Ölü Oyununun AYNISINI yaparsak ve yayınlarsak adamların copyright hakkı-

_Alecks_

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
2
Olurmu?
Mesela Diyelim iyi bir Developer takımı/Şirket bir oyun yayınladı. Oyunun ismi A olsun.
A çok oyuncu topladı falan... Updateler oyunu mahvetti ve oyun öldü. PIYASADAN KALKTI
Hiçkimsenin erişmesi imkansız oldu. Birisi bir yolla oyunun dosyalarını bulup ondan bir server kiralayıp oyunu gine açtı. Fakat developeri farklı. Aynı takım yapmadı bunu. Bu oyunu başka takım yaptı. Yani A oyunun Orjinal şirketi yapmadı. Fanlar tarafından yapıldı. Hala oyunun CopyRight hakkı olurmu? Yani Orijnal şirketi copyright atabilirmi mesela?

Adrastos

Statsanwalt
Emekli
En iyi cevaplar
11
Pek bir bilgim yok ama fikrimi söylemek gerekirse, bence orijinal şirketin inisiyatifine bağlı bir durum. İsterse atar, isterse atmaz. Ben böyle düşünüyorum.

ErenSB

Elmas Madencisi
Emektar Üye
En iyi cevaplar
26
Böyle durumlar olabiliyor. Bir hayran oyunu için şirkete ulaşıp izin istemek gerekiyor. Şirket de buna müsaade ederse hayran oyunu yapabiliyorlar ancak habersiz yapılırsa ve şirket karşı çıkarsa mahkemelik olurlar. Tam senin dediğin şekilde bir olay çıksa sanıyorum mahkeme çok uzun yıllar sürer.

BorakanT

ben kimim?
En iyi cevaplar
7
Şirketten izin alıp açık kaynak kodluysa öyle yaparsan eğer zaten pek sıkıntı çıkacağını sanmıyorum. Yine de her şirketin olduğu gibi o şirketin de şartnamesini oku. Şartname derken hakları falan.

_Alecks_

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
2
Mesela Oyun öldü diyelim. Bildiğiniz bu oyunu bu şirket yaptı diyemiyorsunuz. Adamlar siteden tamamıyla kaldırmış ve hakkında hiç bilgi yok. Peki o zaman oluyormu ?

ErenSB

Elmas Madencisi
Emektar Üye
En iyi cevaplar
26
Mesela Oyun öldü diyelim. Bildiğiniz bu oyunu bu şirket yaptı diyemiyorsunuz. Adamlar siteden tamamıyla kaldırmış ve hakkında hiç bilgi yok. Peki o zaman oluyormu ?

RockStarGames şirketinin geliştirdiği Gta serisi Atari şirketinin geliştirdiği Driv3r serisini bastırır. Atari şirketi batar ve oyunu Ubisoft satın alır. Daha sonra oyunun ismini Watch Dogs olarak değiştirir ve günümüze kadar gelir.

Eminim Driv3r oyununu yapmak isteyen birçok kişi olmuştur ancak haklarını Ubisoft satın aldığı için Atari şirketi batmış olsa bile yapamazlar.

Senin sorduğun sorunun cevabı burada aslında. :) Firma batmaz ise oyunu piyasadan silmezler, kötü sonuç elde etmiş olsa bile. Batsalar yine piyasadan silmezler. oyunun haklarını satarlar ve hakları satın alan firma oyunu geliştirir.

_Alecks_

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
2
RockStarGames şirketinin geliştirdiği Gta serisi Atari şirketinin geliştirdiği Driv3r serisini bastırır. Atari şirketi batar ve oyunu Ubisoft satın alır. Daha sonra oyunun ismini Watch Dogs olarak değiştirir ve günümüze kadar gelir.

Eminim Driv3r oyununu yapmak isteyen birçok kişi olmuştur ancak haklarını Ubisoft satın aldığı için Atari şirketi batmış olsa bile yapamazlar.

Senin sorduğun sorunun cevabı burada aslında. :) Firma batmaz ise oyunu piyasadan silmezler, kötü sonuç elde etmiş olsa bile. Batsalar yine piyasadan silmezler. oyunun haklarını satarlar ve hakları satın alan firma oyunu geliştirir.
İşte aradığım sonuç! Eyvallah!