Özentilik Keyf | Şiir :D

I

Iskefiyeli18

Ziyaretçi
Nereden Biliyorsun ? Yeteneği Olan Herkes Burada " Ben Şiir Yazdım qanqalar Bakın Süperim " Tarzı Bir Konu Açıpta Yeteneğini Göstermez Emin Ol Bu Forumda Hayal Edemiyeceğin Yetenekte Kişiler Var Nede Olsa Burası Bir Minecraft Forumu Pek Fazla Yeteneklerini Göstermeleri Gerekmiyor
Edebi Konuda Buradan Pek Örnek Veremem Ama Mimari Konuda Şahsen İsmini Hiç Duymadığımız Forumda Eskiden Hiç İplemediğimiz Adam Akllı Yorum Yazmayıp Sadece İzlemekle Zaman Geçiren Ve Çoğumuzun Bilmediği Sağlam Sunucularda Çalışan Kişiler Var
Mesela Burası Bir Minecraft Forumu Mimari / Plugin Tarzı Konularda Yaptığını Çoğu Kişi Paylaşır Çünkü Bu Forumdan Kar Çıkartabilirler Yeri Gelir Satış Yaparlar Yetki Alırlar Tanınırlar Ama Bir Edebiyat Yapan Kişi Gelip Burada Paylaşımda Bulunmaz
Örn Eski Yapılan Forumda Çizim Yarışması Vardı O Yarışmada 1. Olan Kişiyi Kötülediğim Falan Anlaşılmasın Ondan Kat Kat Yetenekli Kişiler Var Çoğumuz Biliyoruz Onları Ama Adam Oraya Yarışmaya Katılmadı Kendini Göstermedi Diye Burada Yeteneksiz Birisi Değil Demek Değildir
Küçük bir kelime eksiği yapmışım sadece, bu kadar abartmaya gerek yok. Ben görmediğim kişi hakkında konuşmam, gördüklerim üzerinden değerlendirme yaptım. Henüz o kadar yetenekli birini göremedim.

rayandu06

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
0
Son cümleyi ciddiye alarak devam ettiriyorum. Fakat Red arkadaşımız kafiyeyi o kadar profesyonelce kullanamadığı için hece ölçüsüyle durumu dengelemesi daha mantıklı olurdu.
Bence direk kafiyede en iyi olmaya çalışmalı. Hece ölçüsü divan şiirlerinde güzel oluyor. Bu liriklerde genelde hece ölçüsü aranmıyor. O yüzden en önemli şey kafiye.

I

Iskefiyeli18

Ziyaretçi
Bence direk kafiyede en iyi olmaya çalışmalı. Hece ölçüsü divan şiirlerinde güzel oluyor. Bu liriklerde genelde hece ölçüsü aranmıyor. O yüzden en önemli şey kafiye.
Bilemiyorum, ben sadece kafiyenin güzel olacağını düşünmem. Kendim yazarken bile rahatsızlık duyarım. Tabii ki herkesin beğendiği tarz farklı, bir şey diyemem. Ki zaten hece ölçüsü zor bir şey değil, kafiyede profesyonelleşene kadar hece ölçüsü ile durumu halledebilir. Sadece biraz kelime bilgisi gerekli, uzun kelimeleri kısa kelimelerle değiştirerek ölçüye uyum sağlayabilmek için.

RedIsBack

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Bilemiyorum, ben sadece kafiyenin güzel olacağını düşünmem. Kendim yazarken bile rahatsızlık duyarım. Tabii ki herkesin beğendiği tarz farklı, bir şey diyemem. Ki zaten hece ölçüsü zor bir şey değil, kafiyede profesyonelleşene kadar hece ölçüsü ile durumu halledebilir. Sadece biraz kelime bilgisi gerekli, uzun kelimeleri kısa kelimelerle değiştirerek ölçüye uyum sağlayabilmek için.
Hece ölçüsü umrumda değil. Fark ettiysen ortada o kadar ciddi bir şey yok. Şakasına yapak dedik. Sı*tınız batırdınız ortalığı. Başımıza bir şair olup çıkmışsın. Eski Kerem'den iz yok.

I

Iskefiyeli18

Ziyaretçi
Hece ölçüsü umrumda değil. Fark ettiysen ortada o kadar ciddi bir şey yok. Şakasına yapak dedik. Sı*tınız batırdınız ortalığı. Başımıza bir şair olup çıkmışsın. Eski Kerem'den iz yok.
Ben farkındaysan iyi şiir yazıyorum vs demedim. Şaka veya ciddi, umrumda değil. Ben yorumumu yapmak için geldim ve yorumumu yapmadan da gitmezdim. Eski Kerem kim tanımıyorum. Ben her zaman benim ve kafandaki "Kerem" karakteri de benim durumuma göre şekillenmelidir. Eski Kerem de yeni Kerem de ben oluyorum bu durumda.

rayandu06

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
0
Çok zor hece ölçüsü ile anlamlı barlar çıkarmak. Cidden çok çok çok zengin bir kelime dağcığına ihtiyaç var.

LordTs

Umut
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
En yaratıcı şiir bence

Bayram gelir ellere
Sevgi verir dillere
Ver öpeyim elini
Elin girsin ...

BatuhanSteveÖzbatir

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Kafiye olsa ne yazar ?
Bize lazım iyi bir yazar
Sen istiyor kafiye
O zaman verecen 100 dolar.
Bir dala konmuştu karga cenapları;
Ağzında bir parça peynir vardı.
Sayın tilki kokuyu almış olmalı,
Ona nağme yapmaya başladı:
“-Ooo! Karga cenapları, merhaba!
Ne kadar güzelsiniz, ne kadar şirinsiniz!
Gözüm kör olsun yalanım varsa.
Tüyleriniz gibiyse sesiniz,
Sultanı sayılırsınız bütün bu ormanın.”
Keyfinden aklı başından gitti bay karganın.
Göstermek için güzel sesini
Açınca ağzını, düşürdü nevalesini.
Tilki kapıp onu dedi ki: “Efendiciğim,
Size güzel bir ders vereceğim:
Her dalkavuk bir alığın sırtından geçinir,
Bu derse de fazla olmasa gerek bir peynir.”
Karga şaşkın, mahcup, biraz da geç ama,
Yemin etti gayrı faka basmayacağına.
Orhan Veli Kanık