Olaylara Olan Bakış Açısı [Tartışalım]

bikkik

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Yukarıdaki başlığı yakın zamanla ilişkilendirmeyin.

Gelin tarihin karanlık çağlarından yaklaşık 20 yıl öncesine kadar olan olayları inceleyelim. Mesela hepimizin bildiği dahi deli Einstein i ele alalım. Bildiğiniz gibi atomu parçaladıktan sonra bomba olunca "Keşke parçalamasaydım" diyor. Yada Person Of İnterest filmindeki bilgisayarın her bir saniyeyi düşünüp 1 milyona yakın senaryo üretmesi ve 1 tanesi olmazsa en az 50 bin i yok etmesi gibi. Sizce tarihte olaylar değişseydi ne olurdu yada herhangi bir olay siz yada başkasına göre nasıl değerlendiriliyor ?

Bu konu dışına çıkılmasın lütfen amaç sohbet ve öğrenmek bilgilerimizi paylaşalım :)

HestiaKnife

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Bu Schrödinger'in kedi deneyine benzemiş. Bilmeyen varsa;
Aç bir kediyi ve Zehirli kimyasal bileşenlerini bir kutuya koyuyor. Kutuyu kapatıp evrenin ikiye bölündüğünü söylüyor. Teorisine göre, Kutu açılana kadar kedi hem açlıktan hem de zehirli kimyasal bileşiklerden öldüğü söyleniyor. Eğer kutu açılıp bakılırsa hangi evrenden gittiğine bakılıyor. Yani kedi açlıktan ölmüşse başka bir evrende de zehirli bileşiklerden ölmüştür.
Biraz konunun dışına çıktım kusura bakmayın. Asıl olaya gelicek olursak. Einstain 'in ''Keşke parçalamasaydım'' dediği yalandır. Aslında Atomu parçaladıktan sonra büyük bir enerji açığa çıkmıştır. Atom Bombası ise Einstain'in bulduğu o enerjiyi başka biri bombaya çevirmiştir. Fakat bu Einstain öldükten sonra gerçekleşmiştir.

Satrança 2^523 hamle vardır. Satrancın sevdiğim yanından biri rakibin yapacağı her harekete göre oyunu yönlendirmen gerekmesidir. Eğer oyunu kazanmak istiyorsan rakibinin yapacağı hamleyi tahmin etmek yerine bütün yapabileceği hamleye karşı bir hamle oluşturmaktır. Ki oluşturduğun bütün hamleler rakibin hangi taşı oynuyacağına göre silinir. Örneğin bir piyonu öne oynarsa vezirini geri oynamayı planlamışsındır bir de atını ileri sürerse şahı bir birim sağa kaydırmayı planmışsındır. Buna göre eğer piyonu oynarsa şahla yaptığın bütün planı silersin.

Okuyan var mı?

KaanGunlu

Işık Taşı Madencisi
En iyi cevaplar
0
Türkler çin'i tamamen yok etseydi.
Şu anda fransa, ingiltere, ABD, ispanya, portekiz gibi ülkeler olmayacaktı.
Büyük ihtimalle avrupa birbirini yiyip yok olacak, ruslar ve iskandinavlar avrupa'ya yerleşecek, Araplar İspanya ve Anadoluyu alacak, Türkler ise Orta doğu'ya yerleşecekti. Amerika'da ne olur bilmem ama oradaki halkın devletçikler kurma ihtimali yüksek.

Shrike

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Aç bir kediyi ve Zehirli kimyasal bileşenlerini bir kutuya koyuyor. Kutuyu kapatıp evrenin ikiye bölündüğünü söylüyor. Teorisine göre, Kutu açılana kadar kedi hem açlıktan hem de zehirli kimyasal bileşiklerden öldüğü söyleniyor. Eğer kutu açılıp bakılırsa hangi evrenden gittiğine bakılıyor. Yani kedi açlıktan ölmüşse başka bir evrende de zehirli bileşiklerden ölmüştür.
Biraz konunun dışına çıktım kusura bakmayın. Asıl olaya gelicek olursak. Einstain 'in ''Keşke parçalamasaydım'' dediği yalandır. Aslında Atomu parçaladıktan sonra büyük bir enerji açığa çıkmıştır. Atom Bombası ise Einstain'in bulduğu o enerjiyi başka biri bombaya çevirmiştir. Fakat bu Einstain öldükten sonra gerçekleşmiştir.

Satrança 2^523 hamle vardır. Satrancın sevdiğim yanından biri rakibin yapacağı her harekete göre oyunu yönlendirmen gerekmesidir. Eğer oyunu kazanmak istiyorsan rakibinin yapacağı hamleyi tahmin etmek yerine bütün yapabileceği hamleye karşı bir hamle oluşturmaktır. Ki oluşturduğun bütün hamleler rakibin hangi taşı oynuyacağına göre silinir. Örneğin bir piyonu öne oynarsa vezirini geri oynamayı planlamışsındır bir de atını ileri sürerse şahı bir birim sağa kaydırmayı planmışsındır. Buna göre eğer piyonu oynarsa şahla yaptığın bütün planı silersin.

Okuyan var mı?
ben hepsini okudum

LordOfStrategy

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Atom bombası keşfedilmeseydi,savaşların çıkma olasılığı yüksek olurdu çünkü ülkelerin en büyük askeri gücü piyadeden çok atom bombasıdır.Ve Atatürk olmasaydı burda olmazdık,yada babanın ismi Hasan yerine Hans olurdu cümleleri yanlıştır.Kuzey Afrika ve Ortadoğu uzun süre Fransız,İspanyol,İtalyan ve İngiliz idaresi altında kaldı,dinlerinde veya soylarında bir değişiklik oldu mu?Bence Atatürk olmasaydı şu an Doğu'da Kürdistan,Kuzey'de Pontus vb. olurdu.Sizce Osmanlıoğulları yerine Karamanoğulları Anadolu'ya hakim olsaydı ne olurdu?

bikkik

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0

Okuyan var mı?
Üşenmedim okudum :D. Satranç la ilgili dediğin şu oluyor değil mi kısaca : Her yapılan hamle oyun sonuna kadar daha fazla hamle açıyor.
Eğer Minecraft olmasaydı burada olamazdık.
Üstün görüş ödülü MertOrMErocks86 ya gidiyor :parti: (düşününce doğru bi görüş :/ forumun amacı o çünkü :D)

Tarihi kaynaklara göre İlk uçan kişi Endülüslü Abbas Kasım İbn Firnas'mış. Kaz tüyünden kuş kanadına benzer kanatlar yapmış ve uçmayı başarmış. O dönemde çok ünlü olmasına rağmen ünü ölümünden sonra çok az sürmüş. Ve tarihte adı çok nadir geçmeye başlamış. Sizce onun adı da sık sık geçse ne olurdu ?

LordOfStrategy

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Üşenmedim okudum :D. Satranç la ilgili dediğin şu oluyor değil mi kısaca : Her yapılan hamle oyun sonuna kadar daha fazla hamle açıyor.

Üstün görüş ödülü MertOrMErocks86 ya gidiyor :parti: (düşününce doğru bi görüş :/ forumun amacı o çünkü :D)

Tarihi kaynaklara göre İlk uçan kişi Endülüslü Abbas Kasım İbn Firnas'mış. Kaz tüyünden kuş kanadına benzer kanatlar yapmış ve uçmayı başarmış. O dönemde çok ünlü olmasına rağmen ünü ölümünden sonra çok az sürmüş. Ve tarihte adı çok nadir geçmeye başlamış. Sizce onun adı da sık sık geçse ne olurdu ?
Pek bir fark olmazdı.Sadece Müslümanlar İberya'da daha prestijli olurdu.Biliyorsunuz Mussollini faşizmi çıkardı,Nasyonel Sosyalizm ondan türedi.Sizce Musollini faşizm denen şeyi çıkarmasaydı (şeyi dediğime bakmayın bilgim var)dünya nasıl olurdu?

bikkik

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Amacım siyaset değil ama belki çıkarmasaydı ülkemizde zamanında darbenin nedenlerinden biri olmazdı :).
Belki de çoğu ülke yönetimsiz kalabilirdi. (faşizm ile yönetilen varmı bilmiorum)
Pek bir fark olmazdı.Sadece Müslümanlar İberya'da daha prestijli olurdu.Biliyorsunuz Mussollini faşizmi çıkardı,Nasyonel Sosyalizm ondan türedi.Sizce Musollini faşizm denen şeyi çıkarmasaydı (şeyi dediğime bakmayın bilgim var)dünya nasıl olurdu?

OsuranJIJEK

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
osmanlı cumhuriyet olarak kurulsaydı
internet icat edilmese burda olmazdık

Son düzenleme:

bikkik

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
minecraft survival serverimiz acilmiştir ip:HardLife.batihost.com herkezi bekleriz
reklamını başka yerde yap ! ve mesajını kaldır lütfen

osmanlı cumhuriyet olarak kurulsaydı
internet icat edilse burda olmazdık
İnternet zaten var ._. Şaka maka dediğini anladım bence olmasaydı günümüz teknolojisi belki bu kadar hızlı gelişmezdi. Ancak yine de gelişirdi ama farklı şekilde.

LordOfStrategy

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Amacım siyaset değil ama belki çıkarmasaydı ülkemizde zamanında darbenin nedenlerinden biri olmazdı :).
Belki de çoğu ülke yönetimsiz kalabilirdi. (faşizm ile yönetilen varmı bilmiorum)
şu an faşizm ile yönetilen ülke yok.Belki benzer olabilir onu bilemem ama en son İspanya'da olmuş faşist yönetim.Peki sizce Rus iç savaşı olmasa ne olurdu?