Ölümden korkuyor musunuz?

bikkik

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Yok deistim ben Agnostiğim artık.
Yarı müslüman yarı deist mi öyle mi oluyor du ?
Ölümden her canlı korkar, sadece düzeyleri farklıdır veya bu korkuyla baş etmesini bilirler ama ölümden korkmayan insan yoktur. Çünkü ölüm tecrübesizliktir, bilinmezliktir, insanoğlunun sırrını çözemediği en büyük gizlerdendir.

İnsan bilmediği ve özellikle sonuçlarının kendisine kötü yansıdığı durumlara karşı "korku" şeklinde tepki verir. Yani ben ölümden korkmuyorum demek fasafiso. Sanki ölüm başından geçmiş de korkmuyorum diyor. Balığın cesareti sudan ayrılana kadardır.

Ben de her insan gibi ölümden korkuyorum ama bunu her saniye kafama takmamaya çalışıyorum çünkü nasılsa başıma gelecek bir kaçınılmaz son bu.

(Bunun bir de manevi boyutu var. Ahiret inancı sağlam ve yaptığı işler güzel, faydalı olanlar bunu bir bilet olarak görür. Ölüm sanıldığı kadar kötü değildir.)
Doğru söz ._.

CowboyBebopTR

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
1
Saçma sapan konu açmanın alemi yok. Her canlı ölümü tadacaktır. Önemli olan nasıl öleceğimiz, öldükten sonra nasıl hatırlanacağımız. Sonuçta birimiz ölürse diğerlerinin öldüğü yok. Deist; Peygamber ve Kutsal Kitaplara değil sadece Tanrı'ya inanmak zaten. Kötü mü orası tartışılır ama en son burada tartışılacağı kesin.

Dpelqpleq

2 + 2 = 5
En iyi cevaplar
0
Yarı müslüman yarı deist mi öyle mi oluyor du ?

Doğru söz ._.
Hayır şöyle, deist dinlere inanmayan ama tanrının ve öteki hayatın varlığına kesin olarak inanana, agnostik ise dinlere inanmayan ama ölümden sonra tanrı ve yaşam olabilirde olmayabilirde diyenlere deniyor. Günümüzde bilim tanrıya yok diyemediği gibi varlığınıda ispatlayamıyor.

CowboyBebopTR

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
1
Hayır şöyle, deist dinlere inanmayan ama tanrının ve öteki hayatın varlığına kesin olarak inanana, agnostik ise dinlere inanmayan ama ölümden sonra tanrı ve yaşam olabilirde olmayabilirde diyenlere deniyor. Günümüzde bilim tanrıya yok diyemediği gibi varlığınıda ispatlayamıyor.
Derin mevzular olduğu için konuyu yanıtlayıp geçmek herkesin yararına :D

bikkik

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Tamam anladım. Arkadaşım da öyle şu an :D

Secret_wither

Bedrock Kaşifi
En iyi cevaplar
0
Ben olumden korkuyorum. Savasa felan gitmektende korkarim mesela savas ciksa ben kacarim alman pasaportum var zaten