- En iyi cevaplar
- 0
Bence forumun gidişatını etkileyen en önemli kriter Minecraft'ın hayran kitlesi.2012'in cenabetliğine Mayıs'ın 31'in de kayıt olmuş biriyimdir. Forumun eski halinden taaaa son haline kadar herşeyi görmüş biriyim. Bana sorarsanız Forum 2015'te batırmaya, 2016'dan sonra fena bir batışa geçti çok kişi bıraktı.
Önemli kişiler özellikle.
2012-2014 ne güzeldi be! Hatırlayan hatırlar.
Nabıyonuz ? #EskilerdenDeğişikÜyeler
Sürekli değişen renkli hayran kitlesinin bir koyun sürüsü gibi bir şeyden bir başka şeye bağlanması sonucunda forumun gidişatı da değişir. Eskiden güzel sunucular vardı değil mi? RPG sunucuları şu an tutulmuyor hatta O zamanlar bile fazla uzun yaşamıyordu değil mi? Bu hayran kitlesinin Lapis'e olan bağımlılığından kaynaklanmış olmasın? Ayrıca hayran kitlesinin yaş ortalaması da bunu etkiler. Her insan her yaşta aynı olmadığı gibi farklı yaş gruplarının da farklı tarzda ki şeylere ilgisi vardır. Bunu insanların zevklerine bile yorabiliriz. Benimle birlikte 5 kişi Jazz dinlemekten zevk alır. Ve bizimle aynı yaş grubu içerisinde bulunan 5.000 kişide Dubstep dinlemekten zevk alır. Durum böyle olduğu zaman bu zevk aldıkları şeyi oyuna da eklemek isterler. Malum şeyin popülaritesinin artması hem oyunu hemde oyunun forumlarını etkiler. Bunun sadece müzik olmasına gerek yok. Her hangi bir şey olabilir ben sadece örnek verdim.
Eski üyeler adı üstünde eskiler. Şu an hepsi yok. Eski üyeler neye karşı ilgi duymuşsa onunla uğraştılar ve hepsi hoşuna giden şeyleri yaptılar. Şu an O kitle burada yok. Varsa da azlar ve o kadar etkili değiller. Yeni gelen kitlenin zevkleri ve ilgileri farklı. Bu yüzden eski ortamı bulamıyoruz ve bizim tabirimize göre forum batıyor. Bize göre batabilir ama onlara göre yükseliyor da olabilir. Ama cidden forum eskisi gibi değil ve üyeler çok soğuk. Eskisi gibi eğlenceli konular yok. Daha doğrusu katılım yok. Sadece burada eskileri yad edip kendimizi paralıyoruz.