Özel Görelilik / İzafiyet Kuramı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz ?

DeathLightt

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Özel Görelilik / İzafiyet Kuramı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz ? Sizce gerçek mi ? Adı Üstünde "kuram". İzafiyetin ne olduğunu anlatan filmde Interstellar dı neyse bekliyorum.
(Cahiller için :c :
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.
)

TheRedstoneEngineer

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Kuantumu az da olsa anladıktan sonra bakabilirim buna. Sağolsun Vikipedi tr bile olsa İngilizce-Latince yazıyor. Linki açtım tek anladığım kelime "Einstein" :( Biri bana cahilce açıklasın.

ErenBeyazkurt

WhiteGraphic | Tasarımcı
En iyi cevaplar
0
İnterstellar şu ana kadar izlediğim en sağlam bilim kurgulardan biri İzafiyeti tam bilmesem de filmin çoğu yerinin fizik kurallarına dayalı olduğu apaçık ortadaydı
ve cidden çok ilginç bir durum karadeliğin yakınında zamanın bozulması vs çok hoj

Tenekesaurus

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Kuantumu az da olsa anladıktan sonra bakabilirim buna. Sağolsun Vikipedi tr bile olsa İngilizce-Latince yazıyor. Linki açtım tek anladığım kelime "Einstein" :( Biri bana cahilce açıklasın.

Kısaca diyor ki, hareket edince zaman da bıngıldıyor, zaman bıngıldadıkça sen hareket ediyorsun.

İçlerinde çok hassas atom saatleri taşıyan uçaklar değişik yönlere doğru değişik hızlarla hareket ettirilmiş ve saatlerin kuramın hesaplarına yeterince uygun olarak yavaşladığı/hızlandığı gözlenmiştir.

Yani diyor ki, "sana sevdanın yolları, bana kara toynaklar"

Epistomoloji

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Yani biliyom da, bilmiyom :D Çok çok çok çok çok çok çok çok çok çok çok çok çok çok çok çok çok çok çok az biliyorum. Zamanın duruma göre hızlı akması, yavaşlaması falandı galiba.
çok çok
çok çok çok çok
çok çok
çok çok çok çok çok çok çok çok
bu şu mu yani eğer eğlenerek zaman geçirirsen zaman sana hızlı geçti gibi gelir :S

Tenekesaurus

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
bu şu mu yani eğer eğlenerek zaman geçirirsen zaman sana hızlı geçti gibi gelir :S

O biraz da psikolojinin konusu esasında, burdaki olay "gibi gelmesi" değil gerçekten öyle olması. Daha hızlı giden biri zamanda durana göre daha az zaman geçirir.
O yüzden ışık hızını geçince artık o kadar yavaş gidiyorsun ki zamanda geri gidiyorsun. Tabi ışık hızı hala "sınır hız" olarak biliniyor.

TheRedstoneEngineer

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
O biraz da psikolojinin konusu esasında, burdaki olay "gibi gelmesi" değil gerçekten öyle olması. Daha hızlı giden biri zamanda durana göre daha az zaman geçirir.
O yüzden ışık hızını geçince artık o kadar yavaş gidiyorsun ki zamanda geri gidiyorsun. Tabi ışık hızı hala "sınır hız" olarak biliniyor.
Aynen öyle. O denilen deneyi de biliyorum. Eğer ışık hızının 99% si ile giden bir trene binip orada 5 hafta geçirsen, 100 yıla denk geliyor. Bir yerde görmüştüm, aynen bu şekilde yazıyordu.

En iyi cevaplar
0
bir belgesel kanalında görmüştüm uzayda ışık hızıyla 15 dakika geçirirseniz bu dünyada 5 yıl yapıyormuş gibi bir şey söylediydi ama hiç araştırmadım bu konuyu yanlışta olabilir dediğim şey

Tenekesaurus

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Aynen öyle. O denilen deneyi de biliyorum. Eğer ışık hızının 99% si ile giden bir trene binip orada 5 hafta geçirsen, 100 yıla denk geliyor. Bir yerde görmüştüm, aynen bu şekilde yazıyordu.

Evet. Ama sıkıntı başka gezegenlere gitmekse, ki İzafiyet genelde o kullanımla araştırılıyor. Bir halta yaramaz. 100 ışık yılı uzaklıktaki yere ışık hızında gitsen hayatta varamazsın. O yüzden solucan delikleri candır.

eklenti

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
zaman diye bişi yoktur :şapka:

ilerleyen yıllarda bu lafı çok duyacaksınız

Celebrex

Goḓ of̖͎ ͉s̹̻k̟͍r̳̭̻̝̺̩i͚̞͉̦͇̲̖pt̻̞͔̩͖̺̜
En iyi cevaplar
0
Açlıktan izafiyet geçirmek
Tamam vurmayın.. ah !1