğraşamam valla
Lisenin konuları zor zaten.

Salturbone

Portal Uzmanı
En iyi cevaplar
0
Benim plan:
Eve gel (saat 4 de)
Dinlen
PC başına geç
11 e kadar kalkma

Cumartesi:
10 da PC başına Otur
saat 8 e kadar kalkma
WWE seyret
Telde müzik dinle
Arkadaşlarla konuş.

Pazar:
Cumartesinin aynısı
saat 11 e kadar müzik + arkadaşlarla konuş
saat 2 ye kadar ödev yap :(

Ödevleri her zaman son güne bırakırım
Hiç uğraşamam valla
Lisenin konuları zor zaten.
Ama şimdi bitirirsem sonradan aklıma bitirmediğim bir ödev geldiğinde yapması daha kolay olur. zahmetsüz olur :'(