Okulu Bırakmıyor...

Tenekesaurus

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Okumak zorunda olmadığını her Türk insanı anladığında Türkiye daha güzel bir ülke olacak.

Life Hunter

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
11 senedir sabahın 7'sinde kalkıp amaçsızca okul denilen yere gidiyorum. Okul denilen yerin bana şu ana kadar hiçbir faydası olmadı. Ha belki 4 işlem ve okuma yazmayı oradan öğrenmişimdir başka hiçbir şey öğrenmedim. Şu ana kadar faydalı olan ne öğrendiysem hep kendi çabalarımla öğrendim. Kısacası, bu sistemin insana kattığı hiçbir şey yok.

CMO

Emekli
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
Kısaca size anlatayım durum ne olduğun.
1- Eğitim Müfredatı ve Programlarının Değişmesi Başarısızlığa Sürüklüyor
2- Ezberci Eğitim Türkiye’de ezbere dayalı bir eğitim sistemi uygulanmaktadır.
Öğrenciler, kavramsal öğretim yönteminden ziyade, teorik bilgilerle donatılmaktadır. Bu da onları ezberci yönteme mahküm etmekte.
3- Ara Eleman İhtiyacını Karşılayamayan Meslek Liseleri
4- Çarpık Eğitim Sisteminin Sonucu: Dershaneler
5- Eğitim Sisteminin Bozukluğunu Öğrencilere Yıkma Aracı: Sınavlar
SBS-lys ygs-kpss gibi.
6-Öğrenciler sürekli bir yarış içeresine sokulup kısır döngü oluşuyor.
Yani arkadaşlar daha fazla söze girmek istemiyorum.
Başka bir söze gerek yok galiba. :şapka:

Tenekesaurus

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Beş parasız bir şekilde ailen bile seni istemeyince ne yapacaksın ?

Sadece okul okuyarak para kazanabileceğini ve hayatını ailen için yaşadığını düşünüyorsan zaten ne desem boş.

Bahçeşehir Üniversitesi'nin seminerine katılmıştım bu konuyla alakalı. Avrupa ve Amerika'daki sistemi (aplikasyon sistemini) ilk uygulayan Üni. Adamın dediğine (Üniversitenin dekanı mıydı neydi bilmiyorum.) göre sistemlerinden %100 burs kazanan insanların neredeyse hepsinin YGS/LYS sınavında ilk 200.000 lerde 300.000 lerde olduğundan bahsetmişti.

Kaliteli fikri/yeteneği olup okul önünü kestiği için çoğu şeyi başaramayan çok insan var ülkede. Bunu hem birinci elden (Yakın arkadaşlarımdan biri YGS/LYS yüzünden çok iyi yaptığı müzisyenlikten vazgeçti.) hem de okuduklarımdan/duyduklarımdan onaylayabilirim.

Ama şöyle bir durum da var; Hiçbiriniz okulu bırakınca Bill Gates/ Steve Jobs falan olamayacaksınız. Adamların bıraktığı okullarla sizin bıraktığınız Ahmet Yesevi Su Ürünleri Fakültesi bir değil yani.

Son düzenleme: